Πέθανε ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ, Λάμπρος Παπαδήμας

Πέθανε ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ, Λάμπρος Παπαδήμας

Συλλυπητήρια ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ για την απώλεια του πρώην υπουργού και βουλευτή του κόμματος, Λάμπρου Παπαδήμου. Διαβάστε λίγα λόγια για την πορεία του Έλληνα πολιτικού

Πέθανε σε ηλικία 76 ετών ο πρώην βουλευτής, υπουργός του ΠΑΣΟΚ και επί σειρά ετών δήμαρχος Λαμίας Λάμπρος Παπαδήμας, μετά από νοσηλεία στο νοσοκομείο Ερυθρός Σταυρός.

Ο Λάμπρος Παπαδήμας γεννήθηκε το 1939 στη Λαμία. Σπούδασε στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και εργάστηκε ως ιατρός-χειρουργός, διευθύνοντας τη χειρουργική κλινική του Νοσοκομείου Λαμίας.

Εξελέγη δήμαρχος Λαμίας τρεις φορές για τρεις συνεχόμενες τετραετίες (1982, 1986, 1990) και διετέλεσε μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΚΕΔΚΕ και πρόεδρος της Κοινοπραξίας Ελληνικών Δήμων για την Ευρώπη (1990 - 1993), ενώ υπήρξε ο πρώτος Έλληνας δήμαρχος που αναδείχθηκε σε θέση αντιπροέδρου της Ένωσης Δήμων και Περιφερειών Ευρώπης (CCRE) την περίοδο 1988 - 1990.

Εξελέγη βουλευτής Φθιώτιδας με το ΠΑΣΟΚ το 1993 και επανεξελέγη το 1996, 2000 και 2004. Διετέλεσε υφυπουργός Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης και υπουργός Υγείας και Πρόνοιας.

"Αξιοπρεπής, ουσιαστικός, διακριτικός ο Λάμπρος Παπαδήμας θα μείνει στη μνήμη όλων μας. Τον αποχαιρετούμε με όλη μας την αγάπη και εκτίμηση και διατυπώνουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του", αναφέρει στη σχετική συλλυπητήρια ανακοίνωση ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: ΠΑΣΟΚ
SHARE: