Πατούλης: "Το γαϊτανάκι ότι φταίω για όλα εγώ να τελειώνει - Να αναλάβουν τις ευθύνες τους"

Ο Γιώργος Πατούλης
Ο Γιώργος Πατούλης EUROKINISSI

Ως "κρίκος της αλυσίδας" που λέγεται Πολιτική Προστασία αυτοχαρακτηρίστηκε ο Γιώργος Πατούλης που ζήτησε "να αναλάβουν τις ευθύνες τους όπως έκανα κι εγώ".

Στην κριτική που δέχτηκε τις τελευταίες ημέρες για την "παράλυση" της Αττικής από την επέλαση της κακοκαιρίας Ελπίδα απάντησε ο Γιώργος Πατούλης.

"Όλο αυτό το γαϊτανάκι, μέσα από ένα παντοδύναμο επικοινωνιακό σύστημα ότι για όλα φταίει ο Πατούλης πρέπει να τελειώνει. Να βγουν όλοι να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Αναλαμβάνω εγώ τις ευθύνες που μου αναλογούν", είπε ο Περιφερειάρχης Αττικής στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN για να προσθέσει:

"Εγώ είμαι ένας κρίκος της αλυσίδας της πολιτικής προστασίας, δεν είμαι η πολιτική προστασία, υπάρχουν και άλλοι κρίκοι της αλυσίδας. Προφανώς και ζητάω συγγνώμη, είμαι ένας από τους πολίτες που με επέλεξαν οι πολίτες. Ζητάω συγγνώμη για τις δικές μου ευθύνες και όχι για άλλων, να βγουν να τα πουν όπως πρέπει και οι άλλοι γιατί πάνω από εμένα και τα κόμματα είναι η Ελλάδα".

Εν συνεχεία, σημείωσε ότι "από τη στιγμή που δεν κήρυξαν γενική αργία τη Δευτέρα το έργο της περιφέρειας ήταν αδύνατος να συντελεστεί. Όλο οι δρόμοι έκλεισαν και χιλιάδες αυτοκίνητα βρέθηκαν στους δρόμους ενώ εμείς θα έπρεπε να τους καθαρίσουμε. Η ευθύνη της περιφέρειας ήταν να είναι ανοιχτά ή κλειστά τα σχολεία και να φροντίσει να είναι ανοιχτοί οι δρόμοι εφόσον μπορούσαν να κινηθούν τα εκχιονιστικά.

Πώς άνοιξαν οι δρόμοι με μαγικό τρόπο; Ήρθε κάποιος μάγος και τα άνοιξε. Το πρόβλημα με τα αυτοκίνητα δημιουργήθηκε επειδή εγκλωβίστηκαν σε κεντρικούς δρόμους αφού έκλεισε η Αττική Οδός αλλά εμείς δεν μπορούμε να τα βγάλουμε και ζητήσαμε βοήθεια από την Τροχαία που έκανε σπουδαία δουλειά".

Τέλος, ο κ. Πατούλης έθεσε το εξής ερώτημα, αφήνοντας νέες αιχμές κατά της Πολιτικής Προστασίας: "Είχε πει κάποιος από τη στιγμή που έκλεισαν οι δημόσιες υπηρεσίες στους πολίτες να έχουν μαζί τους αλυσίδες; Δεν ξέρω, δεν άκουσα κάτι".

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κακοκαιρία Ελπίδα, Γιώργος Πατούλης
SHARE:

24Media Network