Ποτάμι: Υπερψηφίζουμε την αναγνώριση ταυτότητας φύλου

O βουλευτής του Ποταμιού, Γιώργος Αμυράς
O βουλευτής του Ποταμιού, Γιώργος Αμυράς EUROKINISSI

Ο βουλευτής Γιώργος Αμυράς δήλωσε στη Βουλή ότι το Ποτάμι θα ψηφίσει το νομοσχέδιο του υπ. Δικαιοσύνης αλλά το χαρακτήρισε 'λειψό'

Την πρόθεση του Ποταμιού να υπερψηφίσει το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης για τη νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου, ανακοίνωσε ο βουλευτής του κόμματος Γιώργος Αμυράς, μιλώντας στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής όπου εισήχθη σήμερα προς συζήτηση το θέμα.

«Στο Ποτάμι είμαστε ξεκάθαροι και στηρίζουμε τα αυτονόητα δικαιώματα του κάθε πολίτη και ιδιαιτέρως των μειοψηφιών, επομένως υπερψηφίζουμε καθαρά και χωρίς μισόλογα τη νομική αναγνώριση της ταυτότητας των διεμφυλικών προσώπων» ανέφερε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Ποταμιού.

«Τα διεμφυλικά πρόσωπα δεν μπορούσαν να αλλάξουν την αναγραφή του φύλου και του ονόματός τους στα επίσημα έγγραφά τους, αν προηγουμένως δεν υποβάλλονταν σε χειρουργική επέμβαση επαναπροσδιορισμού τους στα γεννητικά όργανα, δηλαδή στείρωσή τους επί της ουσίας, σε μια πρακτική που έχει χαρακτηριστεί από τον ΟΗΕ ως βασανιστήριο» πρόσθεσε ο κ. Αμυράς.

ADVERTISING

Ωστόσο, άσκησε κριτική στον υπουργό Δικαιοσύνης, κάνοντας λόγο για «λειψό»  νομοσχέδιο, καθώς, όπως είπε, «η αλλαγή των εγγράφων των διεμφυλικών προσώπων δεν γίνεται με γρήγορη διαδικασία ενώ εμπλέκονται σε αυτήν και οι δικαστικές αρχές».

Τέλος, ο Γ. Αμυράς ζήτησε από τον υπουργό Στ. Κοντονή να αποσύρει «το εμπόδιο που ως νομοθέτης εισάγει ανάμεσα στον έγγαμο βίο και τη δυνητική αναγνώριση της ταυτότητας των φύλων». «Θα συμφωνήσουμε, φαντάζομαι, ότι οι άνθρωποι χρειάζονται και τα δύο τους χέρια και δεν μπορείς να τους καλείς να επιλέξουν ελεύθερα», σημείωσε.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Οι ΑΝΕΛ στηρίζουν το νομοσχέδιο για την ταυτότητα φύλου

Κοινότητα ΛΟΑΤΚΙ: 'Θετικό αλλά με περιοριστικές προϋποθέσεις' το νομοσχέδιο για την αναγνώριση της ταυτότητας φύλου

SHARE:

24Media Network