Παραιτήθηκε ο Διαματάρης – Όλο το παρασκήνιο

Παραιτήθηκε ο Διαματάρης – Όλο το παρασκήνιο
Ο Αντώνης Διαματάρης. Eurokinissi

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ζήτησε την παραίτηση του υφυπουργού Εξωτερικών Αντώνη Διαματάρη, ο οποίος είχε βρεθεί στο στόχαστρο με αφορμή το μεταπτυχιακό που δεν είχε κάνει στο Columbia.

Αποδεκτή έκανε την παραίτηση του υφυπουργού Εξωτερικών Αντώνη Διαματάρη που είχε βρεθεί στο στόχαστρο με αφορμή το μεταπτυχιακό που δεν είχε κάνει στο Columbia, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του News24/7 το πρωθυπουργικό γραφείο επικοινώνησε με τον υφυπουργό, ο οποιος βρισκοταν σε υπηρεσιακό ταξίδι στην Αυστραλία, και ζήτησε διευκρινίσεις σύμφωνα με δημοσιεύματα, ο κ. Διαματάρης εμφανίζεται να είναι ενεργός επαγγελματικά σε δύο επιχειρήσεις στις ΗΠΑ -εμφανίζεται ως Chief Executive Officer τόσο στην εταιρεία National Herald INC, την εταιρεία δηλαδή που εκδίδει τον «Εθνικό Κήρυκα», όσο και στην εταιρεία Diamataris Properties LTD, αντικείμενο της οποίας είναι οι κτηματομεσιτικές επιχειρήσεις.

Ζητήθηκε λοιπόν από το πρωθυπουργικό γραφείο η παραίτηση του κ.Διαματάρη, η οποία και δόθηκε αμέσως προκειμένου να διευκολύνει τον πρωθυπουργό.

Κυβερνητικές πηγές ανέφεραν ότι “ήταν μια δύσκολη απόφαση για τον κ. Μητσοτάκη λόγω της μακροχρόνιας φιλίας που υπήρχε, όμως ο πρωθυπουργός βάζει πάνω από όλα αυτό που είναι σωστό”.

Ο κ.Διαματάρης σε δήλωση του ανέφερε:

«Ασχολούμαι με τα θέματα της Ομογένειας επί δεκαετίες. Μόνο μου μέλημα όλα αυτά τα χρόνια είναι η προσφορά στον Ελληνισμό. Για αυτό με μεγάλη τιμή αποδέχθηκα την πρόταση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη να αναλάβω το χαρτοφυλάκιο του Υφυπουργού Εξωτερικών αρμόδιου για τα θέματα του Απόδημου Ελληνισμού.

Τις τελευταίες ημέρες δέχομαι προσωπικές επιθέσεις που λειτουργούν αποπροσανατολιστικά, με σκοπό να πλήξουν την κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό, τον οποίο αγαπώ και εκτιμώ, καθώς και να υπονομεύσουν το έργο μου. Για τον λόγο αυτό, υπέβαλα, με πόνο ψυχής, στον Κυριάκο Μητσοτάκη την παραίτησή μου από τη θέση του Υφυπουργού Εξωτερικών για τον Απόδημο Ελληνισμό».

Υπενθυμίζεται ότι ο κ.Διαματάρης είχε βρεθεί στο στόχαστρο με αφορμή σειρά δημοσιευμάτων στον ομογενειακό Τύπο στις ΗΠΑ, τα οποία παρουσίασαν στοιχεία που αμφισβητησαν το βιογραφικό του και συγκεκριμένα την αναφορά του σε μεταπτυχιακό στο Columbia.

Ο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τα δημοσιεύματα αυτά κατήγγειλε “fake αριστεία, ρουσφέτια και ψηφοθηρικές δοσοληψίες” καλώντας τον πρωθυπουργό να απομακρύνει τον κ.Διαματάρη από την κυβέρνηση.

Με αρχική ανακοίνωση μετά το θόρυβο ο κ.Διαματάρης είχε δώσει διευκρινίσεις, παραδεχόμενος ότι πράγματι παρακολούθησε το συγκεκριμένο μεταπτυχιακό ωστόσο για οικονομικούς λόγους όπως ανέφερε δεν κατάφερε να αποκτήσει και τον τίτλο σπουδών, και εκφράζοντας τη λύπη του εάν η διατύπωση στο βιογραφικό του προκάλεσε παρερμηνείες.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας ερωτηθείς σχετικά στη συνέχεια στο briefing είχε δηλώσει ότι κατόπιν των διευκρινίσεων του κ.Διαματάρη το θέμα είχε κλείσει για την κυβέρνηση.

Όμως ο ΣΥΡΙΖΑ επέμενε στο θέμα με τον Αλέξη Τσίπρα να υποστηρίζει ότι “το πρόβλημα δεν είναι ο Διαματάρης αλλά ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης. Ως ο αρχιτέκτονας μιας κυβέρνησης πολιτικής εξαπάτησης, fake αριστείας και πελατειακής δοσοληψίας”.

Τελικώς πάντως αυτό που οδήγησε τον κ.Διαματάρη στην παραίτηση δεν ήταν το μεταπτυχιακό του.

Ο κ.Διαματάρης είχε βρεθεί επίσης στο στόχαστρο για το θέμα του διορισμού ως μετακλητού του πρώην διευθύνοντος συμβούλου της Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας, που είχε «εξαφανιστεί» στις ΗΠΑ όταν ασκήθηκαν διώξεις για τα σκάνδαλα της ΕΑΒ, Τάσου Φιλιππάκου.

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Μητσοτάκης δεν τόλμησε να τον αποπέμψει

Σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ότι “ο Πρωθυπουργός της αριστείας παρακολουθεί εδώ και μία εβδομάδα ως τροχονόμος το φιάσκο με τον υφυπουργό του. Δεν είχε το θάρρος να τον διώξει παρά τις αλλεπάλληλες αποκαλύψεις για το πλαστό βιογραφικό του, ούτε για τον σύμβουλό του που διώκεται για κακουργήματα και έφθασε μάλιστα στο σημείο να βάλει τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να τον καλύψει δημόσια” και καταλήγει: “Ο κ. Μητσοτάκης δεν τόλμησε ούτε καν σήμερα να τον αποπέμψει, μετά και τις νέες αποκαλύψεις για την επιχειρηματική δράση του υπουργού του. Έπρεπε ο ίδιος ο κ. Διαματάρης να παραιτηθεί, ζυγίζοντας «με πόνο ψυχής» το προσωπικό κόστος στις επιχειρηματικές του δραστηριότητες από τον διασυρμό του ίδιου και της κυβέρνησής του”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα