Πέτσας για ψήφο Ελλήνων εξωτερικού: Δε θα διευρύνουμε το εκλογικό σώμα

Πέτσας για ψήφο Ελλήνων εξωτερικού: Δε θα διευρύνουμε το εκλογικό σώμα
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας Eurokinissi

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι το δικαίωμα ψήφου από τον τόπο διαμονής θα αφορά μόνο τους ήδη εγγεγραμμένους στους εκλογικούς καταλόγους. Δεν είναι προτεραιότητα της κυβέρνησης η αύξηση του πλαφόν εισόδου στη Βουλή στο 5%.

Στις κατηγορίες περί αλλοίωσης του εκλογικού σώματος μέσω της ψήφου των Ελλήνων του εξωτερικού απάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

Ο κ.Πέτσας τόνισε ότι το δικαίωμα ψήφου από τον τόπο διαμονής θα αφορά μόνο τους ήδη εγγεγραμμένους στους εκλογικούς καταλόγους.

“Δεν υπάρχει καμία διάθεση από την κυβέρνηση για να διευρυνθεί ο αριθμός των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων. Θέλουμε να διευκολύνουμε όσους είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους και θέλουν να ασκήσουν το εκλογικό του δικαίωμα” δήλωσε ειδικότερα και εξέφρασε την ελπίδα ότι δε θα υπάρξει ούτε ένας βουλευτής που θα πει όχι σε αυτό.

Δεν είναι προτεραιότητα της κυβέρνησης η αύξηση του πλαφόν εισόδου στη Βουλή

Ο κ.Πέτσας ρωτήθηκε και για το ενδεχόμενο το πλαφόν εισόδου ενός κόμματος στη Βουλη να αυξηθεί στο 4% ή και 5%, και παραδέχθηκε ότι αυτό έχει συζητηθεί στις ομάδες εργασίας του αρμοδιου υπουργείου, αλλά είπε πως δεν είναι στις κυβερνητικές προτεραιότητες.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα