Παρέμβαση Τασούλα: Υπέρ της λογικής του “απορρήτου” και στην Εξεταστική για τις υποκλοπές

Παρέμβαση Τασούλα: Υπέρ της λογικής του “απορρήτου” και στην Εξεταστική για τις υποκλοπές
Κώστας Τασούλας Eurokinissi

Τηλεοπτική συνέντευξη παραχώρησε ο Πρόεδρος της Βουλής μία ημέρα πριν την συνεδρίαση της Εξεταστικής Επιτροπής, στην οποία θα προεδρεύσει μέχρι να ψηφιστεί προεδρείο.

Υπέρ της διατήρησης της λογικής του «απορρήτου» που δεν επέτρεψε στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής να πληροφορηθεί από τους αρμόδιους για το ζήτημα των παρακολουθήσεων και ειδικά αυτής που αφορά τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Νίκο Ανδρουλάκη, τάχθηκε σήμερα ο πρόεδρος της Βουλής.

Ο Κώστας Τασούλας, παρά την έως τώρα συνήθειά του, να μην παραχωρεί τηλεοπτικές συνεντεύξεις εμφανίστηκε στην κρατική τηλεόραση μόλις μία ημέρα πριν την αυριανή, πρώτη, συνεδρίαση της Εξεταστικής Επιτροπής που έχει συσταθεί για να διερευνήσει το ζήτημα των υποκλοπών μετά από πρωτοβουλία της αντιπολίτευσης.

Όπως διευκρίνισε ο Κώστας Τασούλας «την Τετάρτη, που θα προεδρεύσω της συνεδριάσεως της Εξεταστικής μέχρι την ώρα που θα βγει το Προεδρείο και θα παραδώσω εν συνεχεία στο εκλεγμένο Προεδρείο της Εξεταστικής, παίρνει τα ηνία η Εξεταστική Επιτροπή, της οποίας έχει ορισθεί η διάρκεια από την Ολομέλεια σε ένα μήνα, που θα καθορίσει κάθε πότε θα συνεδριάζει, αν οι συνεδριάσεις θα είναι απόρρητες, θα καθορίσουν δηλαδή την Τετάρτη όλα τα διαδικαστικά και αμέσως μετά θα συνεχίσει τη δουλειά της».

Στην συνέχεια όμως, ο πρόεδρος της Βουλής, εκτίμησε ότι «για να διορθώσουμε και για να εξιχνιάσουμε μία παραβίαση απορρήτου επικοινωνίας, δεν χρειάζεται να παραβιάσουμε άλλα απόρρητα, τα οποία ισχύουν». Μάλιστα υποστήριξε ότι κανένα κόμμα της αντιπολίτευσης δεν έχει ζητήσει την αλλαγή των άρθρων του κανονισμού της Βουλής που σχετίζονται με το απόρρητο της ΕΥΠ. Εκτιμώντας πως «όλοι καταλαβαίνουν ότι η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών δεν είναι μόνο αυτή που έκανε το μεγάλο λάθος να παρακολουθήσει τον κύριο Ανδρουλάκη, αλλά είναι κι αυτή η οποία απέτρεψε πολλά προβλήματα με την Τουρκία στον Έβρο, κι είναι αυτή που έχει αποτρέψει πάρα πολλά που δεν θα τα μάθουμε ποτέ. Και δεν πειράζει που δεν θα τα μάθουμε ποτέ, αρκεί να τα αποτρέπει. Συνεπώς, πρέπει να την προστατεύσουμε την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών, γιατί είναι εθνικά χρήσιμη και πρέπει να γίνει ακόμα πιο αποτελεσματική».

Τέλος ορίζοντας τον στόχο της εξεταστικής επιτροπής ο Κώστας Τασούλας σημείωσε πως «ο στόχος είναι διπλός, να δούμε τι ακριβώς συνέβη και πώς συνέβη αυτό το απαράδεκτο φαινόμενο της παρακολούθησης του κυρίου Ανδρουλάκη, αλλά και πώς παρόμοια φαινόμενα θα αποφύγουμε να επαναλαμβάνονται στο μέλλον». Πρόσθεσε μάλιστα σιβυλλικά πως «αξίζει τον κόπο να περιμένουμε τα αποτελέσματα που μπορεί να μας εκπλήξουν».

Αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι παρά το γεγονός ότι η Εξεταστική Επιτροπή έχει προταθεί από τα κόμματα της αντιπολίτευσης, την πλειοψηφία θα έχει η κυβέρνηση αφού η σύστασή της γίνεται με βάση την κοινοβουλευτική δύναμη των κομμάτων.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα