Πέτσας: Δεν θα διευρυνθεί άλλο το ωράριο για τις μετακινήσεις

Πέτσας: Δεν θα διευρυνθεί άλλο το ωράριο για τις μετακινήσεις
Απαγόρευση κυκλοφορίας τις νυχερινές ώρες. Eurokinissi

Το ενδεχόμενο διεύρυνσης του ωραρίου κυκλοφορίας απέρριψε κατηγορηματικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Τι είπε για πληττόμενες επιχειρήσεις, προϋπολογισμό και τα συμπεράσματα της Συνόδου Κορυφής.

“Δεν πρόκειται να διευρυνθεί άλλο το ωράριο για τις μετακινήσεις” ξεκαθάρισε ο Στέλιος Πέτσας τονίζοντας οτι “εφόσον ανοίγει το λιανεμπόριο για click away, μεταθέτουμε την απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 9 στις 10 το βράδυ. ‘Αρα, η απαγόρευση από αύριο βράδυ Κυριακής και μέχρι τις 7 Ιανουαρίου, θα ισχύει από τις 10 μέχρι τις 5 το πρωί”. Πρόσθεσε πως “η απάντηση στο ερώτημα πώς θα κάνουμε ρεβεγιόν, είναι με ασφάλεια”.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, μιλώντας το πρωί στον ΑΝΤ1 είπε οτι η Πολιτεία στηρίζει οργανωμένα όσους πλήττονται από τα υγειονομικά μέτρα και θα συνεχίσει να το κάνει για όσο χρειάζεται. Επεσήμανε επίσης ότι στον προϋπολογισμό, ο οποίος συζητείται στη Βουλή και ψηφίζεται την Τρίτη, υπάρχουν μόνιμα μέτρα και για το 2021.

“Ένα από τα πιο χαρακτηριστικά που αφορά τον κόσμο των επιχειρήσεων, είναι η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών, που δίνει μια ανάσα, γιατί μειώνει το μισθολογικό κόστος και αφήνει κάτι περισσότερο στην τσέπη των εργαζομένων. Υπάρχουν μέτρα όπως η κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης για εισοδήματα που προέρχονται από τον ιδιωτικό τομέα. Υπάρχουν, φυσικά, και τα προσωρινά μέτρα. Όπως είπε χθες ο υπουργός Οικονομικών στη Βουλή, θα συνεχίσουν να εφαρμόζονται για όσο χρόνο χρειαστεί, είτε μιλάμε για το πρόγραμμα ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ, είτε για αποζημιώσεις ειδικού σκοπού είτε για την επιστρεπτέα προκαταβολή”, είπε ο κ. Πέτσας.

Πρόσθεσε ότι καταβάλλεται προσπάθεια ώστε το ιδιωτικό χρέος να μη γίνει χιονοστιβάδα και “να πνίξει όσους δουν τις αναστολές να συσσωρεύονται και να μην μπορούν να ανταποκριθούν σε αυτές. Αυτό που έχει σημασία, είναι να κάνουμε ένα βήμα κάθε φορά”.

Αναφορικά με τα συμπεράσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου ο κ. Πέτσας ανέφερε ότι “είχαμε δύο βήματα προς τη σωστή κατεύθυνση και άλλα τα οποία ήταν πολύ πιο διστακτικά. Παράδειγμα, το γεγονός ότι εγκρίθηκε ο κατάλογος των κυρώσεων σε βάρος της Τουρκίας με ονόματα και οντότητες που βοηθούν στις παράνομες δραστηριότητές της στην Ανατολική Μεσόγειο. Είχαμε και την υποχρέωση την οποία ανέλαβε ο κ. Μπορέλ για την επαναξιολόγηση όλων των πτυχών των σχέσεων της Ευρώπης με την Τουρκία και τη σύνταξη έκθεσης την οποία πρέπει να παραδώσει μέχρι τον Μάρτιο.

Αυτά είναι δύο μικρά βήματα, πιο μικρά από αυτά που θέλαμε. Αλλά -όπως είπε και ο πρωθυπουργός- η Ευρώπη κινείται αργά. Το θέμα είναι, να μην κινείται τόσο αργά, ώστε να είναι πολύ χαμηλότερη η κίνησή της από τις προσδοκίες των ευρωπαίων πολιτών, των Ελλήνων και των Κυπρίων”.

Εξήγησε επίσης ότι από τώρα μέχρι τον Μάρτιο έχουμε αρκετό χρονικό διάστημα ώστε η Τουρκία να ανταποκριθεί και να δείξει συνέπεια και συνέχεια στην αποκλιμάκωση. “Αυτό μπορεί να χρησιμοποιηθεί εποικοδομητικά. Αν δεν χρησιμοποιηθεί εποικοδομητικά, φυσικά όλα τα εργαλεία είναι πάλι στο τραπέζι”, τόνισε.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα