Πέτσας: Ο Τσίπρας στη ΔΕΘ απευθύνθηκε μόνο στο εσωκομματικό του ακροατήριο

Πέτσας: Ο Τσίπρας στη ΔΕΘ απευθύνθηκε μόνο στο εσωκομματικό του ακροατήριο
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας Eurokinissi

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατηγόρησε τον πρώην πρωθυπουργό ότι είπε ψέματα για τα πρωτογενή, το μετρό Θεσσαλονίκης, την κατάσταση στην αγορά εργασίας και το μεταναστευτικό.

“Με την ολοκλήρωση των εμφανίσεων των πολιτικών αρχηγών στη ΔΕΘ, αναδείχθηκε η μεγάλη διαφορά στις προτεραιότητες και τον πολιτικό λόγο μεταξύ του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και του αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ κ.Τσίπρα” υποστήριξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας εξαπολύοντας κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών επίθεση στην αξιωματική αντιπολίτευση για την οικονομία και όχι μόνο.

Ο κ.Πέτσας σημείωσε ότι: “Ο πρωθυπουργός κατέθεσε συγκροτημένο σχέδιο με δωδεκάμηνο ορίζοντα, έτσι ώστε να κριθεί από τους πολίτες στην επόμενη ΔΕΘ. Ανέπτυξε το σχέδιο που φέρνει ανάπτυξη για όλους, νέο πλούτο στη χώρα, περισσότερες επενδύσεις και βέβαια περισσότερες και καλύτερες δουλειές”, ενώ κατηγόρησε τον κ.Τσίπρα ότι: “Εμφανίστηκε με το σύνθημα «είμαστε εδώ». Επέλεξε να «ξεχάσει» τους πολίτες και να απευθυνθεί στο εσωκομματικό του ακροατήριο, αποδεικνύοντας πως δεν διδάχθηκε τίποτα από την ετυμηγορία του ελληνικού λαού στις 7 Ιουλίου. Περιορίστηκε σε γενικόλογες αναφορές, χωρίς να παρουσιάσει καμία πρόταση για το σήμερα και το αύριο και κατέφυγε, άλλη μια φορά, στο λαϊκισμό και στο ψέμα.”

Ενδεικτικά, σημείωσε ότι ο κ.Τσίπρας είπε ότι εξασφάλισε τη μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων με τη δημιουργία καταπιστευτικού λογαριασμού. “Τέτοιος λογαριασμός, όμως, ουδέποτε υπήρξε. Και βέβαια ουδείς συμφώνησε, ή έστω ενημερώθηκε στην Ευρώπη” τόνισε ο κ.Πέτσας και αναρωτήθηκε: “Αν υπήρχε γιατί ο κ. Τσακαλώτος δεν ενημέρωσε για το άνοιγμα, τον αριθμό και τα ποσά του «ειδικού λογαριασμού» τον κ. Σταϊκούρα κατά την παράδοση – παραλαβή στο Υπουργείο Οικονομικών στις 9 Ιουλίου; Ο κ. Τσακαλώτος, που ήταν Υπουργός Οικονομικών δεν το ήξερε;

Και έπειτα: Αν είχαν συμφωνήσει σε αυτή την «ιδέα», γιατί ο κ. Παπαδημούλης, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ υπέβαλε ερώτηση στον Επίτροπο Μοσκοβισί για το τι θα γίνει με τα πρωτογενή πλεονάσματα της Ελλάδας; Θα ρωτούσε ο κ. Παπαδημούλης αν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είχε ήδη μειώσει τα πλεονάσματα στο 2,5% του ΑΕΠ, ή θα πανηγύριζε κάθε μέρα;”

Σχολίασε εξάλλου ότι: “Και επί της ουσίας, η δήθεν λύση του κ. Τσίπρα έμπλεκε ανόμοια πράγματα – τα ταμειακά διαθέσιμα της χώρας με την επίτευξη πρωτογενών πλεονασμάτων. Ούτε λογαριασμός δημιουργήθηκε, ούτε τέτοιο ζήτημα συζητήθηκε ποτέ στο Eurogroup.”

Ο κ.Πέτσας απάντησε και στη δήλωση Τσίπρα ότι η σημερινή Κυβέρνηση ξέχασε όσα έλεγε ως αντιπολίτευση για τη μείωση των πλεονασμάτων.

“Η αλήθεια είναι ότι ο κ. Μητσοτάκης κάνει ακριβώς ό,τι υποστήριζε από το 2016, ό,τι ακριβώς δήλωνε πέρυσι στη ΔΕΘ, ό,τι έλεγε σε σειρά συνεντεύξεών του σε ελληνικά και ξένα Μέσα Ενημέρωσης, καθ’ όλη τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου. Κι αυτό που έλεγε ο κ. Μητσοτάκης συνοψιζόταν στη φράση δώστε μου λίγο χρόνο να αποκαταστήσω την αξιοπιστία της χώρας, ώστε να θέσουμε το ζήτημα στην διάρκεια του 2020 και να πετύχουμε μειωμένα πλεονάσματα στο Προϋπολογισμό του 2021” είπε ο κ.Πέτσας και πρόσθεσε:

“Αυτό το πλαίσιο έχει παρουσιάσει στις διεθνείς του επαφές και ως Πρωθυπουργός, αλλά και είναι πλέον φανερό από τις δηλώσεις του επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας, ότι αυτό το χρονοδιάγραμμα βρίσκεται πλέον επισήμως στο τραπέζι.”

Όσον αφορά στη δήλωση Τσίπρα ότι το Μετρό της Θεσσαλονίκης ξανάγινε ανέκδοτο, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σχολίασε καυστικά: “Ανέκδοτο ήταν οι μουσαμάδες που αυτός εγκαινίασε” και πρόσθεσε:

“Εμείς υιοθετούμε τη λύση που υποστηρίζουν όλοι οι φορείς της πόλης έτσι ώστε να έχουμε και Μετρό και αρχαία, με το μικρότερο κόστος, το συντομότερο δυνατό.

Είναι, άλλωστε, η ίδια λύση που εφαρμόστηκε από την κυβέρνησή του για τα ευρήματα στο σταθμό Αγία Σοφία, όπως είχε γίνει και με τα αρχαιολογικά ευρήματα στο Μετρό της Αθήνας.”

Κατηγόρησε επίσης τον πρώην πρωθυπουργό ότι προσπάθησε να εξωραΐσει την κατάσταση στην αγορά εργασίας κατά τη διάρκεια της κυβέρνησής του. “Την αλήθεια την ξέρουν καλύτερα οι εργαζόμενοι, καθώς στην διάρκεια της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ αυξήθηκε η υποδηλωμένη, η αδήλωτη εργασία, αλλά και η μερική απασχόληση. Και αυτή την κατάσταση επιχειρούμε να βελτιώσουμε, με τις διατάξεις που εισάγουμε στο διυπουργικό νομοσχέδιο με τον τίτλο «Επενδύω στην Ελλάδα»” δήλωσε ο κ.Πέτσας.

Τελος σχολίασε ότι εμφανίστηκε ο κ. Τσίπρας ικανοποιημένος από την δουλειά που έκανε η κυβέρνησή του στο προσφυγικό – μεταναστευτικό, λέγοντας ότι ο πρώην πρωθυπουργός: “«Ξέχασε» τα δημοσιεύματα του διεθνούς Τύπου που χαρακτήριζαν το κέντρο Υποδοχής στη Μόρια κολαστήριο και ντροπή.

Όπως «ξέχασε» και το γεγονός ότι τη στιγμή αυτή διεξάγονται έρευνες σε ευρωπαϊκό επίπεδο από την OLAF και σε εθνικό επίπεδο από το Ελεγκτικό Συνέδριο.”

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα