Πιερρακάκης σε Ραγκούση: “Αστείο να λέτε ότι το κράτος παγίδευσε πολίτη με SMS για τον εμβολιασμό”

Πιερρακάκης σε Ραγκούση: “Αστείο να λέτε ότι το κράτος παγίδευσε πολίτη με SMS για τον εμβολιασμό”
Ο Κυριάκος Πιερρακάκης Eurokinissi

Στις καταγγελίες Ραγκούση για μόλυνση κινητού πολίτη με το Predator μέσω SMS για τον εμβολιασμό κατά του κορονοϊού επιχείρησε να απαντήσει ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Τι υποστήριξε

Για συνομωσιολογία κατηγόρησε το ΣΥΡΙΖΑ ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης, απαντώντας στις καταγγελίες του Γιάννη Ραγκούση για μόλυνση κινητού πολίτη με το Predator μέσω SMS για τον εμβολιασμό κατά του κορονοϊού.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ  υποστήριξε ότι πολίτης που ανέμενε SMS για τον εμβολιασμό του δέχθηκε μήνυμα με παραποιημένη την διεύθυνση emvolio.gov.gr, το οποίο και παγίδευσε το κινητό του μέσω Predator. 

Ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης ουσιαστικά άφησε ανοιχτό κάποιος ιδιώτης να έστειλε μήνυμα παγίδευσης με κακόβουλο λογισμικό, το οποίο μιμείτο τα μηνύματα για εμβολιασμό, αλλά δήλωσε ότι σε καμία περίπτωση δεν το έκανε η κυβέρνηση. 

“Το πρωί μίλησα για συνομωσιολογία του ΣΥΡΙΖΑ και πριν αλέκτωρ λαλήσει τρις, συνομωσιολογία στο τραπέζι”, σχολίασε ο κ.Πιερρακάκης, ζητώντας από τον κ. Ραγκούση να εξηγήσει εάν εννοούσε ότι κάποιο μήνυμα για τον εμβολιασμό ήταν μολυσμένο με κακόβουλο λογισμικό. 

Ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης δήλωσε ότι: “Το εθνικό σύστημα εμβολιασμού είναι διεθνώς αναγνωρισμένο και είναι ένα σύστημα που έχει ένα κακό: Κρατάει πρακτικά για τα πάντα. Δηλαδή έχει όλα τα στοιχεία όλων των μηνυμάτων που έχει στείλει και τα πάντα είναι εύκολα ελέγξιμα από άκρη σε άκρη”. 

Επισήμανε ότι κάποιος μπορεί να παραποιήσει ένα SMS και αναφέρθηκε σε περιπτώσεις αντίστοιχων μηνυμάτων, που μοιάζουν με τα επίσημα μηνύματα εταιρειών και τραπεζών, σε βαθμό που χρειάζεται να βγουν και να ανακοινώσουν ότι δεν είναι οι ίδιες. 

“Εσείς λέτε για τα προσωπικά δεδομένα. Θα σας πω ότι είναι εκατοντάδες τρόποι που μπορεί κανείς αυτά να τα αποκτήσει. Ο πιο βασικός είναι υφαρπαγή άλλων στοιχείων του χρήστη, το να έχει πρόσβαση στο e-mail του ή σε άλλα στοιχεία του. Στον κόμβο του gov.gr για το εμβόλιο έχουν πρόσβαση χιλιάδες γιατροί και φαρμακοποιοί”, ανέφερε επίσης ο κ. Πιερρακάκης, ενώ απέρριψε τον ισχυρισμό ότι οι άνθρωποι του gov.gr είναι και οι άνθρωποι του Predator, σχολιάζοντας: “Εν τω μεταξύ δεν είναι και όλοι Νέα Δημοκρατία”. 

Ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης σχολίασε μάλιστα: “Ένα καλό πράγμα κάναμε τώρα και πάμε και αυτό να το υπονομεύσουμε, κάπου φτάνει”.

Νέα παρέμβαση Ραγκούση

Ο κ. Ραγκούσης ζήτησε ξανά το λόγο για να διευκρινίσει ότι δεν είπε ότι το μολυσμένο SMS ήρθε από το gov.gr, ενώ διαμαρτυρήθηκε γιατί ο κ.Πιερρακάκης υπονόησε ότι η διαρροή προσωπικών δεδομένων μπορεί να οφείλεται στους γιατρούς. 

Ο κ. Πιερρακάκης με τη σειρά του ρώτησε εάν ο κ.Ραγκούσης υποστηρίζει ότι στο μήνυμα αυτό υπήρχαν δεδομένα του εμβολιασμού του πολίτη και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ εξήγησε ότι: “Λίγες ημέρες πριν με το προγραμματισμένο εμβόλιο, του ήρθε μήνυμα και το ερώτημα είναι, αυτοί που του έστειλαν αυτό το SMS με το οποίο το παγίδευσαν με Predator το κινητό του, που γνώριζαν ότι ο πολίτης αυτός επρόκειτο να κάνει το εμβόλιο τις επόμενες ημέρες”.

Ο κ. Πιερρακάκης απάντησε: “Είναι πολύ σοβαρό ότι κάποιος παριστάνει ότι είναι το κράτος, μαζί σας, Αλλά από κει και πέρα, δηλαδή να λέτε ότι αυτό είναι το κράτος, είναι αστείο. Δηλαδή όταν φεύγουνε μηνύματα με link, έχει βγει ποτέ κανείς να πει ότι ήταν πράγματι η Εθνική τράπεζα ή τα ΕΛΤΑ;” 

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα