Πατρίς – Θρησκεία… Κωμωδία στον ΣΥΡΙΖΑ

Διαβάζεται σε 4'
Πατρίς – Θρησκεία… Κωμωδία στον ΣΥΡΙΖΑ
Ο Στέφανος Κασσελάκης EUROKINISSI

Τραγελαφική παραμένει η εικόνα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με τον Στέφανο Κασσελάκη να επιμένει στα «θαύματα». Παρουσιάζει σήμερα 5 υποψήφιους της επιλογής του.

Η εικόνα του τραγέλαφου συνεχίζει να είναι κυρίαρχη για τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ πλέον ο χρόνος μετρά αντίστροφα για την κάλπη των ευρω-εκλογών.

Κάθε πολιτική έκφανση η θέση έχει «χαθεί από τον ορίζοντα», αφού τα πάντα καλύπτονται από την μονοπρόσωπη παρουσία του Στέφανου Κασσελάκη και την προσπάθειά του να ενστερνιστεί το «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια», προσδοκώντας προφανώς σε ψηφοφόρους που έλκονται από το γνωστής προέλευσης «τρίπτυχο».

Ο Παπανώτας

Σαν να μην έφτανε αυτό, προστέθηκε και η υπόθεση των δηλώσεων του Δημήτρη Παπανώτα, που αφού αποτιμήθηκαν ως σεξιστικές, ανάγκασαν τον Στέφανο Κασσελάκη να τον θέσει εκτός ψηφοδελτίων λόγω της γενικής κατακραυγής. Με τον ίδιο τον Δημήτρη Παπανώτα όμως να αφήνει να εννοηθεί πως υπήρξε έντονο παρασκήνιο πριν τελικά αποφασιστεί η αποπομπή του.

Υποστήριξε σε δηλώσεις του πως «υψηλά ιστάμενοι» στον ΣΥΡΙΖΑ (προφανώς του «προεδρικού» περιβάλλοντος» τον διαβεβαίωναν πώς έχει την στήριξή τους. Πλην, όμως, τελικά η υπόθεση είχε διαφορετική κατάληξη μια και αρκετοί συνυποψήφιοί του (ανάμεσά τους και η Σ.Μπεκατώρου) ουσιαστικά απαίτησαν την απομάκρυνσή του, αποδοκιμάζοντας δημοσίως τα όσα έχει πει.

Το «αλαλούμ» του ΣΥΡΙΖΑ καταγράφθηκε έντονα και στα social media. Εκεί όπου πριν αποφασιστεί η αποπομπή Παπανώτα οι οπαδοί του Στέφανου Κασσελάκη – εκφραζόμενοι μέσω γνωστών λογαριασμών- επιτίθονταν σε όσους απαιτούσαν να φύγει ο γνωστός παρουσιαστής. Με την «μπόρα να παίρνει» από υποψήφιους μέχρι μεσαία στελέχη του κόμματος. Όταν, όμως, ο Στέφανος Κασσελάκης δημοσιοποίησε την απόφασή του, ξεκίνησε η διαδικασία … «αποθέωσης» της αποφασιστικότητας του προέδρου!

Επιμένει

Ο Στέφανος Κασσελάκης ακόμη και χθες επέμεινε στην τακτική της «επανανοηματοδότησης» του τρίπτυχου «Πατρίς-Θρησκεία-Οικογένεια». Παρότι ό ίδιος με δηλώσεις του στην εκπομπή του Γιώργου Λιάγκα (όπου πλέον έχει «πιάσει στασίδι» κατά το κοινώς λεγόμενο) αναγνώρισε τις χουντικές καταβολές του.

Επέμεινε, επίσης, να …υπερασπίζεται τα «θαύματα» και την περίφημη ιστορία με τον σταυρό στην κολυμβήθρα του. Ανέφερε ξανά πως η σχετική συζήτηση με τον Αρχιεπίσκοπο Ελπιδοφόρο ξεκίνησε λόγω μίας εικόνας του Αγίου Τσαλίκη που ήταν στο γραφείο του όταν συναντήθηκαν. Σημειώνοντας πως «κάτι που ζεσταίνει την καρδιά μου να ξέρω ότι υπάρχει ένας δεσμός με έναν από τους νεότερους αγίους της Εκκλησίας». Προσπάθησε, όμως, παράλληλα να διασκεδάσει τις εντυπώσεις λέγοντας ότι είναι πάγια θέση του ΣΥΡΙΖΑ ο διαχωρισμός κράτους και εκκλησίας.

Σε αυτό το επιχείρημα «στάθηκε» σε δηλώσεις της και η γραμματέας του κόμματος, Ράνια Σβίγκου, που θέλησε να «διασώσει» κάπως την εικόνα του ΣΥΡΙΖΑ. Ανέφερε πως «σε αντίθεση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες, εδώ βλέπουμε ένα κόμμα, τη Ν.Δ., το οποίο συντάσσεται με τις πιο σκοταδιστικές φωνές της ιεραρχίας, πιέζεται από την ακροδεξιά και δεν τα έβαλε μαζί της ούτε για την περίφημη ισότητα στο γάμο». Επίσης, υποστήριξε ότι παραμένουν σταθερές οι θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ στα ζητήματα που αφορούν το Παλαιστινιακό

Αναμονή

Όλα τα παραπάνω φαίνεται ότι απασχόλησαν και τη χθεσινή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ. Δίχως όμως αυτό να αλλάζει κάτι στη συνθήκη του «μορατόριουμ» που έχει συμφωνηθεί μετά το Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ ανάμεσα στον Στέφανο Κασσελάκη και το υπόλοιπο στελεχιακό δυναμικό του κόμματος.

Η ένταση που υπάρχει έως στιγμής δεν εκφράζεται δημόσια, δίχως όμως αυτό να σημαίνει πως η πραγματική εικόνα του ΣΥΡΙΖΑ είναι αυτή ενός «καζανιού» σε κατάσταση βρασμού. Εξαίρεση αποτελούν στελέχη όπως ο Γιώργος Τσίπρας που δήλωσε ότι «θαύματα η αριστερά δεν είχε ποτέ στον πολιτικό της λόγο. Όλα τα δημοκρατικά κόμματα δεν είχαν. Αυτά ανήκουν σε κάποιους ιδιαίτερους πολιτικούς χώρους». Επίσης, τον Παύλο Πολάκη που επισήμανε σε συνέντευξή του ότι αλλαγή ιδεολογίας σημαίνει «άλλο κόμμα».

Αυτά ενώ σήμερα ο Στέφανος Κασσελάκης αναμένεται να ανακοινώσει σήμερα το απόγευμα 5 ακόμη ονόματα υποψηφίων που αποτελούν προσωπική του επιλογή. Αυτοί θα προστεθούν στους ήδη υπάρχοντες 35 υποψηφίους. Η εκδήλωση θα γίνει το απόγευμα στον Ελληνικό Κόσμο.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα