Πλακιωτάκης για σύμφωνο συμβίωσης: Καιρός να αντιμετωπιστεί μία κοινωνική πραγματικότητα

Πλακιωτάκης για σύμφωνο συμβίωσης: Καιρός να αντιμετωπιστεί μία κοινωνική πραγματικότητα
Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Πλακιωτάκης κατα την ομιλία του στην συζήτηση για τον Προϋπολογισμό του 2016 στην Βουλή το Σάββατο 5 Δεκεμβρίου 2016. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) Eurokinissi

Ο πρόεδρος της ΝΔ συναντήθηκε με δημοσιογράφους και αναφερόμενος στο σύμφωνο συμβίωσης τάχθηκε υπέρ της ανάγκης αναπροσαρμογής του θεσμικού πλαισίου με σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα και τις προσωπικές επιλογές. Τι είπε για τα εσωκομματικά της ΝΔ

Την ανάγκη αναπροσαρμογής του θεσμικού πλαισίου, ώστε να αναγνωριστούν στα ομόφυλα ζευγάρια ασφαλιστικά, φορολογικά, κληρονομικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα, αναγνώρισε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Πλακιωτάκης, αναφερόμενος στο σύμφωνο συμβίωσης.

Κατά την καθιερωμένη συνάντηση που είχε ο πρόεδρος της ΝΔ εν όψει των εορτών με τους δημοσιογράφους, που καλύπτουν το ρεπορτάζ της αξιωματικής αντιπολίτευσης, μιλώντας για το σύμφωνο συμβίωσης επισήμανε ότι το πολιτικό σύστημα δεν θα πρέπει να εθελοτυφλεί.

Σημείωσε ότι σέβεται τις ενστάσεις κάποιων αλλά τόνισε πως είναι καιρός πλέον να αντιμετωπιστεί μια κοινωνική πραγματικότητα.

Ο κ. Πλακιωτάκης πρόσθεσε πως είναι ανάγκη να σεβαστούμε τις προσωπικές επιλογές κάθε ατόμου και τα προσωπικά του δικαιώματα και τόνισε ότι πρέπει να αναπροσαρμόσουμε το θεσμικό μας πλαίσιο ώστε να αναγνωρίσουμε στα άτομα αυτά ασφαλιστικά, φορολογικά, κληρονομικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα.

Συμπλήρωσε, τέλος, πως υπάρχει ανάγκη εναρμόνισης της χώρας μας με το ευρωπαϊκό δίκαιο.

Αναφερόμενος στις εσωκομματικές εκλογές, είπε πως ένα ατυχές γεγονός δεν επέτρεψε να πραγματοποιηθούν στις 22 Νοεμβρίου και αυτό έπληξε την εικόνα και το κύρος της παράταξης και πλήγωσε τους φίλους της ΝΔ.

Ο ίδιος είπε ότι ανέλαβε σε μια δύσκολη συγκυρία με στόχο να συντονίσει τις εσωκομματικές διαδικασίες και ταυτόχρονα όμως να εκπληρώσει άρτια το θεσμικό του ρόλο.

Τόνισε ότι πρωταρχικό του μέλημα είναι η διατήρηση της ενότητας και η προσπάθεια του να λειτουργήσει συνθετικά ώστε να διασφαλίσει την εσωκομματική ηρεμία.

Είπε επίσης ότι βρίσκεται σε συνεργασία με τα μέλη της ΚΕΦΕ και όλα τα κομματικά στελέχη και πιστεύει ότι έχει καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να ολοκληρωθεί την επόμενη Κυριακή η διαδικασία ανάδειξης νέου προέδρου.

Δήλωσε βέβαιος ότι η διαδικασία θα ολοκληρωθεί ομαλά και η ΝΔ συντεταγμένα θα προχωρήσει στην επόμενη μέρα και απεύθυνε κάλεσμα μαζικής συμμετοχής προκειμένου όπως ανέφερε χαρακτηριστικά “να κάνουμε όλοι μαζί πιο μεγάλη και πιο δυνατή τη ΝΔ”.

Η συνάντηση του πρόεδρου της ΝΔ με τους δημοσιογράφους έγινε σήμερα, καθώς την προσεχή εβδομάδα ο κ.Πλακιωτάκης θα βρίσκεται στις Βρυξέλλες για τη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα