Παύλος Γερουλάνος: Κάθε διχασμός αφήνει βαθιά τραύματα

Παύλος Γερουλάνος: Κάθε διχασμός αφήνει βαθιά τραύματα
Ο Παύλος Γερουλάνος ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ / ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ

Η δήλωση του Παύλου Γερουλάνου, ενόψει του δεύτερου γύρου των εσωκομματικών εκλογών του Κινήματος Αλλαγής.

«Ιστορική πραγματικότητα είναι ότι η Προοδευτική Παράταξη δύσκολα συσπειρώνεται και εύκολα διχάζεται. Συσπειρώνεται από ηγέτες με όραμα για την πατρίδα, ηγέτες που πιστεύουν στις δυνατότητες της. Διχάζεται από πολιτικούς που κοιτούν το δικό τους, βραχυπρόθεσμο συμφέρον. Γι’ αυτό κάθε διχασμός αφήνει βαθιά τραύματα που θέλουν χρόνο να επουλωθούν.

Δεν έχουμε την πολυτέλεια να αφιερώσουμε άλλη μια δεκαετία γλείφοντας τις πληγές μας, και κοιτάζοντας πώς θα κρατήσουμε τις πληγές του άλλου ανοιχτές, μην καταλαβαίνοντας ότι πυροβολούμε τα δικά μας πόδια. Διότι με αυτόν τον τρόπο, θα συνεχίσουμε να καθιστούμε κυρίαρχους στην πολιτική σκηνή του τόπου τον κ. Μητσοτάκη και τον κ. Τσίπρα. Για εμάς που πιστεύουμε ότι αυτοί οι δύο επικεφαλής και οι παρατάξεις τους δεν έχουν καμία διάθεση να αλλάξουν τις μεγάλες παθογένειες του πολιτικού συστήματος που ταλανίζουν την Ελλάδα, την κοινωνική της συνοχή και τις δημιουργικές της προοπτικές, τέτοιες πρακτικές είναι αδιανόητες» δήλωσε ο Παύλος Γερουλάνος, ενόψει του δεύτερου γύρου των εσωκομματικών εκλογών του Κινήματος Αλλαγής της 12ης Δεκεμβρίου 2021.

Ο κ. Γερουλάνος σημείωσε: «Προσωπικά έχω αποφασίσει να είμαι εδώ και να μιλάω θετικά, να παλεύω για αυτά που μας ενώνουν και να αγωνίζομαι για αυτά που πιστεύω. Αρχίζοντας από μια απλή μελωδία στο παραταξιακό μας υποσυνείδητο και συνεχίζοντας στην καρδιά της πολιτικής μας ύπαρξης. Θα είμαι εδώ να παλεύω για ένα κόμμα ανοικτό, δημοκρατικό, με εκλεγμένα όργανα και λογοδοσία παντού. Που καλωσορίζει κάθε πολίτη που θέλει να δει η χώρα αυτή να στέκεται στα δικά της πόδια περήφανη. Θα είμαι εδώ να δουλεύω για ένα Κίνημα που «λιώνει σόλες» και οργώνει όλη την Ελλάδα κάθε μέρα, όπως κάναμε οι 6 υποψήφιοι προεκλογικά για να φέρουμε πίσω στις κάλπες ανθρώπους που θα πιστέψουν ότι η πολιτική μπορεί να γίνει και πάλι φορέας θετικών αλλαγών στη χώρα. Και θα είμαι εδώ για να αποκτήσουμε ως Παράταξη την κυβερνητική πρόταση που αξίζει στην προοδευτική μας παράδοση. Ένα σχέδιο που μπορεί να δώσει ελπίδα σε κάθε Ελληνίδα και Έλληνα. Αυτό είναι το σχέδιο Αναγέννηση που παρουσίασα προεκλογικά. Πάνω από όλα, θα είμαι εδώ γιατί πιστεύω ότι όταν αυτή η παράταξη δείξει πάλι εμπιστοσύνη στην Ελληνίδα και τον Έλληνα θα εισπράξει την εμπιστοσύνη τους χωρίς όρια».

«Ένα μεγάλο ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου σε όσες και όσους με τιμήσατε με την ψήφο σας στις 5 του Δεκέμβρη. Αλλά και σε όλους και όλες εσάς που δώσατε πνοή με την ψήφο σας στην Παράταξη, όποιον κι αν ψηφίσατε. Την Κυριακή 12 Δεκέμβρη εκλέγουμε τον επόμενο πρόεδρο της Παράταξής μας. Ο πήχης του είναι δεδομένος. Είναι η παρακαταθήκη ενότητας της Φώφης Γεννηματά. Είναι οι προσδοκίες των 270.000 που κατέκλυσαν τις κάλπες περιμένοντας στην ουρά για ώρες σε εποχή πανδημίας. Είναι και οι προσδοκίες αυτών που, ενώ δεν ήρθαν, διατηρούν ακόμα την ελπίδα ότι η δική μας αναγέννηση μπορεί να οδηγήσει στην αναγέννηση της Ελλάδας. Τώρα είναι η ώρα να τιμήσουμε την υπομονή και την επιμονή τους» καταλήγει στη δήλωσή του ο Π. Γερουλάνος.

Πάρε μέρος στην έρευνα αναγνωστών του NEWS 24/7. Αφιέρωσε 3 λεπτά για να απαντήσεις γρήγορα και ανώνυμα! Ξεκίνα εδώ: Έρευνα News 24/7

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα