Παυλόπουλος: Η αποδόμηση του δικαιώματος στην ιδιοκτησία ευνοεί τη γέννηση μορφωμάτων λαϊκισμού

Παυλόπουλος: Η αποδόμηση του δικαιώματος στην ιδιοκτησία ευνοεί τη γέννηση μορφωμάτων λαϊκισμού
Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος Eurokinissi

ΔΣ της ΠΟΜΙΔΑ υποδέχθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας σημειώνοντας ότι το δικαίωμα στην ιδιοκτησία είναι από τα θεμελιωδέστερα δικαιώματα του ανθρώπου.

«Το δικαίωμα στην ιδιοκτησία είναι ένας από τους πυλώνες της αντιπροσωπευτικής δημοκρατίας και της ελεύθερης οικονομίας της αγοράς» υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος υποδεχόμενος στο Προεδρικό Μέγαρο τα μέλη του Δ.Σ της ΠΟΜΙΔΑ (Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Ακινήτων), καθώς και μέλη της Διεθνούς Ενώσεως Ιδιοκτητών Ακινήτων (UIPI).

Όπως επισήμανε, ο κ. Παυλόπουλος, το δικαίωμα στην ιδιοκτησία είναι από τα θεμελιωδέστερα δικαιώματα του ανθρώπου, το οποίο κατοχυρώνεται πολλαπλώς από το διεθνές και το ευρωπαϊκό δίκαιο.

Επισήμανε, επίσης, πως η αποδυνάμωσή του, οδηγεί σε αντίστοιχη αποδυνάμωση των αντηρίδων τόσο της αντιπροσωπευτικής δημοκρατίας όσο και της ελεύθερης οικονομίας της αγοράς.

«Δείγματα αυτής της αποδυνάμωσης, και δη διαβρωτικά, συνιστούν π.χ. η διεύρυνση των ανισοτήτων, η δυσλειτουργία των κανόνων του ελεύθερου και υγιούς ανταγωνισμού και η αποστέωση του κοινωνικού κράτους δικαίου, συνεπώς της κοινωνικής δικαιοσύνης» πρόσθεσε.

Τέλος, υπογράμμισε ότι η αποδόμηση του δικαιώματος στην ιδιοκτησία πρέπει να μας προβληματίσει και ως προς τις εν γένει αιτίες, οι οποίες ευνοούν, σε όλες σχεδόν τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τη γέννηση μορφωμάτων λαϊκισμού που επιβουλεύονται, ευθέως, το ευρωπαϊκό οικοδόμημα. «Και ο προβληματισμός αυτός γίνεται πολύ περισσότερο επιτακτικός ενόψει των προσεχών ευρωεκλογών, κατά τις οποίες κρίνεται το μέλλον της ευρωπαϊκής ενοποίησης και της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης» κατέληξε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα