Πέτσας: Με προσοχή η αποκλιμάκωση των μέτρων – “Να συνεχίσουμε να είμαστε παράδειγμα”

Πέτσας: Με προσοχή η αποκλιμάκωση των μέτρων – “Να συνεχίσουμε να είμαστε παράδειγμα”
Ο Στέλιος Πέτσας Eurokinissi

"Θα ξεδιπλώσουμε αυτό το σχέδιο, αλλά θα ζητήσουμε ξανά τη στήριξη όλων των Ελλήνων όπως κάναμε μέχρι σήμερα" είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

“Η Ελλάδα κέρδισε μια πρώτη μάχη στην υγειονομική κρίση και με σχέδιο στοχεύει να κερδίσει και τον πόλεμο του κορονοϊού.”, τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Μιλώντας για την αποκλιμάκωση των μέτρων, τόνισε ότι όλα θα γίνουν με σχέδιο και με προσοχή  “για να μην έχουμε πισωγυρίσματα”, είτε όπως είπε μιλάμε για μικρά καταστήματα λιανεμπορίου, είτε εστίασης, είτε για τα τουριστικά καταλύματα όπου η κατάσταση είναι πολύ πιο δύσκολη.

“Θα ξεδιπλώσουμε αυτό το σχέδιο, αλλά θα ζητήσουμε ξανά τη στήριξη όλων των Ελλήνων όπως κάναμε μέχρι σήμερα για να πάμε, όπως πήγαμε και τώρα συντονισμένα με σχέδιο για να συνεχίσουμε να είμαστε το παράδειγμα της Ευρώπης”.

Για την στήριξη της οικονομίας και την κριτική του ΣΥΡΙΖΑ

“Κάθε ευρώ στήριξης της οικονομίας όταν είναι σχεδιασμένο σωστά, επανέρχεται πίσω στην οικονομία και τη βοηθά να αναπτυχθεί. Στην πορεία το Κράτος θα αναπληρώσει σιγά-σιγά τα χαμένα του έσοδα, ώστε στη συνέχεια να πιάσουμε το νήμα της οικονομίας από εκεί που το αφήσαμε τον Φεβρουάριο, προκειμένου να υπάρξει μια σημαντική άνοδος της οικονομικής δραστηριότητας στο τέλος του 2020 και μία εκρηκτική ανάπτυξη το 2021, μετά την παροδική ύφεση που θα περάσουμε αυτό το διάστημα” είπε άλλωστε για να συνεχίσει:

“Είναι ξεκάθαρο ότι η διαφάνεια είναι ένα βασικό στοιχείο της Δημοκρατίας μας, που έχει κατακτηθεί με πολύ μεγάλο κόπο. Η διαφάνεια έχει πολλές πτυχές. Η μια είναι η κανονική δημοσίευση όλων των στοιχείων τα οποία αφορούν την εκτέλεση του Κρατικού Προϋπολογισμού, πράγμα που γίνεται. Πριν από δυο-τρεις μέρες δημοσιεύτηκε το Δελτίο Εκτέλεσης του Κρατικού Προϋπολογισμού, με τα στοιχεία του Μαρτίου. Στις αρχές Μαΐου -υπάρχουν καθορισμένες ημερομηνίες- θα δημοσιευθούν τα στοιχεία Απριλίου και ούτω το καθεξής. Η άλλη είναι η κοινοβουλευτική διαδικασία.

Ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, για παράδειγμα, ζητά να γίνει προ Ημερησίας Διατάξεως Συζήτηση στη Βουλή. Ο Πρωθυπουργός είναι έτοιμος να απαντήσει σε όλα τα θέματα, για να ενημερωθούν οι Έλληνες. Άλλωστε, ένα από τα βασικά στοιχεία αυτό το διάστημα που μας έφερε μέχρι εδώ ήταν η έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση των Ελλήνων και αυτό τους έκανε να σεβαστούν με απόλυτο τρόπο όλα αυτά τα δύσκολα μέτρα που πήραμε”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα