Πατούλης για Κλεισθένη: Η αυτοδιοίκηση θα νικήσει

Ο Γιώργος Πατούλης σε συνεδρίαση του δσ της ΚΕΔΕ
Ο Γιώργος Πατούλης σε συνεδρίαση του δσ της ΚΕΔΕ EUROKINISSI

ΚΕΔΕ, ΕΝΠΕ, ΠΕΔ και Δήμαρχοι παραδίδουν ψήφισμα στον υπουργό Εσωτερικών Πάνο Σκουρλέτη. "Το υπουργείο οφείλει να σεβαστεί την ετυμηγορία των τοπικών κοινωνιών" δήλωσε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ. Διάλογο από μηδενική βάση το αίτημα της Αυτοδιοίκησης

Τα ψηφίσματα τους κατά του νομοσχεδίου «Κλεισθένης Ι» παραδίδουν αύριο Τετάρτη 16 Μαΐου στη 1 το μεσημέρι ΚΕΔΕ, ΕΝΠΕ, ΠΕΔ και Δήμαρχοι στον υπουργό Εσωτερικών Πάνο Σκουρλέτη, ενώ στις 2 το μεσημέρι συνεδριάζει το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ για να αποφασίσει τις επόμενες κινήσεις της Αυτοδιοίκησης.

Οι αιρετοί θα επιδιώξουν να έχουν συνάντηση με τον Υπουργό Εσωτερικών Π. Σκουρλέτη προκειμένου να του επιδώσουν προσωπικά τα ψηφίσματα που έχουν εκδοθεί σχετικά με το νομοσχέδιο «Κλεισθένης Ι»

ADVERTISING

Νωρίτερα στις 11 το πρωί ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης θα συμμετάσχει στη συνεδρίαση της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής των Περιφερειών στη Βουλή με θέμα: Τοπική Αυτοδιοίκηση, από τον «Καλλικράτη» στον «Κλεισθένη».

Τα μέλη της Επιτροπής θα ενημερώσει ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εσωτερικών, κ.  Κωνσταντίνος – Νικόλαος Πουλάκης.

Όπως υπογραμμίζει ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης, η παρουσία όλων των αιρετών σε αυτήν την ιστορικής σημασίας διαδικασία είναι απαραίτητη, καθώς έχει ισχυρό ουσιαστικό και συμβολικό χαρακτήρα. «Δεν πρέπει να λείψει κανείς προκειμένου να στείλουμε ένα ισχυρό μήνυμα ενότητας και αποφασιστικότητας στην εκτελεστική εξουσία πως δεν θα επιτρέψουμε την απορρύθμιση της Αυτοδιοίκησης και τη διάλυση των Δήμων μας. Επιμένουμε στο αίτημά μας να ξεκινήσει ένας ειλικρινής και ουσιαστικός διάλογος, σε μια βάση όμως ουσίας και περιεχομένου που θα προωθεί την Αυτοδιοικητική διακυβέρνηση.

H Αυτοδιοίκηση θα νικήσει για να πάει η χώρα μπροστά. Το Υπουργείο οφείλει να σεβαστεί την ετυμηγορία των τοπικών κοινωνιών».

Συνεδρίαση Δ.Σ. ΚΕΔΕ στις 2 μμ

Μετά την επίδοση των ψηφισμάτων στον Υπουργό Εσωτερικών έχει προγραμματιστεί για τις 2 μμ της Τετάρτης 16 Μαΐου, συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΚΕΔΕ.

Κεντρικό θέμα της συνεδρίασης, η οποία θα πραγματοποιηθεί στα γραφεία της ΚΕΔΕ, θα είναι ο καθορισμός των περαιτέρω δράσεων και αντιδράσεων μετά την αποτίμηση της επίσκεψης των εκπροσώπων της Αυτοδιοίκησης στο Υπουργείο Εσωτερικών.

Διάλογος από μηδενική βάση το αίτημα της Αυτοδιοίκησης

Το αίτημα για διάλογο από μηδενική βάση για μια ουσιαστική μεταρρύθμιση στην Τοπική Αυτοδιοίκηση διαφαίνεται ξεκάθαρα από τις αποφάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων των Δήμων και των Διοικητικών Συμβουλίων των ΠΕΔ όλης της χώρας, σύμφωνα με την ανακοινωση της ΚΕΔΕ.

"Η συντριπτική πλειοψηφία των Περιφερειακών Ενώσεων των Δήμων της χώρας τάσσεται υπέρ της απόσυρσης το νομοσχεδίου και του διαλόγου για την ουσιαστική μετάβαση στην Αυτοδιοικητική Διακυβέρνηση και την αποκέντρωση. Το 92% των αποφάσεων των Δημοτικών Συμβουλίων συντάσσονται με τις θέσεις της ΚΕΔΕ και διατυπώνουν το αίτημα της απόσυρσης του σχεδίου νόμου και της έναρξης διαλόγου. Ακόμα και το 8% που δε ζητεί την απόσυρσή του υπογραμμίζει ότι απαιτούνται σημαντικές αλλαγές στα άρθρα του" αναφέρει επίσης η ΚΕΔΕ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Δημοτικές Εκλογές, Αυτοδιοίκηση
SHARE:

24Media Network