Πολιτική Γραμματεία ΣΥΡΙΖΑ: Συνέδριο τέλη Αυγούστου και εκλογή αρχηγού αρχές Σεπτέμβρη

Πολιτική Γραμματεία ΣΥΡΙΖΑ: Συνέδριο τέλη Αυγούστου και εκλογή αρχηγού αρχές Σεπτέμβρη
ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ eurokinissi

Σε συνθετική πρόταση φαίνεται να καταλήγει η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, μετά από την κατάθεση αλλεπάλληλων προτάσεων.

Για τα καλά έχει ανάψει η συζήτηση στην Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, αφού στο επίκεντρο πλέον βρίσκονται οι προτάσεις για την διενέργεια συνεδρίου και την εκλογή αρχηγού.

Η αρχική εισήγηση που υπήρξε ήταν να συνεδριάσει η Κεντρική Επιτροπή στις 13 Ιουλίου. Στη συνέχεια, να διεξαχθεί Διαρκές Συνέδριο στα τέλη Αυγούστου και στην συνέχεια εκλογή προέδρου στις αρχές Σεπτέμβρη. Μια πρόταση που επιχείρησε να συνθέσει τις απόψεις που κατατέθηκαν από τις επιμέρους τάσεις. Η πρόταση αυτή, όμως, φαίνεται να στηρίζεται από την πλειοψηφία των περισσότερων τάσεων.

Νωρίτερα από την πλευρά της Κίνησης Μελών προτάθηκε να διεξαχθεί Διαρκές Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ στα τέλη Αυγούστου και η εκλογή αρχηγού να πραγματοποιηθεί στις αρχές Σεπτεμβρίου. Θυμίζουμε ότι το Διαρκές Συνέδριο προβλέπει την συμμετοχή των συνέδρων που είχαν εκλεγεί στο 3ο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ την Άνοιξη του 2022, άρα και με τους ίδιους συσχετισμούς.

Επίσης, προτείνει τον Νίκο Παππά και την Κατερίνα Νοτοπούλου για τις θέσεις των δύο κοινοβουλευτικών εκπροσώπων. Επίσης, ο Χρήστος Σπίρτζης φέρεται να προκρίνει δύο πρόσωπα για την ηγεσία της Κ.Ο εκ των οποίων ένα να διαθέτει καλή γνώση των οικονομικών ζητημάτων.

Από την πλευρά της Ομπρέλας προκρίνεται η λύση για ψηφοφορία και εκλογή αρχηγού μέσα στον Ιούλιο. Αντίστοιχα από την νέα γενιά στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ κατατέθηκε η πρόταση να διενεργηθούν οι ψηφοφορίες για την εκλογή αρχηγού στις αρχές Σεπτεμβρίου.

Τέλος, ο Παύλος Πολάκης φέρεται να έθεσε θέμα εκλογής γραμματέα της Πολιτικής Γραμματείας. Μια πρόταση που δέχθηκε επικρίσεις από όλες τις πλευρές.

Όπως δείχνουν τα πράγματα, η αντιπαράθεση φαίνεται να εστιάζεται στη διαμόρφωση των συσχετισμών εντός του ΣΥΡΙΖΑ. Δηλαδή το καθοριστικό στοιχείο για την εκλογή της ηγεσίας του και την περεταίρω πορεία του.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα