Πηγές ΣΥΡΙΖΑ: Προσωπική επιλογή Μουλόπουλου να αποδεχθεί την πρόταση ΔΟΛ

Πηγές ΣΥΡΙΖΑ: Προσωπική επιλογή Μουλόπουλου να αποδεχθεί την πρόταση ΔΟΛ

Αντιδράσεις από ΝΔ, Βενιζέλο, Θεοδωράκη προκάλεσε η ανακοίνωση ΔΟΛ ότι ο Μουλόπουλος αναλαμβάνει τον Οργανισμό. Για διαπλοκή κάνει λόγο η αντιπολίτευση. Τι απαντούν κομματικές πηγές του ΣΥΡΙΖΑ

Προσωπική επιλογή του μέχρι πρότινος διευθυντή της Αυγής Βασίλη Μουλόπουλου χαρακτήριζαν πηγές του ΣΥΡΙΖΑ την αποδοχή της πρότασης του ΔΟΛ να συμβάλει στην επίλυση των διαρθρωτικών και οικονομικών προβλημάτων του Οργανισμού, στον οποίο είχε διατελέσει διευθυντικό στέλεχος, παίρνοντας έτσι αποστάσεις από την εξέλιξη αυτή, η οποία έχει προκαλέσει αντιδράσεις από την αντιπολίτευση, που κάνει λόγο για διαπλοκή.

Υπενθυμίζεται ότι λίγο νωρίτερα ο ΔΟΛ εξέδωσε την εξής ανακοίνωση:

“Η Διοίκηση του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη Α.Ε. εζήτησε χθες από τον κ. Βασίλη Μουλόπουλο, ο οποίος διετέλεσε επί δύο δεκαετίες διευθυντής σύνταξης της εφημερίδας “Το Βήμα” (απ’ όπου αποχώρησε όταν εξελέγη βουλευτής του Συνασπισμού της Αριστεράς), πρώην Πρόεδρο της ΠΟΕΣΥ, να συμβάλει στην επίλυση των διαρθρωτικών και οικονομικών προβλημάτων του ΔΟΛ. Ο κ. Μουλόπουλος απεδέχθη προθύμως την πρόταση”.

Από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ κομματικές πηγές έλεγαν: “Είναι προσωπική επιλογή του Βασίλη Μουλόπουλου να αποδεχθεί την πρόταση του ΔΟΛ, η οποία είναι απολύτως σεβαστή” και υπενθύμιζαν ότι: “Ο κ.Μουλόπουλος ήταν για πολλά χρονια διευθυντικό στέλεχος του συγκεκριμένου δημοσιογραφικού ομίλου”.

Σημειωτέον ότι ο κ. Μουλόπουλος παραιτήθηκε από πρόεδρος του ΔΣ της Αυγής.

Δήλωση Μουλόπουλου

« Η τριαντάχρονη θητεία μου στο ΔΟΛ και η φιλία μου με τους συναδέλφους με ώθησαν να αναμειχθώ στην προσπάθεια διάσωσης του Οργανισμού και των ιστορικών του εφημερίδων», επεσήμανε στην ιστοσελίδα του BHMAτος ο Βασίλης Μουλόπουλος.

Η ΝΔ σε ανακοίνωση της εν τω μεταξύ υποστήριζε:

«Μετά το φιάσκο των τηλεοπτικών αδειών η Κυβέρνηση συνεχίζει απερίσπαστη το έργο της.

Η στάση της προς τους εκδότες:

Πρώτα τους κατήγγειλε ως διαπλεκόμενους.

Στη συνέχεια συναλλάχθηκε μαζί τους.

Τώρα χρησιμοποιεί δικαστικές εκκρεμότητες και εκβιάζει.

Με αυτόν τον τρόπο τοποθετεί ως τοποτηρητή της τον Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου της “Αυγής” στον ιστορικό Δημοσιογραφικό Οργανισμό Λαμπράκη.

Δεν αντέχει την κριτική και την ελεύθερη δημοσιογραφία.

Η Κυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου είναι ο ορισμός της διαπλοκής, της συναλλαγής και κάθε λογής μεθοδεύσεων ελέγχου των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης.

Ο πλουραλισμός, η πολυφωνία και η ίδια η Δημοκρατία θα αποδειχθούν πολύ ισχυρότερες από τα άθλια σχέδια της Κυβέρνησης».

Σε σχόλιό του ο Ευάγγελος Βενιζέλος ανέφερε:

Τόσο απροκάλυπτα πια! Ο χυδαίος εκβιασμός που καιρό τώρα οργανώνουν  οι  κυβερνώντες, η επίμονη στοχοποίηση ενός ανθρώπου σε πρόδηλη αδυναμία που βρίσκεται επιπλέον υπό την πίεση της ποινικής προδικασίας, έφερε αποτέλεσμα. Την παράδοση των  ιστορικών εφημερίδων του δημοκρατικού προοδευτικού χώρου στα χέρια της ωμής εξουσίας της αδίστακτης εθνικολαϊκιστικής αριστεράς.

Η απόλυτη παράδοση του δήθεν πανίσχυρου εκδότη, εκθέτει τους κυβερνώντες περισσότερο από το νόμο Παππά και την ακυρωτική απόφαση του ΣτΕ.

Υπάρχει πρόβλημα δημοκρατίας, πολυφωνίας, διαφάνειας. Μαθαίνουν τώρα όλοι  τι σημαίνει πραγματικά διαπλοκή. Δεν περνούν τέτοιες ακρότητες. Ευτελίζουν όμως μια παράδοση που πρέπει να την προστατεύσουν δημοσιογράφοι και αναγνώστες.

Από την πλευρά του ο Σταύρος Θεοδωράκης σημείωσε:

“Προσοχή δεν είναι πλάκα. Στα χέρια του ΣΥΡΙΖΑ πέρασε ο ΔΟΛ – Νέα, Βήμα και ραδιόφωνο! Επόμενος στόχος Μέγκα. ΣΥΡΙΖΑ ΑΕ τώρα και στα ΜΜΕ.”

Λοβέρδος: Η κυβέρνηση προσπαθεί με κάθε τρόπο να ελέγξει την ενημέρωση

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Ανδρέας Λοβέρδος χαρακτήρισε τους κυβερνώντες αδίστακτους, ενώ τόνισε ότι η τοποθέτηση του Μουλόπουλου θέτει τους εργαζόμενους του Οργανισμού υπό καθεστώς εκβιασμού.

“Οι άνθρωποι που μας κυβερνούν είναι αδίστακτοι. Προσπαθούν με κάθε τρόπο και μέσο να ελέγξουν την ενημέρωση. Το στραπάτσο από το νόμο Παππά τίποτα δεν τους δίδαξε. Τώρα βάζουν τον “δικό τους” Μουλόπουλο στο ΔΟΛ και θέτουν τον οργανισμό και τους εργαζομένους του υπό καθεστώς εκβιασμού κατ ουσία. Τα σχέδια που απεργάζονται όμως στην Ελλάδα της Δημοκρατίας και της πολυφωνίας θα καταρρεύσουν σα χάρτινος πύργος όπως ακριβώς καταρρέουν και οι ίδιοι πολιτικά μέρα με τη μέρα. Επειδή γνωρίζουν ότι το τέλος τους πλησιάζει έχασαν παντελώς την ψυχραιμία τους”, δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Ορισμένοι εμφανίζονται σαν να ανακάλυψαν την Αμερική, ενώ είναι πασίγνωστο ότι όλα τα αστικά κόμματα συνδέονται και επιχειρούν να συνδεθούν με πολλούς τρόπους με τα ΜΜΕ, παρά τα όσα ισχυρίζονται δημόσια» αναφέρει σχόλιο του Γραφείου Τύπου του ΚΚΕ για τις εξελίξεις στον ΔΟΛ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα