Πηγές KO ΣΥΡΙΖΑ για Novartis: O Αγγελής παραδέχτηκε ότι έδωσαν λογαριασμό πολιτικού

Πηγές KO ΣΥΡΙΖΑ για Novartis: O Αγγελής παραδέχτηκε ότι έδωσαν λογαριασμό πολιτικού
Συνεδρίαση της Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής προς διενέργεια Προκαταρκτικής Εξέτασης σχετικά με τη διερεύνηση αδικημάτων που τυχόν έχουν τελεσθεί από τον πρώην Αναπληρωτή Υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτριο Παπαγγελόπουλο κατά την άσκηση των καθηκόντων του Eurokinissi

Tην παραδοχή από τον αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου ότι στην Ελβετία δόθηκαν στοιχεία από λογαριασμό Έλληνα πολιτικό, σχολιάζουν πηγές της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.

“Η πολυδιαφημιζόμενη κατάθεση Αγγελή όπου πάνω της στηρίχθηκε το αφήγημα της ΝΔ περί σκευωρίας γίνεται μπούμερανγκ για τους πραγματικούς σκευωρούς αυτής της υπόθεσης που θέλουν να ρίξουν σκοτάδι στο τεράστιο σκάνδαλο Novartis” αναφέρουν πηγές της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως επισημαίνουν οι ίδιες πηγές ο κ. Αγγελής μετά από επίμονες ερωτήσεις μελών της προανακριτικής “παραδέχτηκε ότι στη συνάντηση της Βιέννης το FBI έδωσε λογαριασμό Έλληνα πολιτικού στην Ελβετία. Αρνήθηκε να κατονομάσει τον πρώην αναπληρωτή Υπουργό, Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, τονίζοντας μάλιστα ότι «εγώ ποτέ και πουθενά δεν έχω κατονομάσει τον κ. Παπαγγελόπουλο ως Ρασπούτιν». Παραδέχτηκε επίσης, ότι μόνο το 10% του σκανδάλου Novartis είναι πάνω από το «νερό» και παρότρυνε τα μέλη της προανακριτικής να ψάξουν να βρουν το υπόλοιπο 90%”. 

Μάλιστα φαίνεται να “ομολόγησε τις συστάσεις του προς την εισαγγελέα Διαφθοράς να μην κάνει έρευνα στο σπίτι του κ. Στουρνάρα επειδή αυτός είναι αξιωματούχος” και καταλήγουν οι πηγές της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ: “Πέρα από τις αλήθειες που αναγκάστηκε να πει είπε και ένα προφανές ψέμα. Ότι ένας Υπουργός ή ένας Πρωθυπουργός μπορούσε να αντικαταστήσει μια εισαγγελέα όταν ο ίδιος ως ανώτατος δικαστικός λειτουργός γνωρίζει ότι την κ. Τουλουπάκη την όρισε το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο. Επίσης, θα πρέπει να μας εξηγήσει γιατί δεν έστειλε ποτέ σχετικές αναφορές”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα