Πολιτικό Συμβούλιο: Ο Βούτσης, το ναι για τον φράχτη στον Έβρο και η προσθήκη στο όνομα του ΣΥΡΙΖΑ

Ο τέως πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης Eurokinissi

Τα θέματα της εξωτερικής πολιτικής συζητήθηκαν εκτενώς στο Πολιτικό Συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ την Παρασκευή. Κομβική η ομιλία του Νίκου Βούτση.

Εκτενώς και επί πολλή ώρα συζητήθηκαν τα ελληνοτουρκικά θέματα και ιδιαίτερα το ζήτημα του Έβρου κατά τη διάρκεια του Πολιτικού Συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ την Παρασκευή.

Οι δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρουν ότι σ' αυτό έπαιξε κομβικό ρόλο η εισήγηση του πρώην προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση ο οποίος μίλησε επί μακρόν στον πνεύμα της αντίστοιχης ομιλίας του στη Βουλή πριν από λίγες ημέρες.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Βούτσης υποστήριξε ότι ο φράχτης στη συνοριακή γραμμή του Έβρου πρέπει να κατασκευαστεί και να ενωθεί, τοποθέτηση με την οποία συμφώνησε στη συνέχεια και ο πρόεδρος του κόμματος Αλέξης Τσίπρας κατά τη δική του εισήγηση.

Επίσης, τονίστηκε η ανάγκη η αντίδραση του κόμματος σε ζητήματα εξωτερικής πολιτικής να έχει μία όσο το δυνατόν πιο ψύχραιμο χαρακτήρα έτσι ώστε ο ΣΥΡΙΖΑ να αναδειχθεί ως η υπεύθυνη δύναμη που πολιτεύεται με βάση το συμφέρον της χώρας μακριά από πατριδοκαπηλίες και προεδρικά τσιτάτα. Μ' άλλα λόγια να κινείται σε μία γραμμή όπως αυτή από την οποία προέκυψε η Συμφωνία των Πρεσπών.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης ασκήθηκε δριμεία κριτική στον Νίκο Δένδια για τις ενέργειές του και είναι χαρακτηριστική η ατάκα που ακούστηκε από μέλους του συμβουλίου: "Παρασκευή σήμερα και ακόμα δεν έχουμε δει τα διαβήματα, που οι Τούρκοι ξέρουν εδώ και μέρες".

Τέλος, το Πολιτικό Συμβούλιο αποφάσισε επίσης την συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής Ανασυγκρότησης του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία στο δεύτερο δεκαπενθήμερο του Ιουνίου κατά την οποία θα τεθεί επί τάπητος και το θέμα της προσθήκης στο όνομα του κόμματος. Την τελική επικύρωση γι' αυτό θα την δώσει το Συνέδριο, όποτε αυτό πραγματοποιηθεί.

ΣΥ.ΡΙΖ.Α. ΝΙΚΟΣ ΒΟΥΤΣΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

24MEDIA NETWORK

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ GOOD NEWS