Ποτάμι: Η μετάθεση του 'ατυχήματος' δεν συνιστά νίκη

Ομιλία του επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρου Θεοδωράκη στη συνάντηση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, της Επιτροπής Διαλόγου με τους πολιτικούς υπεύθυνους  και συντονιστές των Τομέων Πολιτικής, στην αίθουσα της Γερουσίας της Βουλής, Κυριακή, 29 Μαρτίου 2015. (EUROKINISSI/ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΩΜΕΡΗΣ)
Ομιλία του επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρου Θεοδωράκη στη συνάντηση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, της Επιτροπής Διαλόγου με τους πολιτικούς υπεύθυνους και συντονιστές των Τομέων Πολιτικής, στην αίθουσα της Γερουσίας της Βουλής, Κυριακή, 29 Μαρτίου 2015. (EUROKINISSI/ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΩΜΕΡΗΣ) EUROKINISSI

Πώς σχολιάζει το Ποτάμι την συνάντηση του υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη με την επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ

Ανακοίνωση για τα αποτελέσματα της συνάντησης του υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη με την επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, εξέδωσε την Δευτέρα (06/04) το Ποτάμι, τονίζοντας ότι "η μετάθεση του ατυχήματος δεν συνιστά νίκη".

"Από την πασχαλιάτικη επίσκεψη των κ.κ.Βαρουφάκη και Ρουμελιώτη στην κυρία Λαγκάρντ μάθαμε τελικά ότι η Ελλάδα όχι μόνο θα πληρώσει τη δόση της 9ης Απριλίου προς το ΔΝΤ, αλλά θα πληρώνει τα χρέη της προς το Ταμείο «στο διηνεκές». Άρα να διαγράψουμε τις απειλές του κ.Βούτση και του κ.Σκουρλέτη, που μιλούσαν για το ενδεχόμενο στάσης πληρωμών" αναφέρει το Ποτάμι.

Και συνεχίζει: "Η χώρα όμως για να πληρώνει – «στο διηνεκές» - πρέπει να πάρει την υπολειπόμενη δόση των 7,2 δις (την οποία δε χρειαζόμασταν αν θυμηθούμε τον «παλιό» κ. Βαρουφάκη). Άρα η κυβέρνηση πρέπει να προχωρήσει σε συμφωνία με τους εταίρους και τα τεχνικά κλιμάκια να έχουν καλύτερη συνεργασία με του κυβερνητικούς αξιωματούχους –πράγμα που υποσχέθηκε ο κ.Βαρουφάκης - προκειμένου να προχωρήσει πιο γρήγορα η αξιολόγηση.

Όλα αυτά όμως δεν ήταν ανάγκη να μας τα πει η κυρία Λαγκάρτ στη Νέα Υόρκη. Όλοι οι σοβαροί αναλυτές – όχι μόνο του Ποταμιού- τα ίδια λένε εδώ και 2 μήνες. Αλλά η κυβέρνηση αντί να ακούει την κοινωνία και τη … λογική έχει  ανοιχτά τα αυτιά της μόνο προς τις συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ και τους ακροδεξιούς της συμμάχους.

Έστω και τώρα πάντως ας το πάρει απόφαση. Τα επικοινωνιακά παιχνίδια πρέπει να σταματήσουν και όλοι πρέπει να ασχοληθούν με τη συνεχιζόμενη βύθιση της πραγματικής οικονομίας. Το να μεταθέτεις το ενδεχόμενο «ατυχήματος» από εβδομάδα σε εβδομάδα δε συνιστά νίκη".

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Ποτάμι
SHARE:

24Media Network