Προανακριτική για Novartis: Στα χαρακώματα ο ΣΥΡΙΖΑ για τυχόν εξαίρεση Τζανακόπουλου- Πολάκη

Προανακριτική για Novartis: Στα χαρακώματα ο ΣΥΡΙΖΑ για τυχόν εξαίρεση Τζανακόπουλου- Πολάκη
Φωτογραφία αρχείου Eurokinissi

“Αιτία πολέμου” με την κυβέρνηση μια τέτοια κίνηση. Η Κουμουνδούρου μιλάει για “συμπαιγνία” της πλειοψηφίας με το ΚΙΝΑΛ, το οποίο κατηγορεί ότι μέσω του Βασίλη Κεγκέρογλου, που υπέβαλε τη σχετική πρόταση, ¨παίζει το ρόλο του μπροστινού¨ της ΝΔ! Ο Mr Novartis Κωνσταντίνος Φρουζής, ο πρώτος μάρτυρας που καταθέτει.

Αιτία πολέμου, με απρόβλεπτες εξελίξεις στη λειτουργία της Προανακριτικής Επιτροπής για το σκάνδαλο Novartis, αναμένεται να αποτελέσει τυχόν εμμονή ΝΔ και ΚΙΝΑΛ στο αίτημα αντικατάστασης του Δημήτρη Τζανακόπουλου και του Παύλου Πολάκη από την λειτουργία της, προκειμένου οι δυο πρώην υπουργοί να καταθέσουν ως μάρτυρες.

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, μέσω μάλιστα και της τοποθέτησης του Προέδρου του Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή, προειδοποίησε την πλειοψηφία να μην τολμήσει, όπως είπε, να επιμείνει στην αθλιότητα εξαίρεσης βασικών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ από την Επιτροπή, κάνοντας λόγο για “κουτοπόνηρα τεχνάσματα”.

Υπενθυμίζεται ότι η προηγούμενη συνεδρίαση της Προανακριτικής, όταν ο εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ σε αυτή Βασίλης Κεγκέρογλου κατέθεσε το συγκεκριμένο αίτημα, το οποίο και έγινε ασμένως αποδεκτό από τον βουλευτή της ΝΔ Θανάση Πλεύρη, κινδύνευσε να τιναχθεί στον αέρα, ενώ η αντιπαράθεση υπήρξε τόσο σφοδρή, που οι φωνές – και τα …μπινελίκια- συμμετεχόντων σε αυτή, ακούγονταν έως τους διαδρόμους! Η Κουμουνδούρου, μάλιστα, κάνει λόγο για “συμπαιγνία” της πλειοψηφίας με το ΚΙΝΑΛ που κατέθεσε τη σχετική αίτηση, κατηγορώντας την ηγεσία της Χαριλάου Τρικούπη πως λειτουργεί ως “μπροστινός” της ΝΔ, καταθέτοντας μέσω του Β. Κεγκέρογλου τα αίτημα εξαίρεσης, ώστε να μην το χρεωθεί ευθέως το κυβερνών κόμμα.

Η στάση του ΣΥΡΙΖΑ, πάντως, σε μια τέτοια περίπτωση, επρόκειτο να εξεταστεί το μεσημέρι της Δευτέρας, σε σύσκεψη υπό τον Αλέξη Τσίπρα. Θέμα αποχώρησης από την Προανακριτική δεν τίθεται, καθώς η αξιωματική αντιπολίτευση έχει ως στόχο την απόδειξη, μέσω και της συγκεκριμένης Επιτροπής, των πτυχών του σκανδάλου της Novartis και -όπως υπογραμμίζει- της προσπάθειας συγκάλυψής του. Αν η πλειοψηφία και το ΚΙΝΑΛ, ωστόσο, επιμείνουν στην πρόταση Τζανακόπουλου-Πολάκη που θα “βάλει φωτιά” στις εργασίες της Επιτροπής και  θα αποτελέσει αιτία πολέμου του ΣΥΡΙΖΑ με ΝΔ και Χαριλάου Τρικούπη, η Κουμουνδούρου -μεταξύ άλλων- δεν αποκλείεται να ζητήσει με το ίδιο σκεπτικό και την εξαίρεση του Θαν. Πλεύρη, που υπήρξε συνήγορος του Άδωνι Γεωργιάδη.

Πρώτος μάρτυρας, πάντως, που θα καταθέσει στην Επιτροπή είναι  ο γνωστός και ως Mr Novartis, πρώην αντιπρόεδρος και γενικός διευθυντής της NOVARTIS HELLAS, Κωνσταντίνος Φρουζής. Υπενθυμίζεται, επίσης, ότι το Συμβούλιο Εφετών Αθηνών απέρριψε την αίτηση εξαίρεσης κατά της Ελένης Τουλουπάκη, που είχε υποβάλλει ο Ανδρέας Λοβέρδος.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα