Τέλος ο Παναγιωτάκης από τη ΔΕΗ

Τέλος ο Παναγιωτάκης από τη ΔΕΗ
O Εμμανουήλ Παναγιωτάκης Eurokinissi

Μετά από συνάντηση με τον αρμόδιο Υπουργό Κωστή Χατζηδάκη ο πρόεδρος της ΔΕΗ Μανώλης Παναγιωτάκης υπέβαλε την παραίτησή του. Οι πρόσφατες αναφορές του και όσα είχε πει για να πληρώσουν οι καταναλωτές τα σπασμένα του Οργανισμού.

Την παραίτησή του από τη θέση του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της ΔΕΗ υπέβαλε ο Μανώλης Παναγιωτάκης στον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστή Χατζηδάκη, σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε νωρίτερα την Τετάρτη.

Όπως έγινε γνωστό, ύστερα από αίτημα του ΥΠΕΝ ο κ. Παναγιωτάκης θα ασκεί τα καθήκοντα μέχρι να οριστεί ο αντικαταστάτης του. Στο πλαίσιο της συνάντησης ο κ. Παναγιωτάκης ενημέρωσε τον Υπουργό για την κατάσταση της επιχείρησης και έθεσε στη διάθεση του Υπουργού την παραίτησή του «για να διευκολύνει την κυβέρνηση στην άσκηση της πολιτικής της».

Ο κ. Χατζηδάκης, ευχαρίστησε τον κ. Παναγιωτάκη για τις προσπάθειες που κατέβαλε τα τελευταία χρόνια στη ΔΕΗ, ιδιαίτερα μετά τη συμφωνία μεταξύ της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και των δανειστών για τη μείωση του μεριδίου της επιχείρησης στην αγορά χωρίς οικονομικό αντάλλαγμα.

Σημειώνεται ότι η ΔΕΗ σημείωσε ζημιές ρεκόρ 205,1 εκατ. ευρώ το α’ τρίμηνο, με τον πρώην πλέον πρόεδρο του Οργανισμού να έχει μόλις πρόσφατα δηλώσει ότι η ΔΕΗ πρέπει να αυξήσει τα τιμολόγιά της, αλλά και να μην επωμίζεται από εδώ και στο εξής τις υποχρεώσεις της πολιτείας όπως τα Κοινωνικά Οικιακά Τιμολόγια. 

Ο κ. Παναγιωτάκης, στην τελευταία – όπως φάνηκε- συνέλευση ενώπιον της γενικής συνέλευσης των μετόχων, ανέφερε συγκεκριμένα ότι δύο είναι πλέον οι επιλογές που διανοίγονται για την πορεία και το μέλλον της ΔΕΗ, ανάλογα με τις πολιτικές εξελίξεις. Είτε θα ακολουθηθεί το μοντέλο της παραμονής του πλειοψηφικού πακέτου στο Δημόσιο είτε της πώλησης μεριδίου σε στρατηγικό επενδυτή.

Έκανε ωστόσο, ιδιαίτερη αίσθηση η αναφορά του κατά το συμφέρον των καταναλωτών λέγοντας χαρακτηριστικά: “Η ΔΕΗ μπορεί σίγουρα να ανακάμψει και να γίνει σημαντικά κερδοφόρα με μικρές, απόλυτα διαχειρίσιμες επιβαρύνσεις της κατανάλωσης”, προσθέτοντας ότι είναι “εύλογο όλες οι κυβερνήσεις να μη θέλουν να αυξάνεται το ρεύμα και η ΔΕΗ κάνει ότι μπορεί για να απορροφήσει την αύξηση του κόστους αλλά ως πότε;”.

Επιστολή Παναγιωτάκη στους εργαζόμενους της ΔΕΗ

«Θα συνεχίσω να ασκώ τα καθήκοντά μου κανονικά για την αντιμετώπιση των επειγόντων προβλημάτων της ΔΕΗ με στόχο η διαδοχή μου να γίνει με πλήρη διασφάλιση της συνέχειας και της εύρυθμης λειτουργίας της επιχείρησης» επισημαίνει ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ Μανώλης Παναγιωτάκης σε επιστολή προς τους εργαζόμενους της επιχείρησης.

Νωρίτερα σε συνάντηση με τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστή Χατζηδάκη, ο κ. Παναγιωτάκης υπέβαλε την παραίτησή του προκειμένου, όπως και ο ίδιος αναφέρει στην επιστολή του προς τους εργαζόμενους, η κυβέρνηση να εφαρμόσει την πολιτική της. Ο επικεφαλής της ΔΕΗ αναφέρει ότι κατά τη συνάντηση ενημέρωσε αναλυτικά τον υπουργό για τα επείγοντα προβλήματα της επιχείρησης, ανέλυσε την κατάστασή της και παρέθεσε τις προτάσεις του για τη στρατηγική ανάπτυξης της.

Ο κύριος Παναγιωτάκης καλεί τέλος τους εργαζόμενους να συνεχίσουν απερίσπαστοι με αμείωτο ζήλο την εκπλήρωση των καθηκόντων τους για τη ΔΕΗ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα