Πέτσας: Όχι σε νέα μέτρα – Έρχεται διεύρυνση ωραρίου

Πέτσας: Όχι σε νέα μέτρα – Έρχεται διεύρυνση ωραρίου
Μπαρ στην Αθήνα Eurokinissi

Το ενδεχόμενο διεύρυνσης του ωραρίου καταστημάτων μέχρι τη 1:00, τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Τι είπε για την υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εξωτερικούς χώρους.

Δεν θα ανακοινωθούν νέα μέτρα σήμερα, τόνισε ο Στέλιος Πέτσας μιλώντας το πρωί της Παρασκευής (09/10) στον ΣΚΑΙ.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε πως τα μέτρα που εφαρμόζουν τώρα οι πολίτες είναι πάρα πολλά, αναφέροντας: “Το να φορτώνουμε συνεχώς μέτρα τον πληθυσμό και να μη φροντίζουμε για την πιστή τήρησή τους, θα είναι προβληματικό και ενδεχομένως μπούμερανγκ”.

Ο κ. Πέτσας είπε πως, όπως έχει επισημάνει και ο ΠΟΥ, ο κόσμος έχει αρχίσει να κουράζεται με τα μέτρα, όμως αν σταματήσει κανείς να φορά μάσκα σε εσωτερικό χώρο θα έχουμε έξαρση των κρουσμάτων.

Όπως επεσήμανε, η Ελλάδα έχει μια αύξηση κρουσμάτων όπως και οι άλλες χώρες τελευταία, αλλά παραμένει σταθερή, ενώ δήλωσε σχετικά: “Στην Αττική υπάρχει μια πίεση, όμως αυξάνονται οι ΜΕΘ. Σήμερα βλέπουμε πάρα πολλά κρούσματα να προέρχονται από τον χώρο εργασίας”.

Ο κ. Πέτσας δήλωσε πως η υποχρεωτική χρήση μάσκας και σε εξωτερικούς χώρους είναι ένα από τα μέτρα που θα εξεταστούν, σε περίπτωση που υπάρξει έκρηξη κρουσμάτων, ενώ πρόσθεσε: “Μπορεί να εξεταστεί η διεύρυνση του ωραρίου καταστημάτων μέχρι τη 1:00”.

Για Κοντονή και ΣΥΡΙΖΑ

Σχετικά με τις δηλώσεις Κοντονή και τη διαγραφή του από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Πέτσας είπε ότι “δεν ήταν έκπληξη οι δηλώσεις Κοντονή, ούτε για μας ούτε για όσους δεν είναι λωτοφάγοι”.

Όπως είπε, αντί να τοποθετηθεί ο Τσίπρας για τα όσα δήλωσε ο Κοντονής, είδαμε εσωκομματικά μαχαιρώματα.

Ερωτηθείς γιατί δεν ψήφισαν υπέρ της τροπολογίας που κατέθεσε χτες ο ΣΥΡΙΖΑ για την κατάργηση της παρεπόμενης ποινής στερήσεως πολιτικών δικαιωμάτων, ο κ. Πέτσας είπε ότι με αντισυνταγματικές και πρόχειρες τροπολογίες δε μπορεί να δοθεί μια λύση.

Όσον αφορά το μέλλον, θα δούμε τι πρέπει να γίνει μετά την ανακοίνωση των ποινών και θα γίνουν τροποποιήσεις, επεσήμανε.

Κάποιοι στον ΣΥΡΙΖΑ θεωρούσαν ότι μπορούσαν να “συνεργάζονται” όταν βόλευε, είπε ο κ. Πέτσας και προσέθεσε “κανένα περιθώριο σε τέτοια ναζιστικά μορφώματα”.

Τέλος, τόνισε ότι για το μέλλον απαιτείται τροποποίηση. Για το παρελθόν όμως, για τη δίκη αυτή που συγκλόνισε την Ελλάδα, δε θα μπορούσε να γίνει τίποτα.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα