ΠΑΣΟΚ: Στήνουν τηλεοπτικό τοπίο με όρους μαφίας

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ (ΟΜΙΛΙΕΣ ΜΕΛΩΝ Κ.Ε)//ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ//EUROKINISSI
ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ (ΟΜΙΛΙΕΣ ΜΕΛΩΝ Κ.Ε)//ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ//EUROKINISSI EUROKINISSI

Είναι λυπηρό που μια ιστορική εφημερίδα της Αριστεράς κάποιοι να την καταντούν σήμερα ένα κίτρινο έντυπο" είπε ο Θάνος Μοραΐτης. Τι δήλωσε για το ίδιο θέμα ο Δ.Τσιόρδας από το Ποτάμι

Πυρά εναντίον της κυβέρνησης εξαπέλυσε ο Γραμματέας Επικοινωνιακού Σχεδιασμού του ΠΑΣΟΚ Θάνος Μωραΐτης μιλώντας στην ΕΡΤ στην εκπομπή Πρωινή Ζώνη. Αναφερόμενος στις τελευταίες εξελίξεις στο θέμα των τηλεοπτικών αδειών και της απόφασης του ΣτΕ είπε ότι «όλα αυτά είναι πρωτοφανή. Ζήσαμε προτροπές και παρεμβάσεις στη δικαιοσύνη, υποκλοπές και αποκαλύψεις κλειδαρότρυπας, παραβιάσεις προσωπικών δεδομένων με μεθόδους μαφίας». Ιδιαίτερα δηκτικός ήταν για την στάση της Αυγής με το πρωτοσέλιδο για το μέλος του ΣτΕ: “Είναι λυπηρό που μια ιστορική εφημερίδα της Αριστεράς την οποία έχουν διευθύνει κατά το παρελθόν ο Λεωνίδας Κύρκος, o Γρηγόρης Γιάνναρος , ο Σοφιανός Χρυσοστομίδης, κάποιοι να την καταντούν σήμερα ένα κίτρινο έντυπο”.

O κ. Μωραΐτης υποστήριξε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ αντί να επιδιώξει τη συναίνεση, επιχείρησε να διαμορφώσει ένα νέο τηλεοπτικό τοπίο με μοναδικό στόχο να ελέγξει την ενημέρωση». Όπως είπε χαρακτηριστικά το «φεύγουμε από ένα τηλεοπτικό τοπίο που διαμορφώθηκε επί τρεις δεκαετίες με όρους διαπλοκής και τώρα θέλουν να διαμορφώσουν ένα άλλο τοπίο με όρους μαφίας. Και στις δυο αυτές περιόδους θα κυριαρχήσουν οι αεριτζήδες και οι μεταπράτες».

Ο π. βουλευτής και υφυπουργός σημείωσε ότι τον λυπεί το γεγονός «όσοι έκλαιγαν (και καλώς) όταν έκλεινε η ΕΡΤ και προέκριναν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της δημόσιας τηλεόρασης προσπαθούν σήμερα να διαμορφώσουν ένα τηλεοπτικό τοπίο χωρίς κανόνες, αρχές και κανένα ποιοτικό κριτήριο. Μοναδικός στόχος να κάνει κουμάντο στην ενημέρωση του ελληνικού λαού το μεγάλο πορτοφόλι. Χωρίς κανένα σεβασμό στη δημοκρατία και τον πλουραλισμό. Τότε μιλούσαν για ποιοτική τηλεόραση και προϋποθέσεις. Ο νόμος Παππά δεν ακούμπησε τίποτε από όλα αυτά. Το πορτοφόλι είναι η μόνη αρχή».

Αναφερόμενος στα θέματα της οικονομίας είπε ότι «σήμερα κυβερνούν τη  χώρα άνθρωποι που δεν έχουν καμία σχέση με την αγορά και την πραγματική οικονομία και πώς αυτή καταρρέει».

Σημείωσε ότι «η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ από το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο μίλησε ξεκάθαρα για αλλαγή πολιτικής. Το πρόγραμμα που συνέταξε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ δεν βγαίνει. Έχουμε ένα μοναδικό δρόμο ο οποίος είναι να αλλάξουμε το πρόγραμμα. Μέσα από ένα νέο κοινωνικό συμβόλαιο των δυνάμεων που πιστεύουν σε αυτή την χώρα και την Ευρώπη να διαμορφώσουμε ένα άλλο τοπίο».

Ποτάμι: Υπάρχουν λύσεις πέρα από τον υπουργό καναλάρχη

Δήλωση για το θέμα των τηλεοπτικών αδειών έκανε και ο εκπρόσωπος τύπου του Ποταμιού Δημήτρης Τσιόρδας, επαναλαμβάνοντας την πρόταση του Ποταμιού για σύσταση του ΕΣΡ με περισσότερες αρμοδιότητες, και περισσότερες άδεις με χρήματα από περισσότερους καναλάρχες.

«Αν ο νόμος Παππά κριθεί αντισυνταγματικός, θα επιστρέψουμε στο καθεστώς της ασυδοσίας» λέει ο κ.Φίλης. Για τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ τα πράγματα είναι άσπρο μαύρο: ή ανομία ή ο υπουργός καναλάρχης. Υπάρχει λύση όμως. Και το Ποτάμι την έχει πει από καιρό. Δυνατό ΕΣΡ και περισσότερα λεφτά στα δημόσια ταμεία από περισσότερους καναλάρχες. Κάτι που θα έπρεπε να γίνει από την αρχή, αν η κυβέρνηση δε σκεφτόταν μόνο πώς θα στήσει το δικό της σύστημα ενημέρωσης." υπογραμμίζει ο κ.Τσιόρδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Τηλεοπτικές άδειες, ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

ΑΝΤ1: Αν ακυρωθεί ο νόμος Παππά θα πάρουμε τα λεφτά μας πίσω

Συναινετικός Παππάς για τροπολογία για τα κανάλια χωρίς άδεια και ΕΣΡ

Τηλεοπτικές άδειες: Δευτέρα και Τετάρτη η διάσκεψη του ΣτΕ

SHARE: