Πλεύρης: “Αυξάνονται τα κρούσματα – Νέα έξαρση το φθινόπωρο”

Πλεύρης: “Αυξάνονται τα κρούσματα – Νέα έξαρση το φθινόπωρο”
Θάνος Πλεύρης Eurokinissi

Εντείνεται η επιδείνωση της επιδημιολογικής πορείας της χώρας, με τις εκτιμήσεις να μην είναι πάντως αισιόδοξες ούτε για το μέλλον.

Την αυξητική τάση των κρουσμάτων, η οποία μάλιστα αναμένεται να κορυφωθεί μέσα στις επόμενες ημέρες, όπως ο ίδιος είπε, σχολίασε ο Θάνος Πλεύρης σε τηλεοπτική του συνέντευξη το πρωί της Παρασκευής.

Ο Υπουργός Υγείας τόνισε ότι τα κρούσματα θα συνεχίσουν να αυξάνονται, γεγονός όμως που δεν προκαλεί ανησυχία για περαιτέρω πίεση του ΕΣΥ. Ωστόσο, αυτή η έξαρση, φαίνεται πως δεν θα είναι και η τελευταία, αφού από φθινόπωρο αναμένεται επιστροφή των αυξημένων στοιχείων.

“Αυτή τη στιγμή υπάρχει μια άνοδος στα κρούσματα. Φαίνεται ότι κορυφώνεται σε εμάς, αλλά θα δούμε. Οφείλεται στο ότι έχουμε την υπομετάλλαξη της Όμικρον, αλλά και γιατί έχει ανοίξει το σύνολο της ζωής, δηλαδή τα μέτρα που έχουν απομείνει είναι πολύ περιορισμένα. Περιμέναμε ότι θα υπάρξει αυτή η άνοδος, αλλά μένει να δούμε πόσο θα πιέσει το ΕΣΥ. Παραμένει το κομμάτι των εισιτηρίων-εξιτηρίων σε ικανοποιητικό βαθμό. Επίσης, στις ΜΕΘ υπάρχει μία αποκλιμάκωση”, είπε αρχικά ο Θάνος Πλεύρης στον ΣΚΑΙ και συμπλήρωσε:

Τις τελευταίες 15 μέρες βλέπουμε μία αύξηση, θα φανεί και τις επόμενες, αλλά αυτά που μας δείχνουν οι νοσήσεις από τη συγκεκριμένη μετάλλαξη είναι ότι δεν δημιουργεί την πίεση που προκαλούσε τον Δεκέμβριο και τον Ιανουάριο”/

Ερωτηθείς για νέα μέτρα στο τραπέζι των αποφάσεων, ξεκαθάρισε πως “δεν φαίνεται σενάριο νέων μέτρων, αυτή τη στιγμή τουλάχιστον. Πιστεύουμε ότι θα συνεχιστεί συνολικά η αποκλιμάκωση. Τώρα τα μέτρα που έχουν μείνει είναι περιορισμένα. Θα είμαστε προσεκτικοί στη συνολική αποκλιμάκωση. Το κύμα που έρχεται δεν θα έχει τα ίδια χαρακτηριστικά της προηγούμενης φάσης”.

Τέλος, αναφορικά με την πορεία της πανδημίας τους επόμενους μήνες, εκτίμησε πωςη εικόνα που έχουμε είναι ότι θα υπάρχει μια αύξηση των κρουσμάτων, όμως η εκτίμηση είναι πως μέχρι το τέλος του καλοκαιριού θα έχουμε πίεση που θα ανατρέψει τα δεδομένα. Όλο το πλαίσιο και του ECDC και στην Ευρώπη είναι προετοιμασμένο για αύξηση του κορονοϊού ακόμα και με την παρούσα μετάλλαξη από το φθινόπωρο και μετά”.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα