Πάσχα 2023: Οι ευχές και τα μηνύματα των πολιτικών αρχηγών

Πάσχα 2023: Οι ευχές και τα μηνύματα των πολιτικών αρχηγών
Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας στην Προεδρική Φρουρά, ανήμερα του Πάσχα ΒΛΑΣΣΟΠΟΥΛΟΥ ΙΣΜΗΝΗ/INTIME NEWS

Μηνύματα ελπίδας και αισιοδοξίας έστειλαν οι πολιτικοί αρχηγοί σήμερα, ανήμερα του Πάσχα. Αναλυτικά όσα δήλωσαν.

“Η Ανάσταση σηματοδοτεί τη συντριβή της απόγνωσης”, υπογράμμισε η πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, η οποία επέλεξε να περάσει τις ημέρες του Πάσχα και γιόρτασε τη σημερινή ημέρα με την Προεδρική Φρουρά.

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, την υποδέχτηκε ο αντιναύαρχος, επικεφαλής του στρατιωτικού γραφείου της Προεδρίας, Ευθύμιος Μικρός και ο αντισυνταγματάρχης, Ηλίας Kαρμίρης. Η κα Σακελλαροπούλου αντάλλαξε ευχές και τσούγκρισε κόκκινα αυγά με τους υπηρετούντες εύζωνες και αξιωματικούς του στρατοπέδου εδώ στην προεδρική φρουρά.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας στην Προεδρική Φρουρά ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI


Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας επικοινώνησε με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο και αντάλλαξε ευχές για τις άγιες ημέρες του Πάσχα, όπως επίσης αντάλλαξε τηλεφωνικά ευχές και με την Άρτεμη Παπακωστίδου, την “κυρά του Δέλτα” στον Έβρο, και την κυρία Ειρήνη Κατσοτούρχη, τη μοναδική κάτοικο στην ακριτική Κίναρο “κυρά Ρηνιώ”.

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, που έκανε Ανάσταση, με την σύζυγο του, στον Ιερό ναό Αγίου Νικολάου στον Πύργο της Τήνου, στο μήνυμα του, για το Πάσχα έκανε ειδική αναφορά στο δυστύχημα των Τεμπών.

“Φέτος η σκέψη μας, αναπόφευκτα, στρέφεται στους συγγενείς της μεγάλης τραγωδίας των Τεμπών. Εύχομαι από καρδιάς η Μεγαλόχαρη να τους δίνει δύναμη, διότι αυτοί σηκώνουν τον μεγαλύτερο σταυρό. Όμως τον Γολγοθά ακολουθεί πάντα η Ανάσταση. Έτσι και το φετινό Πάσχα ας γίνει αφετηρία αισιοδοξίας και ελπίδας για μία καλύτερη Ελλάδα, μία πιο ισχυρή πατρίδα, με περισσότερη κοινωνική συνοχή, πρωτίστως με φροντίδα για τους πιο αδύναμους συμπολίτες μας”.

Με τη σύζυγο του και τα δύο τους παιδιά έκανε Ανάσταση στο Γαστούρι της Κέρκυρας, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας ο οποίος την ημερα του Πάσχα επισκέφτηκε τον ναύσταθμο Κέρκυρας, χαιρέτησε τα στελέχη που υπηρετούν στο σταθμό αντάλλαξε μαζί τους ευχές και τσούγκρισε κόκκινα αυγά.

Ο Αλέξης Τσίπρας στον Ναύσταθμο Κέρκυρας ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI

“Η Ανάσταση είναι ταυτισμένη στη συλλογική συνείδηση του λαού μας με την Ελπίδα την άνοιξη την αλλαγή. Συμβολίζει το φως που νικάει πάντα το σκοτάδι, τη ζωή που ξεπερνά το Γολγοθά και τη σταύρωση. Μέρες Ελπίδας είναι και οι σημερινές για το λαό μας που προσδοκά Ανάσταση συλλογική για μία καλύτερη ζωή ένα καλύτερο αύριο. Εύχομαι από καρδιάς σε όλες τις Ελληνίδες και σε όλους τους Έλληνες χρόνια πολλά με υγεία, δύναμη και δικαιοσύνη”.

“Το αναστάσιμο φως ας σημάνει μία πραγματικά νέα αρχή» ευχήθηκε ο Νίκος Ανδρουλάκης από την Κρήτη. «Το αναστάσιμο φως ας σημάνει μια πραγματικά νέα αρχή. Έχουμε χρέος να στηρίξουμε τους νέους. Η πατρίδα μας θα προοδεύσει, μόνο αν σταθεί όρθια η νέα γενιά», τονίζει στο μήνυμά του, επισημαίνοντας πως «το φετινό Πάσχα είναι για όλους μας διαφορετικό μετά την απώλεια 57 συνανθρώπων μας, που έχασαν με τόσο άδικο τρόπο τη ζωή τους στα Τέμπη”.

“Καλό Πάσχα με δυνατό ΚΚΕ, πιο δυνατό απ’ ό,τι μέχρι σήμερα, για να είναι πραγματικά δυνατός ο ίδιος ο λαός. Χρόνια πολλά!.”, σημείωσε ο Δημήτρης Κουτσούμπας από τη Λαμία.

Τέλος, ο γραμματέας του ΜεΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης, γιόρτασε το Πάσχα από την Αίγινα, όπου διατηρεί εξοχική κατοικία. “Το Πάσχα φέρνει κάθε Άνοιξη τόσο τη λύτρωση της ελπίδας όσο και την ελπίδα της λύτρωσης” ανέφερε στο μήνυμά του.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα