Ποτάμι: Ο κ. Νικολούδης δεν έκανε τίποτα αυτούς τους επτά μήνες ή μήπως έκανε πάρα πολλά;

ΑΘΗΝΑ-Συνέντευξη του υπουργού Επικρατείας Παναγιώτη Νικολούδη.(EUROKINISSI-ΖΩΝΤΑΝΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ)
ΑΘΗΝΑ-Συνέντευξη του υπουργού Επικρατείας Παναγιώτη Νικολούδη.(EUROKINISSI-ΖΩΝΤΑΝΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ) EUROKINISSI

Την απομάκρυνση του Παναγιώτη Νικολούδη από την κυβέρνηση στηλιτεύει το Ποτάμι, που αναρωτιέται γιατί κανείς στο Μαξίμου δεν νιώθει την ανάγκη να εξηγήσει αυτή τη στροφή 180 μοιρών

Πολλά ερωτήματα προκαλεί, σύμφωνα με το Ποτάμι, η κατάργηση από τον κ. Τσίπρα του υπουργείου Καταπολέμησης της Διαφθοράς και η «εκδίωξη» του κ. Παναγιώτη Νικολούδη που είχε παραμείνει υπουργός και στην υπηρεσιακή κυβέρνηση. Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το κόμμα είναι απορίας άξιο πως η συγκρότηση ειδικού χαρτοφυλακίου για την αντιμετώπιση της διαφθοράς το Φεβρουάριο με επικεφαλής τον κ. Νικολούδη, τώρα καταργείται και ο ίδιος ο πρώην πρόεδρος της Αρχής Μαύρου χρήματος μένει έξω από τη νέα κυβέρνηση.

"Ο κ. Νικολούδης δεν έκανε τίποτα αυτούς τους επτά μήνες ή μήπως έκανε πάρα πολλά; Ενόχλησε αυτούς που έπρεπε ή δεν ενόχλησε κανένα;" σημειώνει η ανακοίνωση.

Διαβάστε το σχόλιο του Ποταμιού:

"Τον Φεβρουάριο ο κ. Τσίπρας παρουσίαζε ως στρατηγική επιλογή τη συγκρότηση ειδικού χαρτοφυλακίου για την αντιμετώπιση της διαφθοράς μιλώντας για ακήρυχτο πόλεμο (σ.σ: προφανώς των διεφθαρμένων) εξαίροντας το ρόλο του δικαστικού Παναγιώτη Νικολούδη. Το Ποτάμι από τις προγραμματικές κιόλας δηλώσεις της κυβέρνησης είχε πει, και στη συνέχεια είχε προσπαθήσει, να ενισχύσει τον κ.Νικολούδη στο δύσκολο έργο του.

Επτά μήνες από τότε το υπουργείο παύει να υπάρχει, ο κ.Νικολούδης καρατομείται και ουδείς από την κυβέρνηση νιώθει την ανάγκη να εξηγήσει γιατί αυτή η στροφή των 180 μοιρών. Ο κ. Νικολούδης δεν έκανε τίποτα αυτούς τους επτά μήνες ή μήπως έκανε πάρα πολλά; Ενόχλησε αυτούς που έπρεπε ή δεν ενόχλησε κανένα; Ως πρόεδρος της Αρχής Μαύρου Χρήματος ο κ.Νικολούδης γνώριζε πολύ καλά τις διαδρομές του μαύρου χρήματος στη χώρα μας και φάνταζε ως καταλληλότερος μαχητής της μεγάλης φοροδιαφυγής. Τι έγινε λοιπόν; Δόθηκαν οι μάχες και χάθηκαν ή δεν δόθηκαν και δεν πρέπει να δοθούν; Ας απαντήσουν οι κυβερνητικοί".

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κυβέρνηση, Αλέξης Τσίπρας, Ποτάμι
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Νέα κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με 'γεύση' από ΠΑΣΟΚ και Γιώργο Παπανδρέου

Δημήτρης Παπαγγελόπουλος: Από την αντιτρομοκρατική και την ΕΥΠ του Καραμανλή, στην πάταξη της διαφθοράς

SHARE:

24Media Network