Παύλος Χρηστίδης: Πρόταση δημιουργίας μητρώου μελών και φίλων του ΚΙΝΑΛ

Παύλος Χρηστίδης
Παύλος Χρηστίδης GLOMEX

"Εκεί που υπάρχει βούληση δεν χωρούν αλχημείες, μηχανορραφίες και αλλότριοι σχεδιασμοί" υπογράμμισε ο Παύλος Χρηστίδης σε συνέντευξή του.

Αναφερόμενος στον προεκλογικό αγώνα για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ, ο υποψήφιος για την προεδρία του κόμματος Παύλος Χρηστίδης μιλώντας σήμερα στην ΕΡΤ είπε ότι «για όλους μας είναι πολύ σημαντικό κάθε δημοκράτης, προοδευτικός πολίτης να επιστρέψει στην παράταξή μας. Θέλουμε να συμπορευθούμε μαζί του. Δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα με τον πολίτη ο οποίος τα προηγούμενα χρόνια, ενδεχομένως, να ψήφισε και άλλα κόμματα. Με αυτούς που έχουμε να διαχωρίσουμε είναι με τα κομματικά στελέχη τα οποία πήγαν για να πάρουν θέση και καρέκλες και με αυτούς έχουμε και ζήτημα αξιακό».

«Προφανώς δεν θα δεχθούμε πίσω αυτούς που πήγαν να γίνουν υπουργοί σε άλλα πολιτικά κόμματα και έλεγαν όσα έλεγαν για το ΠΑΣΟΚ» υπογράμμισε.

ADVERTISING

«Αυτό που δεν μπορούμε να αποδεχθούμε είναι οργανωμένες μετακινήσεις κομματικών οπαδών οι οποίοι θα ήθελαν να επηρεάσουν τις εξελίξεις στο ΚΙΝΑΛ» τόνισε ο Π. Χρηστίδης.

Είπε ακόμα ότι «πάντοτε με σεβασμό στα προσωπικά δεδομένα, όλοι αυτοί οι άνθρωποι που θα έλθουν να ψηφίσουν στις εκλογές της 5ης Δεκεμβρίου, δεν θα είναι άνθρωποι των οποίων τα ονόματα θα σβηστούν την επόμενη μέρα, έτσι όπως συνέβη το 2017. Θα ξέρουμε ποιοί είναι τα μέλη και οι φίλοι της παράταξης και τα στοιχεία τους θα είναι στη διάθεση του κόμματος».

Ο Π. Χρηστίδης είπε ότι πρέπει να σχηματιστεί ένα μητρώο μελών και φίλων της παράταξης με βάση αυτούς που θα προσέλθουν στις κάλπες στις 5 Δεκεμβρίου 2021.

Όπως εξήγησε «ένα κομματικό μέλος άλλης παράταξης θα το σκεφτεί πολύ ξέροντας ότι με τον τρόπο αυτό γίνεται μέλος του ΚΙΝΑΛ».

Κατέστησε σαφές ότι «εκεί που υπάρχει βούληση, και η βούλησή μας είναι να ανοίξουμε την παράταξή μας και θέλουμε να έλθουν όλοι οι προοδευτικοί και οι δημοκράτες, δεν χωρούν αλχημείες, μηχανορραφίες και αλλότριοι σχεδιασμοί».

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, σε ό,τι αφορά την δημιουργία του μητρώου βάσει των ψηφοφόρων της 5ης Δεκεμβρίου 2021, ο Π. Χρηστίδης πρόσθεσε ότι «σήμερα το απόγευμα αποσταλεί επιστολή του εκπροσώπου του στην ΕΔΕΚΑΠ για αυτό ακριβώς το ζήτημα».

Να δώσουμε φωνή στους μη προνομιούχους του 2021

«Να δώσουμε φωνή στους μη προνομιούχους του 2021. Είμαστε εδώ για να "στίψουμε και την πέτρα", αν χρειαστεί, προκειμένου να δώσουμε προοπτική στους νέους ανθρώπους που θέλουν να πάρουν την τύχη της ζωής τους και της χώρας στα δικά τους χέρια. Η παράταξή μας μπορεί να γίνει ξανά πρωταγωνιστής»

Ως προς το ενδεχόμενο συγκυβέρνησης, ο Π. Χρηστίδης είπε ότι υπάρχουν δύο καθοριστικά «όχι» που αποκλείουν την συγκυβέρνηση είτε με την ΝΔ, είτε με τον ΣΥΡΙΖΑ με τους οποίους υπάρχουν ιδεολογικές, πολιτικές και αξιακές διαφορές.

«'Αρα πρωταγωνιστικός ρόλος του ΚΙΝΑΛ, εμείς να αλλάξουμε τα δεδομένα, κοιτάμε μπροστά και θέλουμε να γίνουμε πλειοψηφία» τόνισε.

Απαντώντας στην ερώτηση τι μέλλει γενέσθαι σε περίπτωση που το ΚΙΝΑΛ δεν είναι πρώτο και αυτοδύναμο κόμμα, αλλά δεύτερο, είπε «εάν πάρουμε την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης, ως πρωταγωνιστές μιας κυβέρνησης, θα βάλουμε με πολύ καθαρό τρόπο τους όρους μας και αν κάποιος θέλει να μας ακολουθήσει, να μας ακολουθήσει».

Διευκρίνισε ότι δεν απευθύνεται σε άλλα πολιτικά κόμματα, αλλά στον ελληνικό λαό τον οποίο κάλεσε να ισχυροποιήσει την παράταξη «για να κάνει πράξη τα όνειρά του, όπως τα έκανε τις δεκαετίες που κυριάρχησε το ΠΑΣΟΚ».

Αναφορικά με τον «επαναπατρισμό» των ψηφοφόρων που εγκατέλειψαν το ΚΙΝΑΛ τα προηγούμενα χρόνια είπε ότι αυτό θα επιτευχθεί «με καθαρές κουβέντες, πρόσωπο με πρόσωπο», προσθέτοντας ότι «συζητάμε με την πολύ μεγάλη πλειονότητα των ανθρώπων που πιέζονται προς τα κάτω».

Μιλώντας για την επόμενη μέρα της χώρας, ο Π. Χρηστίδης επέκρινε την κυβέρνηση για την «επιλογή της τα δισεκατομμύρια του Ταμείου Ανάκαμψης να κατευθύνονται στις πολύ μεγάλες επιχειρήσεις αποκλείοντας τις μικρομεσαίες που είναι η ραχοκοκαλιά της ελληνικής οικονομίας».

«Να δούμε πως θα αλλάξει αυτό και να δώσουμε φωνή στους αυτοαπασχολούμενους, στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, στους νέους ανθρώπους, να βγούμε από μια συζήτηση μόνο για τον κατώτατο μισθό και να δούμε πως δημιουργούμε καλές συνθήκες εργασίας, πως θα γίνεται απόδοση των επενδύσεων χωρίς να κολλάνε στη γραφειοκρατία και αλλού» κατέληξε στη συνέντευξή του ο Π. Χρηστίδης.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Παύλος Χρηστίδης, Κίνημα Αλλαγής
SHARE:

24Media Network