Προανακριτική για Novartis: Εάν επιμένει ο ΣΥΡΙΖΑ ανοιχτό να κληθεί να επέμβει η φρουρά της Βουλής

Προανακριτική για Novartis: Εάν επιμένει ο ΣΥΡΙΖΑ ανοιχτό να κληθεί να επέμβει η φρουρά της Βουλής
Αναβλήθηκε η Προανακριτική για τη Novartis - Πολάκης, Τζανακόπουλος πήγαν στη συνεδρίαση Eurokinissi

Η πλειοψηφία κατηγορεί το ΣΥΡΙΖΑ ότι με την άρνηση Τζανακόπουλου- Πολάκη να εξέλθουν από την επιτροπή ανέβαλλε την εξέταση Φρουζή. Εάν στην επόμενη συνεδρίαση η αξιωματική αντιπολίτευση δεν αλλάξει τακτική, στη μεθεπόμενη θα κινηθούν διαδικασίες

Αποφασισμένη να μην υποκύψει στην πίεση του ΣΥΡΙΖΑ και να μην επιτρέψει σε Τζανακόπουλο- Πολάκη να μετάσχουν στην προανακριτική επιτροπή της Βουλης για τη Novartis είναι η Νέα Δημοκρατία.

Η χθεσινή συνεδρίαση της προανακριτικής αναβλήθηκε καθώς οι δύο βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης αρνήθηκαν να αποχωρήσουν από την αίθουσα, με αποτέλεσμα τελικά να αποχωρήσουν οι βουλευτές της ΝΔ, κατηγορώντας το ΣΥΡΙΖΑ ότι με την επιμονή του παρεμπόδισε την εξέταση ενός από τους κύριους μάρτυρες στην υπόθεση Novartis, του Κωνσταντίνου Φρουζή.

Βουλευτές της ΝΔ που μετέχουν στην επιτροπή εκτιμούν ότι Τζανακόπουλος- Πολάκης δε θα επιμείνουν τελικά. “Τι θα κάνουν, θα έρχονται κάθε φορά στην επιτροπή και θα μπαίνουν με το έτσι θέλω;” αναρωτιόταν βουλευτής. Καθώς όμως ενδέχεται να έχουν… υποτιμήσει την επιμονή των δύο στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, στη ΝΔ έχουν ανοιχτό το ενδεχόμενο εάν και στη μεθεπόμενη συνεδρίαση της επιτροπής Τζανακόπουλος-Πολάκης αρνηθούν να αποχωρήσουν να κληθεί η φρουρά της Βουλής να επέμβει για να εφαρμόσει την απόφαση της πλειοψηφίας στην επιτροπή. Η επόμενη συνεδρίαση πιθανότατα να πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Τρίτη και εκεί θα φανεί ποια πλευρά θα υποχωρήσει.

Μάλιστα ο βουλευτής της ΝΔ και μέλος της προανακριτικής Θάνος Πλεύρης, την εξαίρεση του οποίου μαζί με τον Κωνσταντίνο Κυρανάκη ζήτησε από την πλευρά του ο ελεγχόμενος από την επιτροπή Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, υποστήριξε ότι με αυτό το αίτημα ο ΣΥΡΙΖΑ ουσιαστικά αναγνωρίζει ότι είναι η προανακριτική επιτροπή και όχι τα κόμματα που έχουν την αρμοδιότητα να αποφασίσουν ποιοι βουλευτές εν τέλει θα μετέχουν στη διαδικασία.

Όσον αφορά στο ενδεχόμενο εξαίρεσης του ο κ.Πλεύρης ανέφερε επίσης: «Ο κάθε ελεγχόμενος έχει το δικαίωμα να θέτει δικονομικά ζητήματα μεταξύ των οποίων και το δικαίωμα της εξαίρεσης. Στο βαθμό που με αφορά, θα το εξετάσει η επιτροπή. Προφανώς αν η επιτροπή κρίνει ότι υπάρχει πρόβλημα στο πρόσωπό μου, δεν θα δημιουργήσω απολύτως κανένα πρόβλημα».

Βεβαίως από τη ΝΔ απορρίπτουν τις κατηγορίες του Αλέξη Τσίπρα ο οποιος ισχυρίστηκε χθες το βράδυ μιλώντας στο Star Κεντρικής Ελλάδος ότι η κυβερνητική πλειοψηφία μεθοδεύει παραγραφή στη Novartis.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα