Παυλόπουλος: Είμαστε έτοιμοι να υπερασπιστούμε τα σύνορά μας

Κατάθεση στεφάνου από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο στο Μνημέιο του Άγνωστου Στρατιώτη για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821, Κυριακή 25 Μαρτίου 2018.
Κατάθεση στεφάνου από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο στο Μνημέιο του Άγνωστου Στρατιώτη για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821, Κυριακή 25 Μαρτίου 2018. EUROKINISSI

Το μήνυμα του προέδρου της Δημοκρατίας μετά τη στρατιωτική παρέλαση για την επέτειο της Εθνεγερσίας του 1821

Νέο αυστηρό μήνυμα προς Άγκυρα έστειλε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, με το πέρας της στρατιωτικής παρέλασης στην Αθήνα για επέτειο της 25ης Μαρτίου. «Είμαστε λαός της ειρήνης, της φιλίας και της δημοκρατίας» είπε ο Πρ. Παυλόπουλος για να υπογραμμίσει: «αλλά αυτά προϋποθέτουν πλήρη σεβασμό του διεθνούς δικαίου». «Είμαστε έτοιμοι να υπερασπιστούμε την ελευθερία μας τα σύνορα μας το έδαφος μας και την κυριαρχία μας που είναι και της Ευρωπαϊκής Ένωσης», τόνισε.

Αναλυτικά η δήλωσή του:

«Η Εθνεγερσία της 25ης Μαρτίου 1821 είναι μια κορυφαία στιγμή στην μακραίωνη πορεία του Έθνους των Ελλήνων. Είναι η στιγμή της γέννησης, μέσ’ από την διαχρονική εθνική μας ταυτότητα, του Νεότερου Ελληνικού Κράτους. Κατά τούτο η Εθνική μας Επέτειος δείχνει, ταυτοχρόνως, τις ρίζες του Κράτους μας αλλά και την αποστολή του στο μέλλον.

Όπως τεκμηριώνει αμαχήτως το ιστορικό της 25ης Μαρτίου 1821, το Νεότερο Ελληνικό Κράτος γεννήθηκε μέσ’ από μια «έκρηξη» Ελευθερίας, αποδεικνύοντας, για μιαν ακόμη φορά, ότι για εμάς, τους Έλληνες, η Ελευθερία είναι αξία υπαρξιακή: Μόνον ελεύθεροι μπορούμε να ζήσουμε, να υπερασπισθούμε την αξία μας και να δημιουργήσουμε, αναπτύσσοντας ελεύθερα την προσωπικότητά μας. Αυτές οι ρίζες ελευθερίας προσδιορίζουν, ως δείκτες πορείας, και την αποστολή μας στο μέλλον.

Είμαστε Έθνος και Λαός της Ειρήνης, της Φιλίας και της Δημοκρατίας, που, αυτονοήτως, έχουν ως βάση τον πλήρη σεβασμό του Διεθνούς και του Ευρωπαϊκού Δικαίου, στο σύνολό τους. Είμαστε όμως, κατά την Ιστορική μας Κληρονομιά, Λαός και Έθνος που θα υπερασπιζόμαστε πάντοτε, δίχως ίχνος εκπτώσεων, την Ελευθερία μας, κατ’ επέκταση δε τα σύνορα, το έδαφος και την κυριαρχία της Πατρίδας μας και της Μεγάλης Ευρωπαϊκής μας Οικογένειας, της Ευρωπαϊκής Ένωσης.»

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Πρόεδρος Δημοκρατίας, 25η Μαρτίου
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Παυλόπουλος: Βάση της φιλίας με την Τουρκία είναι να γίνουν γέφυρες η Μεσόγειος και το Αιγαίο

Παυλόπουλος: Δεν υπάρχουν "γκρίζες ζώνες"

25η Μαρτίου: Μηνύματα ενότητας απ' τους πολιτικούς αρχηγούς

SHARE:

24Media Network