Παρασκευαΐδης: Ουδέποτε υποστήριξα ότι υφίστανται λόγοι εθνικού συμφέροντος για την παρακολούθηση Ανδρουλάκη

Διαβάζεται σε 3'
Ο Παναγιώτης Παρασκευαΐδης
Ο Παναγιώτης Παρασκευαΐδης INTIME

“Αντί στην κυβέρνηση να αναζητούν υπόνοιες πίσω από τις λέξεις, ας συμμορφωθούν με την απόφαση του ΣτΕ” υπογραμμίζει ο βουλευτής Λέσβου και κάνει λόγο για διαστρέβλωση μιας απάντησής του σε υποθετική ερώτηση.

Για διαστρέβλωση των όσων είπε στον τηλεοπτικό σταθμό της Βουλής, αναφορικά με την υπόθεση υποκλοπών και την παρακολούθηση του Ν. Ανδρουλάκη, έκανε λόγο ο βουλευτής Λέσβου του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Παναγιώτης Παρασκευαΐδης. Ακόμη επισημαίνει πως «η εκ πονηρού διαστρέβλωση γίνεται για να συνεχιστεί ο κύκλος λασπολογίας και χυδαιότητας εναντίον του κ. Ανδρουλάκη» ενώ προσθέτει πως σε κάθε περίπτωση απολογείται.

Ειδικότερα, σε δήλωσή του ο κ. Παρασκευαΐδης διευκρίνισε: «προς αποφυγή κάθε “ερμηνείας” ή “παρανόησης”», όπως ανέφερε, ότι «ουδέποτε υποστήριξα ότι υφίστανται λόγοι εθνικού συμφέροντος για την παρακολούθηση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Νίκου Ανδρουλάκη».

Όπως σημειώνει ο βουλευτής Λέσβου: «Η παρακολούθηση του κ. Ανδρουλάκη από το παρακράτος του Μαξίμου ήταν παράνομη εξού και η μεθοδική συγκάλυψη, που ακολούθησε η κυβέρνηση, στην εξεταστική επιτροπή και στην επιτροπή Θεσμών με την επίκληση του “απορρήτου” από όλους τους πρωταγωνιστές, που ακόμη δεν έχουν βρεθεί ενώπιον της δικαιοσύνης».

Ακολουθεί η δήλωση του κ. Παρασκευαΐδη:

«Προς αποφυγή κάθε “ερμηνείας» ή «παρανόησης”, επαναλαμβάνω ότι ουδέποτε υποστήριξα ότι υφίστανται λόγοι εθνικού συμφέροντος για την παρακολούθηση του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Νίκου Ανδρουλάκη. Η διαστρέβλωση μιας απάντησής μου σε υποθετική ερώτηση, γίνεται εκ του πονηρού και με μοναδικό σκοπό να συνεχίσει ο κύκλος λασπολογίας και χυδαιότητας εναντίον του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ. Σε κάθε περίπτωση απολογούμαι.

Η παρακολούθηση του κ. Ανδρουλάκη από το παρακράτος του Μαξίμου ήταν παράνομη εξού και η μεθοδική συγκάλυψη, που ακολούθησε η κυβέρνηση, στην εξεταστική επιτροπή και στην επιτροπή Θεσμών με την επίκληση του «απορρήτου» από όλους του πρωταγωνιστές, που ακόμη δεν έχουν βρεθεί ενώπιον της δικαιοσύνης.

Υπενθυμίζω, άλλωστε, τη δημόσια ομολογία του κ. Μητσοτάκη στο debate στις 10/05/2023 μεταξύ των πολιτικών αρχηγών ενόψει των εθνικών εκλογών, ο οποίος δήλωσε επί λέξει «ο κ. Ανδρουλάκης δεν αποτελεί κανέναν απολύτως κίνδυνο για την εθνική ασφάλεια της χώρας και δεν έπρεπε ποτέ να βρίσκεται υπό καθεστώς παρακολούθησης».

Αντί στην Κυβέρνηση να αναζητούν υπόνοιες πίσω από τις λέξεις, ας συμμορφωθούν με την απόφαση του ΣτΕ και ας σταματήσουν να εμποδίζουν τις διαδικασίες να ενημερωθεί άμεσα ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ για τους λόγους της παρακολούθησής του, όπως δικαιούται τόσο ο ίδιος, όσο και κάθε πολίτης στην θέση του».

Υπενθυμίζεται ότι σε δηλώσεις του χθες στη Βαυλή TV, ο κ. Παρασκευαΐδης σε υποθετική ερώτηση του δημοσιογράφου για το κατά πόσον θα δικαιολογείτο η παρακολούθηση Ανδρουλάκη εάν συνέτρεχαν εθνικοί λόγοι, απάντησε μεταξύ άλλων «Αν τον παρακολουθούσαν για το εθνικό συμφέρον καλώς τον παρακολουθούσαν αλλά έπρεπε να είχαν γίνει ορισμένες διαδικασίες, που δεν γινόντουσαν».

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα