Πώς βλέπουν τα γαλλικά ΜΜΕ την επίσκεψη Μακρόν στην Αθήνα

Greek President Prokopis Pavlopoulos, left, and his French counterpart Emmanuel Macron, review the Presidential Guard in Athens, Thursday, Sept. 7, 2017. Macron arrived in Greece Thursday for a two-day visit during which he was expected to outline his vision for the future of the European Union and discuss Greece's financial crisis. (AP Photo/Thanassis Stavrakis)
Greek President Prokopis Pavlopoulos, left, and his French counterpart Emmanuel Macron, review the Presidential Guard in Athens, Thursday, Sept. 7, 2017. Macron arrived in Greece Thursday for a two-day visit during which he was expected to outline his vision for the future of the European Union and discuss Greece's financial crisis. (AP Photo/Thanassis Stavrakis) AP

Μήνυμα εμπιστοσύνης προς την Αθήνα η επίσκεψη του Γάλλου προέδρου

Στην πρώτο επίσημο ταξίδι του ως πρόεδρος ο Εμ. Μακρόν θα ταχθεί στην ομιλία του στην Πνύκα υπέρ μια επανεκκίνησης της Ευρώπης. Θα μπορέσει η Αθήνα να «εξαργυρώσει» τη στήριξη στα σχέδια του προέδρου;

Για την γαλλική κοινή γνώμη, στο επίκεντρο της επίσκεψης του προέδρου Εμανουέλ Μακρόν στην Αθήνα είναι η ομιλία του στην Πνύκα, μιας θα είναι η πρώτη επίσημη ομιλία του για το μέλλον της ΕΕ. «Ο Ευρωπαίος Μακρόν θέτει στην Αθήνα τα νέα θεμέλια για την ΕΕ» είναι τίτλος στο πρωτοσέλιδα της Liberation.

Και βέβαια δεν λείπουν και οι αναφορές στο παρελθόν: «μετά τον Περικλή, τον απόστολο Παύλο, τον Αντρέ Μαλρό», σημειώνει η οικονομική Challenges, «από το λόφο της Πνύκας Ο Εμανουέλ Μακρόν θα καλέσει τους Ευρωπαίους σε μια επανίδρυση της Ευρώπης και θα ταχθεί υπέρ μιας νέας πνοής στην ευρωπαϊκή κοινότητα». Για την επίτευξη των φιλοδοξιών του για τις μεταρρυθμίσεις στην Ευρώπη, ο πρόεδρος Μακρόν έχει ανάγκη από την υποστήριξη όσο το δυνατόν περισσότερων χωρών και η Ελλάδα είναι πρώτη σήμερα η πρώτη χώρα στον κατάλογό του.

Από ελληνικής πλευράς θα δούμε εάν αυτή τη φορά, η ελληνική ηγεσία θα μπορέσει να «εξαργυρώσει» την υποστήριξη στα γαλλικά σχέδια με ένα γαλλικό «ναι» στην ελάφρυνση του ελληνικού χρέους.

Η διήμερη επίσκεψή του Εμανουέλ Μακρόν στην Αθήνα είναι το πρώτο επίσημο ταξίδι του προέδρου μετά την εκλογή του. Ένα ταξίδι, το οποίο θεωρείται ότι σηματοδοτεί ένα μήνυμα εμπιστοσύνης προς την Ελλάδα, αλλά τη θέληση της Γαλλίας να στηρίξει την Αθήνα, στην μικρή, αλλά σημαντική επιστροφή στην ανάπτυξη. Ο μεγάλος αριθμός των σχεδόν 40 επιχειρηματιών που συνοδεύουν το Γάλλο πρόεδρο κρίνεται επίσης ως ενθαρρυντικό μήνυμα για τον τομέα των γαλλικών επενδύσεων στην Ελλάδα.

Πηγή: Deutsche Welle

SHARE: