Πρέσβης ΗΠΑ: Ισχυρό μήνυμα Τραμπ για στήριξη στην Ελλάδα

21st Annual Economist Roundtable with the Government of Greece 'Europe unravelling, Greece untangling: Brainstorming with world leaders', in Lagonisi, Athens, Greece, on June 28, 2017 / 21  Economist '  ,   ',  ,  28 , 2017
21st Annual Economist Roundtable with the Government of Greece 'Europe unravelling, Greece untangling: Brainstorming with world leaders', in Lagonisi, Athens, Greece, on June 28, 2017 / 21 Economist ' , ', , 28 , 2017 MENELAOS MYRILLAS / SOOC

Τις κοινές αξίες και συμφέροντα Ελλάδας και ΗΠΑ υπογραμμίζει ο Τζέφρι Πάιατ

«Η διμερής σχέση ΗΠΑ-Ελλάδας βασίζεται σε βαθιά και αμοιβαία εκτίμηση, κοινές δημοκρατικές αξίες και τα μακροπρόθεσμα στρατηγικά μας συμφέροντα» υποστηρίζει ο πρέσβης των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής στην Ελλάδα Τζέφρι Πάιατ.

Με άρθρο του στην εφημερίδα τα «Νέα», ο Τζέφρι Πάιατ, αναφερόμενος στην επίσκεψη του έλληνα πρωθυπουργού στις ΗΠΑ, τόνισε ότι «ο πρόεδρος Τράμπ έστειλε ισχυρό μήνυμα για τη συνεχιζόμενη αμερικανική στήριξη στην Ελλάδα δεσμευόμενος ότι θα συνεχίσουμε να είμαστε στο πλευρό της, καθώς ανακάμπτει έπειτα από οκτώ χρόνια οικονομικής κρίσης».

Ο κ. Πάιατ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο ζήτημα του χρέους υποστηρίζοντας ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ «επιβεβαίωσε, πλήρως, την υποστήριξη της Αμερικής σε ένα υπεύθυνο σχέδιο ανακούφισης του χρέους».

Σε ό,τι αφορά στην αμυντική σχέση των δύο χωρών, ο αμερικανός πρέσβης υπογράμμισε: «Δεσμευτήκαμε στην αναβάθμισης της αμυντικής μας σχέσης. Η Ελλάδα εξακολουθεί να εκπληρώνει τις υποχρεώσεις της έναντι του ΝΑΤΟ και να έχει ηγετική θέση στην περιοχή» ενώ για την αναβάθμιση των F-16 ο κ. Πάιατ τόνισε «όπως ανακοίνωσε ο Πρόεδρος Τραμπ, συμφωνήσαμε σε έναν τρόπο εκσυγχρονισμού και αναβάθμισης τους στόλου των F-16 της Ελλάδας στα επόμενα δέκα χρόνια που εξυπηρετεί τα αμοιβαία συμφέροντά μας».

Ο Τζ. Πάιατ κλείνει το άρθρο του αναφερόμενος στην βαθιά του εκτίμηση για τη χώρα μας λέγοντας «ανυπομονώ να συνεχίσω να συνεργάζομαι με την Ελλάδα, έναν από τους πλέον σταθερούς και αξιόπιστους συμμάχους» ενώ επανέλαβε ότι ο Πρόεδρος Τραμπ «επιβεβαίωσε τη μεγάλη του εμπιστοσύνη στην Ελλάδα ως έθνους και αξιόπιστου συμμάχου στο μέλλον».

Φωτογραφία: Sooc

SHARE:

24Media Network