Παράσημο του Μεγαλόσταυρου του Τάγματος της Τιμής στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο από τον Παυλόπουλο

Κυριακη της Ορθοδοξιας σημερα και ο Π.τ.Δ. Προκοπης Παυλοπουλος παρεθεσε το καθιερωμενο γευμα στα μελη της Ιερας Συνοδου και στον Αρχιεπισκοπο Ιερωνυμο. Στο γευμα  παρεκαθεσαν ο ΥΠΕΞ Γιωργος Κατρουγκαλος και ο Αντιπροεδρος της Βουλης Νικητας Κακλαμανης . Πριν το γευμα ο Π.τ.Δ. Προκοπης παρασημοφορησε σε ειδικη τελετη τον Αρχιεπισκοπο Ιερωνυμο Στη φωτο απο την Παρασημοφορηση του Αρχιεπισκοπου--ΦΩΤΟ ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ
Κυριακη της Ορθοδοξιας σημερα και ο Π.τ.Δ. Προκοπης Παυλοπουλος παρεθεσε το καθιερωμενο γευμα στα μελη της Ιερας Συνοδου και στον Αρχιεπισκοπο Ιερωνυμο. Στο γευμα παρεκαθεσαν ο ΥΠΕΞ Γιωργος Κατρουγκαλος και ο Αντιπροεδρος της Βουλης Νικητας Κακλαμανης . Πριν το γευμα ο Π.τ.Δ. Προκοπης παρασημοφορησε σε ειδικη τελετη τον Αρχιεπισκοπο Ιερωνυμο Στη φωτο απο την Παρασημοφορηση του Αρχιεπισκοπου--ΦΩΤΟ ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ EUROKINISSI

O κ. Ιερώνυμος, αφού ευχαρίστησε θερμά τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την τιμή, τόνισε ότι το έργο που γίνεται στο πλαίσιο της Εκκλησίας είναι συλλογικό.

Σε ειδική τελετή, στο Προεδρικό Μέγαρο, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος απένειμε το παράσημο του Μεγαλόσταυρου του Τάγματος της Τιμής στον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πρόεδρο της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος κ. Ιερώνυμου για το πολύπλευρο ποιμαντικό και κοινωνικό έργο, το οποίο επιτελεί ως προκαθήμενος της Εκκλησίας της Ελλάδος.

«Ιδίως δε ως προς το κοινωνικό σας έργο, έχω χρέος ν΄ αναδείξω ότι ανταποκρίνεται υποδειγματικώς στις αρχές και τις αξίες της Εκκλησίας μας, κινούμενο, στο πλαίσιο των Ευαγγελικών επιταγών, από την αφετηρία του "Αγαπάτε Αλλήλους" έως το ύψιστο ιδανικό του "Αγαπήσεις τον Πλησίον σου ως Σεαυτόν"» επισήμανε ο κ. Παυλόπουλος.

ADVERTISING

Aπό την πλευρά του ο κ. Ιερώνυμος, αφού ευχαρίστησε θερμά τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την τιμή, τόνισε ότι το έργο που γίνεται στο πλαίσιο της Εκκλησίας είναι συλλογικό και προσέθεσε ότι ο νεότερος ιστορικός που θα ασχοληθεί με αυτή την εποχή και θα αγκαλιάσει με την πένα του και το γράψιμό του την Ελλάδα μας από το ένα άκρο ως το άλλο, θα δει ότι όλοι οι ιεράρχες, όλοι οι κληρικοί, τα εκκλησιάσματα των ενοριών, όλοι μαζί συστρατεύθηκαν σε μια προσπάθεια η οποία έδωσε πολλούς καρπούς και μάλιστα σωτήριους.

Τέλος ευχήθηκε «αυτή η ενότητα, η οποία μας χαρακτηρίζει μέχρι τώρα μέσα στο χώρο της Εκκλησίας μας, τους ιεράρχες, τους κληρικούς μας, παρά τις κατά καιρούς μικροταραχές, όλα αυτά να ξεπεραστούν και ενωμένοι να συνεχίσουμε αυτή την προσπάθεια, γιατί αυτό είναι και το καθήκον μας, αυτό ζητάει η Εκκλησία μας, αυτό θέλει και ο λαός μας. Μας θέλει όλους ενωμένους για να πάμε μπροστά».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Γεύμα του ΠτΔ με τον Αρχιεπίσκοπο και μέλη της Ιεράς Συνόδου

24Media Network