Πόκερ συναίνεσης στο ΕΣΡ με τον αριθμό των αδειών

Πόκερ συναίνεσης στο ΕΣΡ με τον αριθμό των αδειών

Η Διάσκεψη των Προέδρων αναβλήθηκε για μία ώρα, προκειμένου να συνεχιστούν οι διαβουλεύσεις μεταξύ των κομμάτων. "Ο αριθμός των αδειών θα είναι αποτέλεσμα ευρύτερων συναινέσεων", δήλωσε σε ένδειξη καλής θέλησης ο Παππάς. Σε θετική κατεύθυνση η δήλωση Παππά εκτίμησε ο Δένδιας.

Το πόκερ μεταξύ των κομμάτων για τη συγκρότηση του ΕΣΡ συνεχίζεται, με τον αριθμό των τηλεοπτικών αδειών να βρίσκεται πλέον στο επίκεντρο των διαβουλεύσεων, μετά την αποκάλυψη της πρόθεσης του Προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση να καταθέσει στη Διάσκεψη των Προέδρων νέα συμβιβαστική πρόταση για τον τέως πρόεδρο του Αρείου Πάγου Αθανάσιο Κουτρομάνο, τον οποιο είχε προτείνει για πρόεδρο η ΝΔ.

Η Διάσκεψη των Προέδρων αναβλήθηκε για μία ώρα και θα ξεκινήσει τελικά στις τέσσερις, προκειμένου να δοθεί περισσότερος χρόνος για διαβουλεύσεις με στόχο τη συναίνεση. Και καθώς η ΝΔ έχει θέσει ως προϋπόθεση συναίνεσης τη συμφωνία σε όλα τα πρόσωπα (και όχι μόνο για τον πρόεδρο και τον αντιπρόεδρο) αλλά κυρίως και τη δέσμευση από πλευράς Αλέξη Τσίπρα ότι ο αριθμός των αδειών δεν πρέπει να περιορίζεται στις τέσσερις, ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής και ΜΜΕ, Νίκος Παππάς έκανε μία νέα κίνηση καλής θέλησης.

“Το ΕΣΡ είναι αποκλειστικά αρμόδιο για τη διεξαγωγή διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες. Ο αριθμός των αδειών θα είναι αποτέλεσμα διαβούλευσης και ευρύτερων συναινέσεων μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων και κυρίως της Νέας Ανεξάρτητης Αρχής. Είμαστε αισιόδοξοι ότι σύντομα θα έχουμε λύση”,  δήλωσε ο κ.Παππάς.

Η δήλωση του κ.Παππά, ότι το ΕΣΡ είναι αποκλειστικά αρμόδιο για τη διεξαγωγή του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες και ο αριθμός των αδειών θα είναι αποτέλεσμα διαβούλευσης μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων και της νέας ανεξάρτητης Αρχής, κινείται σε θετική κατεύθυνση, δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Νίκος Δένδιας, σε συνομιλία του με δημοσιογράφους, ενώ βρίσκονται σε εξέλιξη οι διαβουλεύσεις με τον πρόεδρο της Βουλής για τη Διάσκεψη των Προέδρων.

Αλλά και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Ανδρέας Λοβέρδος, επίσης συνομιλώντας με δημοσιογράφους εκτίμησε ότι διαμορφώνονται πλέον προϋποθέσεις για να υπάρξει σήμερα συμφωνία.

Από την πλευρά του κ.Βούτση άλλωστε είχε διαμηνυθεί νωρίτερα πως η σημερινή Διάσκεψη των Προέδρων θα ήταν τελευταία καθώς σε αυτή είτε θα πρέπει να δοθεί λύση είτε η κυβέρνηση να προχωρήσει στις προσωρινές άδειες, τις οποίες διαφορετικά θα αναλάβει η νέα σύνθεση του ΕΣΡ.

Μένει να επιβεβαιωθεί στην πράξη εάν όντως αυτή τη φορά θα διαμορφωθεί ένα κλίμα συναίνεσης για να λήξει το σίριαλ του ΕΣΡ ή εάν για μία ακόμη φορά εξελίσσεται ένα παιχνίδι απόδοσης ευθυνών μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης. Άλλωστε οι μεν υποπτεύονταν τους δε: Στο κυβερνητικό στρατόπεδο κατηγορούσαν τη ΝΔ ότι δε θέλει να συγκροτηθεί ΕΣΡ για να μην ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και στο γαλάζιο στρατόπεδο υποπτεύονται ότι  το Μαξίμου δεν επιθυμεί στην πραγματικότητα συγκρότηση ΕΣΡ, για να προχωρησει με τις προσωρινές άδειες λειτουργίας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα