Πολάκης: Είστε η μήτρα των συνταγματαρχών – Έντονη αντίδραση της ΝΔ

Πολάκης: Είστε η μήτρα των συνταγματαρχών – Έντονη αντίδραση της ΝΔ
Ο Παύλος Πολάκης Eurokinissi

Για εμφυλιοπολεμικό παραλήρημα του Παύλου Πολάκη κάνει λόγο η Νέα Δημοκρατία που εξαπολύει σκληρή επίθεση προς τον ΣΥΡΙΖΑ. Άγρια κόντρα στη συζήτηση για προανακριτική σε βάρος του Νίκου Παππά.

Επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ και τον Παύλο Πολάκη εξαπολύει η Νέα Δημοκρατία με αφορμή τις δηλώσεις Πολάκη στη Βουλή, στη συζήτηση για τη συγκρότηση προανακριτικής επιτροπής σε βάρος του Νίκου Παππά.

“Ο κ. Τσίπρας επέλεξε σήμερα να στείλει στη Βουλή το “δεύτερο εγώ του” για να συκοφαντήσει και να δυναμιτίσει τη συζήτηση, ώστε να μην ακούσει κανείς την αλήθεια για το ρόλο του κ. Παππά σε αυτή τη τόσο σημαντική υπόθεση που μέσω της Δικαιοσύνης ήρθε στη Βουλή” αναφέρει το γραφείο Τύπου της ΝΔ και συνεχίζει:

“Ο κ. Πολάκης ξεπέρασε σε χυδαιότητα ακόμη και τον γνωστό εαυτό του. Σε ένα εμφυλιοπολεμικό παραλήρημα μίσους παρουσίασε την ιστορική παράταξη της Νέας Δημοκρατίας ως το κόμμα των μαυραγοριτών και των δωσίλογων. Οι χυδαιότητες Πολάκη μόνο ντροπή αποτελούν για το Κοινοβούλιο.

Αν ο κ. Τσίπρας δεν αποκηρύξει δημόσια τα όσα εκστόμισε σήμερα ο συνεργάτης του, θα επιβεβαιώσει για άλλη μια φορά ότι ο κ. Πολάκης είναι το πραγματικό πρόσωπό του. Ότι λέει όσα δεν θέλει να εκστομίσει ο ίδιος κι ότι είναι ένας Πολάκης χωρίς μουστάκι. 

Ό,τι και να κάνουν στον ΣΥΡΙΖΑ, για ένα πράγμα να είναι βέβαιοι. Η δυσώδης αυτή υπόθεση θα ερευνηθεί μέχρι το τέλος”.

Νωρίτερα, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η παράταξη των Κολοκοτρώνηδων, του Μακρυγιάννη και του Βελουχιώτη και η ΝΔ το κόμμα του Τσολάκογλου, ενώ έντονη ήταν και η αντίδραση των Θ. Πλεύρη και Δ. Μαρκόπουλου.

Χαρακτηριστικά, σε έντονους τόνους, ο κ. Πολάκης είπε:

“Χοίροι ήταν αυτοί που σαν σήμερα προ 69 ετών εκτέλεσαν τον Μπελογιάννη και τους συντρόφους του. Χοίροι και γουρούνια είναι αυτοί που στα νιάτα τους συμμετείχαν σε πορείες της ΧΑ όπως εσείς που τώρα το παίζετε δημοκράτης. Δεν ανακαλώ τίποτα γιατί η ιστορία κατέγραψε σε ποια πλευρά του ποταμού στάθηκαν οι δυο παρατάξεις από το 1821 και μετά. Υπάρχει η παράταξη των Κολοκοτρώνηδων, του Μακρυγιάννη, του Βελουχιώτη και υπάρχει η παράταξη των Κοτζαμπάσηδων και προεστών, των συνεργατών των Γερμανών και του Τσολάκογλου. Η παράταξη που από την μήτρα της βγήκε η δικτατορία των συνταγματαρχών. Άλλο εκφράζετε εσείς και άλλο εμείς”.

“Ξέρουμε το ήθος του και τον διχαστικό του λόγο. Επιμένουμε, όταν θα έρθει ο κ. Τσίπρας να απαντήσει εάν τον εκφράζουν όσα είπε ο βουλευτής του” απάντησε από τη δική του μεριά ο Θ. Πλεύρης.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα