Πέτσας: Οποιος δεν φορά μάσκα, δεν θα μπαίνει για μάθημα

Πέτσας: Οποιος δεν φορά μάσκα, δεν θα μπαίνει για μάθημα
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας Eurokinissi

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ξεκαθάρισε ότι όποιος μαθητής δεν φορά μάσκα, δεν θα μπορεί να μπαίνει στην αίθουσα για μάθημα.

Την Τρίτη ο Στέλιος Πέτσας μίλησε για κυρώσεις σε όσους μαθητές δεν φορούν μάσκα στο σχολείο. Την Τετάρτη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος το εξειδίκευσε και τόνισε ότι όποιος μαθητής δεν φορά μάσκα, δεν θα εισέρχεται στην αίθουσα για μάσκα. 

Αναλυτικά, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ, εξήγησε πως εξετάστηκε μια σειρά από ενδεχόμενα μέτρα, καθώς δεν γίνεται να θεσπίζεται η καθολική χρήση της χωρίς να κυρώσεις για τη μη εφαρμογή του μέτρου. Το ερώτημα που τέθηκε ήταν ποιος θα έχει την ευθύνη, για παράδειγμα ο καθηγητής της τάξης ή ο διευθυντής του σχολείου. Τελικά η θέση στην οποία κατέληξε η πολιτεία είναι ότι «ο μαθητής που δεν φορά μάσκα, δεν θα μπαίνει στην τάξη». 

«Πραγματικά είναι ανοησίανα λέμε στα παιδιά ότι θα πάνε και δεν θα φοράνε μάσκα. Σε αυτή την περίπτωση, την ανοησία κάποιων γονέων ενδεχομένως, δεν θα μπορέσουμε παρά να την μετατρέψουμε σε κάτι περισσότερο από το αυτονόητο: Τα παιδιά αυτά δεν θα εισέρχονται στο μάθημα». 

Ο κ. Πέτσας επανέλαβε πως όπως επισημαίνουν οι ειδικοί δεν δημιουργεί κανένα πρόβλημα υγείας, ούτε αποσπά την προσοχή των μαθητών και πρόσθεσε πως δεν μπορεί να φανταστεί κανέναν γονέα που δεν θα θέλει το παιδί του να βρίσκεται στο σχολείο.  

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα