Πέτσας για Novartis: Η κυβέρνηση ζητά πολιτικές απαντήσεις από τον κ. Τσίπρα

Πέτσας για Novartis: Η κυβέρνηση ζητά πολιτικές απαντήσεις από τον κ. Τσίπρα
Ο Στέλιος Πέτσας Eurokinissi

Πολιτικές απαντήσεις από τον Αλέξη Τσίπρα ζήτησε ο Στέλιος Πέτσας. "Το θέατρο του παραλόγου που έστησε με τον κ. Παππά δεν πείθει" τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος

Ο κ. Πέτσας επεσήμανε πως σε ό,τι αφορά τις αποκαλύψεις για παρακρατικές μεθοδεύσεις επί ΣΥΡΙΖΑ “εγείρονται μείζονος σημασίας ζητήματα που αφορούν τον σεβασμό των θεσμών και τη διάκριση των εξουσιών στον τόπο μας. Η κυβέρνηση δεν παρεμβαίνει στο έργο της Προανακριτικής Επιτροπής της Βουλής, αλλά ζητά πολιτικές απαντήσεις από τον τότε πρωθυπουργό κ. Τσίπρα. Το θέατρο του παραλόγου που έστησε με τον κ. Παππά στα κομματικά όργανα του ΣΥΡΙΖΑ, όχι μόνο δεν πείθει αλλά προκαλεί τους πολίτες”.

Επίσης “σε ό,τι αφορά την προτροπή του κ. Τσίπρα να διευρυνθεί το κατηγορητήριο της Προανακριτικής Επιτροπής της Βουλής για να συμπεριλάβει και τον ίδιο, ας αφήσει στην άκρη τους παλικαρισμος. Η σιωπή του διευρύνει το “πολιτικό κατηγορητήριο” στις συνειδήσεις των πολιτών. Μετά την απόφαση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ για την υπόθεση Novartis, γίνεται προφανές ότι αναδεικνύονται δύο μείζονος σημασίας ζητήματα:

Πρώτον, αποδεικνύεται έμπρακτα ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν ενδιαφέρθηκε για το πραγματικό σκάνδαλο, δεν προχώρησε στην τεκμηρίωση του και δεν έκανε τίποτα για την αποζημίωση του Δημοσίου. Αντίθετα, αναλώθηκε σε μια επαίσχυντη προσπάθεια σπίλωσης πολιτικών της αντιπάλων, χωρίς κανένα στοιχείο.

Δεύτερον, δικαιώνεται πλήρως ο Κυριάκος Μητσοτάκης που – από το 2018 μιλώντας στη Βουλή – υπογράμμιζε την ύπαρξη σκανδάλου και κατήγγειλε την τότε κυβέρνηση ότι σκόπιμα στρέφεται σε λάθος κατεύθυνση και αδρανεί ως προς το πραγματικό σκάνδαλο.

Σήμερα, μετά την εγκληματική αδράνεια των κυβερνήσεων ΣΥΡΙΖΑ, η κυβέρνηση κινητοποιεί τον κρατικό μηχανισμό και το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους, προκειμένου να αξιοποιήσει κάθε πρόσφορο τρόπο αποζημίωσης του Ελληνικού Δημοσίου”.

“Aπό την Τετάρτη κάνουμε το τελικό βήμα για την επιστροφή στη νέα κανονικότητα”

«Από σήμερα 29 Ιουνίου επαναλειτουργούν οι παιδικές κατασκηνώσεις, οι κινηματογράφοι δωδεκάμηνης λειτουργίας, τα κυλικεία στα θέατρα και τους κινηματογράφους, τα καζίνο και τα τελεφερίκ, οι πολιτιστικοί σύλλογοι και τα σωματεία», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας ξεκινώντας την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών. Και συνέχισε “επιτρέπεται επίσης η διεξαγωγή συνεδρίων, εμπορικών εκθέσεων, συναυλιών και καλλιτεχνικών εκδηλώσεων”.

Τόνισε ωστόσο ότι “από μεθαύριο Τετάρτη, 1η Ιουλίου κάνουμε το τελικό βήμα για την επιστροφή στη νέα κανονικότητα καθώς ανοίγουν όλα τα αεροδρόμια της χώρας για τις πτήσεις εξωτερικού”.

Τις επόμενες ημέρες ανακοινώνεται η μείωση της προκαταβολής φόρου

Ο κ. Πέτσας τόνισε ότι «ανάμεσα στα εργαλεία που χρησιμοποιούνται επισημαίνονται τα εξής:

– Η επιστρεπτέα προκαταβολή συνολικού ύψους 2 δισεκατομμυρίων ευρώ που βρίσκεται ήδη στη δεύτερη φάση – Τα κεφάλαια κίνησης που παρέχονται μέσω του Ταμείου Επιχειρηματικότητας

– Το Ταμείο Εγγυοδοσίας το οποίο παρέχει εγγύηση από την Αναπτυξιακή Τράπεζα έως 80% σε κάθε δάνειο κεφαλαίου κίνησης

– Το νέο θεσμικό πλαίσιο για τη σύσταση ιδρυμάτων μικροχρηματοδοτήσεων τα οποία θα χορηγούν πιστώσεις έως 25.000 ευρώ

– Η έκπτωση 25% για οφειλές και δόσεις ρυθμίσεων που θα πληρωθούν εμπρόθεσμα από επιχειρήσεις, επαγγελματίες, ιδιοκτήτες ακινήτων και εργαζόμενους που πλήττονται από την πανδημία, η οποία επεκτείνεται και για τον Ιούνιο

– Οι αναστολές των φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων για όλα τα νοικοκυριά και όλες τις επιχειρήσεις όλους τους μήνες που πλήττονται από την κρίση του κορονοϊού

– Η επιδότηση του επιτοκίου όλων των ενήμερων επιχειρηματικών δανείων των επιχειρήσεων που ανήκουν σε πληττόμενους κλάδους

– Η γενναία μείωση στην προκαταβολή φόρου για τις επιχειρήσεις που θα ανακοινωθεί τις επόμενες μέρες

– Η μείωση του ΦΠΑ στο 13% στις μεταφορές και σε είδη εστίασης που παρέμεναν στον υψηλό συντελεστή

– Η εφαρμογή εκτεταμένων προγραμμάτων για τη στήριξη του εσωτερικού Τουρισμού. Για το σκοπό αυτό δρομολογήθηκαν ήδη και προχωρούν παράλληλα δύο προγράμματα: Το πρόγραμμα “Κοινωνικός Τουρισμός 2020-2021” και το πρόγραμμα “Τουρισμός Για Όλους”. Συνολικά διατίθενται 60 εκ. ευρώ – 30 για κάθε πρόγραμμα – και προβλέπεται να καλυφθούν 550 χιλιάδες συμπολίτες μας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα