Παυλόπουλος για Μαρίνα Λαμπράκη-Πλάκα: Εμβληματική εκπρόσωπος του ελληνικού και του ευρωπαϊκού Πολιτισμού

Παυλόπουλος για Μαρίνα Λαμπράκη-Πλάκα: Εμβληματική εκπρόσωπος του ελληνικού και του ευρωπαϊκού Πολιτισμού
Προκόπης Παυλόπουλος EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Το μήνυμα του πρώην Πρόεδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου για τον θάνατο της διευθύντριας της Εθνικής Πινακοθήκης, Μαρίνας Λαμπράκη-Πλάκα.

Τα συλλυπητήριά του για τον θάνατο της Μαρίνας Λαμπράκη-Πλάκα εξέφρασε μέσα από μια δήλωσή του ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος.

Η Μαρίνα Λαμπράκη-Πλάκα αναδείχθηκε, λόγω και έργω, αυθεντική και εμβληματική εκπρόσωπος του Ελληνικού αλλά και του Ευρωπαϊκού Πολιτισμού εν γένει. Και μόνον η ολοκλήρωση της Εθνικής Πινακοθήκης, έργο ζωής για την Μαρίνα Λαμπράκη-Πλάκα, της εξασφαλίζει το μερίδιο αιωνιότητας, το οποίο δικαιωματικώς της ανήκει“, δήλωσε ο ο τέως ΠτΔ, Προκόπης Παυλόπουλος.

Η Μαρίνα Λαμπράκη – Πλάκα, η οποία έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 83 ετών, ήταν ιστορικός τέχνης, αρχαιολόγος και Ομότιμη Καθηγήτρια της Ιστορίας της Τέχνης στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών. Από το 1992 υπηρέτησε ως Διευθύντρια της Εθνικής Πινακοθήκης-Μουσείο Αλέξανδρου Σούτσου. Διετέλεσε αναπληρώτρια υπουργός Πολιτισμού-Παιδείας και Θρησκευμάτων της Υπηρεσιακής κυβέρνησης με πρωθυπουργό την Βασιλική Θάνου την περίοδο 28 Αυγούστου με 23 Σεπτεμβρίου 2015.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα