Πηγές Προεδρίας: Καμία παρέμβαση του Προκόπη Παυλόπουλου προς καμία κατεύθυνση

Πηγές Προεδρίας: Καμία παρέμβαση του Προκόπη Παυλόπουλου προς καμία κατεύθυνση
ΠτΔ, Προκόπης Παυλόπουλος ΑΠΕ-ΜΠΕ

"Δεν υπήρξε καμία επαφή με κανέναν. Τα όσα διοχετεύθηκαν στον Τύπο δεν μας αφορούν" αποσαφηνίζουν πηγές της Προεδρίας της Δημοκρατίας σε σχέση με όσα ακούστηκαν περί παρέμβασής του στο θέμα της εκλογής της νέας ηγεσίας στον Άρειο Πάγο.

Πηγές της Προεδρίας της Δημοκρατίας διαψεύδουν τα όσα ακούστηκαν νωρίτερα, περί παρέμβασης του Προκόπη Παυλόπουλου στο θέμα της εκλογής της ηγεσίας στη Δικαιοσύνη. Ειδικότερα, πηγές της Προεδρίας της Δημοκρατίας σημειώνουν ότι δεν έχει υπάρξει “καμία παρέμβαση προς καμία κατεύθυνση από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας”. 

Νωρίτερα, πληροφορίες ήθελαν ο ΠτΔ να ζήτησε διακομματική συναίνεση σε επίπεδο προσώπων για την υπογραφή του Προεδρικού Διατάγματος για την εκλογή της νέας ηγεσίας της Δικαιοσύνης.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Βασίλη Σκουρή, τις αμέσως επόμενες ημέρες αναμένεται να συνεδριάσει το Υπουργικό Συμβούλιο προκειμένου να συζητήσει για τον ορισμό της νέας ηγεσίας στη Δικαιοσύνη. Το Μέγαρο Μαξίμου φέρεται αποφασισμένο να προχωρήσει στη συγκεκριμένη κίνηση παρά τις κλιμακούμενες αντιδράσεις της αντιπολίτευσης, που κάνει λόγο για θεσμική εκτροπή, αλλά και πολλών συνταγματολόγων, κάποιοι εκ των οποίων δεν είναι εχθρικοί προς την κυβέρνηση.

Αρμόδια κυβερνητικά στελέχη επισημαίνουν πως το Υπουργικό Συμβούλιο διατηρεί όλες του τις αρμοδιότητες, πως ακόμα δεν έχουν προκηρυχθεί οι εκλογές και πως τηρείται απολύτως η νομιμότητα.

Στη συνεδρίαση της Π.Γ. του ΣΥΡΙΖΑ την Τετάρτη ο Νίκος Φίλης εξέφρασε τις αντιρρήσεις του για τον ορισμό νέου προέδρου και εισαγγελέα του Αρείου Πάγου από την κυβέρνηση, για να του απαντήσουν, επιχειρηματολογώντας υπέρ, ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης και η αντιπρόεδρος Τασία Χριστοδουλοπούλου.

Την αντίθεσή του άλλωστε στις αλλαγές στην ηγεσία της Δικαιοσύνης εξέφρασε μέσω του ραδιοφώνου News 24/7 στους 88,6 ο Κωστής Χατζηδάκης.

Ο Αντιπρόεδρος της ΝΔ είπε ότι και έγκυροι συνταγματολόγοι τάσσονται κατά των αλλαγών και την ίδια ώρα αναρωτήθηκε εάν είναι δεοντολογικό και ηθικό να γίνει η αλλαγή σκυτάλης στον Άρειο Πάγο την τελευταία εβδομάδα πριν από τις εθνικές εκλογές και κάλεσε την κυβέρνηση να αποφύγει να το κάνει.

“Ο ΣΥΡΙΖΑ απαρνήθηκε να συζητήσει τα άρθρα που θέλαμε να αναθεωρηθούν για τη Δικαιοσύνη” πρόσθεσε, καταλογίζοντας στο κόμμα της Κουμουνδούρου καθεστωτική και αλαζονική συμπεριφορά.

Σημείωσε ότι ο ίδιος αποδοκίμασε αμέσως τις δηλώσεις Ψαριανού για την Έφη Αχτσιόγλου και τόνισε ότι είναι γελοίο να παρουσιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ τη ΝΔ σαν τον “δράκο των παραμυθιών”.

“Η Διάσκεψη των Προέδρων έχει ολοκληρώσει τις διαδικασίες για την ηγεσία της Δικαιοσύνης και μάλιστα χωρίς αντιδράσεις από την αντιπολίτευση. Κατά συνέπεια έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία και εφαρμόζεται απόλυτα το Σύνταγμα”, δήλωσε από τη δική του μεριά στον News 24/7 στους 88,6 ο Υπουργός Ναυτιλίας, Φώτης Κουβέλης και κάλεσε τους δύο -όπως είπε- συνταγματολόγους που διαφωνούν να πουν ποιες διατάξεις του Συντάγματος παραβιάζονται.

“Δεν μπορώ να αντιληφθώ ποια είναι η καταδολίευση του Συντάγματος” συνέχισε και αναρωτήθηκε “ποιος εντάσσει την ανεξάρτητη Δικαιοσύνη στην κομματική χειραγώγηση; Ποιος εντάσσει την ανεξάρτητη Δικαιοσύνη στη στρατηγική ήττα της Αριστεράς;”.

Ο Υπουργός καταλόγισε στη ΝΔ προσπάθεια ελέγχου των δικαστών αφήνοντας αιχμές για τις μεγάλες δικαστικές υποθέσεις που αναμένονται όπως η Novartis.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα