Προειδοποίηση Γεωργιάδη κατά του ακροδεξιού λαϊκισμού στο μεταναστευτικό

Προειδοποίηση Γεωργιάδη κατά του ακροδεξιού λαϊκισμού στο μεταναστευτικό
Άδωνις Γεωργιάδης Eurokinissi

“Τώρα οι λαϊκιστές θα συνασπιστούν στο μεταναστευτικό” προέβλεψε ο υπουργός Ανάπτυξης στο συνέδριο της ΝΔ. Ο Βαρβιτσιώτης στηλίτευσε την ατολμία της ΕΕ στο προσφυγικό.

Το προσφυγικό- μεταναστευτικό φάνηκε από το πρωί ότι θα κυριαρχήσει στο συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας. Μετά τη στήριξη των Ευρωπαίων προσκεκλημένων (Ιστουρίζ- Ταγιάνι) στην Ελλάδα, όχι μόνο για τη διαχείριση του ζητήματος αλλά και απέναντι στην προκλητικότητα της Τουρκίας μετά και τη συμφωνία με τη Λιβύη, οι ομιλίες των συνέδρων εστίασαν στο προσφυγικό- μεταναστευτικό, η διαχείριση του οποίου προκαλεί και αντιδράσεις στη βάση της ΝΔ.

Καθώς δε ένα από τα θέματα του συνεδρίου είναι η μάχη κατά του λαϊκισμού, υπουργοί έκαναν τη σύνδεση.

Μάλιστα ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, ένα στέλεχος που αναμφίβολα κανείς θα χαρακτήριζε το λιγότερο σκληρή δεξιά, ανέλαβε τώρα να απαντήσει στην κριτική που δέχεται εκ δεξιών η κυβέρνηση της ΝΔ.

Ο κ.Γεωργιάδης εκτίμησε ειδικότερα ότι ο λαϊκισμός ηττήθηκε πρόσκαιρα γιατί ο λαϊκισμός πάντα θα επανέρχεται, επικαλούμενος ρήση του Αριστοτέλη, δήλωσε ότι η ΝΔ ως παράταξη που νίκησε το λαϊκισμό είτε με τη μορφή του ΠΑΣΟΚ είτε με τη μορφή Τσίπρα- ΑΝΕΛ έχει χρέος να επαγρυπνεί και προέβλεψε:

“Ο λαϊκισμός θα ξανάρθει. Τώρα οι λαϊκιστές θα συνασπιστούν σε άλλα θέματα, στο μεταναστευτικό λόγου χάρη, όπου έχουν εύκολες λύσεις και διάφοροι γράφουν στο διαδίκτυο λες και ο υπόλοιποι δεν ανησυχούμε για την πατρίδα μας”.

Με τον τρόπο αυτό βέβαια υπερασπίστηκε το σχέδιο της κυβέρνησης για την αποσυμφόρηση των νησιών με τη μετεγκατάσταση προσφύγων στην ενδοχώρα.

Ο κ.Γεωργιάδης με την ευκαιρία σχολίασε και την επιτροπή ανασυγκρότησης του ΣΥΡΙΖΑ και συγκεκριμένα τη συμμετοχή της πρώην γραμματέα του Γιώργου Παπανδρέου Ρεγγίνας Βάρτζελη σε αυτή. Υπενθύμισε πως την ημέρα του PSI έξω από το κοινοβούλιο είχε διαδηλώσεις και πέταγαν πέτρες στα βουλευτικά αυτοκίνητα, στις οποίες συμμετείχε ο ΣΥΡΙΖΑ, και πως οι διαδηλωτές έβριζαν προδότες του μνημονίου και γερμανοτσολιάδες την κυβέρνηση Παπανδρέου. Υπενθύμισε επίσης ότι η συνεργάτης του κ.Παπανδρέου που κυνηγούσε τους βουλευτές στους διαδρόμους της Βουλής και τους διέγραφε για την καταψήφιση του μνημονίου ήταν η κ.Βάρτζελη, η οποία σήμερα βρίσκεται στο ΣΥΡΙΖΑ.

Βαρβιτσιώτης: Δυστυχώς η ΕΕ κάνει δειλά βήματα

Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μίλτος Βαρβιτσιώτης εκτίμησε ότι η εκλογική νίκη της ΝΔ στέλνει ένα μήνυμα στην Ευρώπη να είναι πιο θαρραλέα στην αντιμετώπιση του λαϊκισμού. Εκτίμησε επίσης ότι το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών ήταν ένα αίτημα των πολιτών προς τη ΝΔ για εμβάθυνση της ΕΕ. Δυστυχώς η ΕΕ κάνει δειλά βήματα, εκτίμησε ωστόσο. Έκανε λόγο για ατολμία της Ευρώπης και υποστήριξε ότι σε αυτό είναι καθοριστικός ο ρόλος της ΝΔ και του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποιος σε όλα τα επίπεδα λέει και μία φράση, ότι δε χρειάζεται να είσαι λαϊκιστής για να είσαι λαοφιλής. Ο κ.Βαρβιτσιώτης εγκάλεσε την ΕΕ ότι δεν μπορεί να μη δείχνει αλληλεγγύη στο μεταναστευτικό.

Καλαφάτης: Αποδείξαμε ότι είμαστε κόμμα λαϊκό απέναντι στο λαϊκισμό

Στη μάχη κατά του λαϊκισμού αναφέρθηκε εξάλλου και ο γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ Σταύρος Καλαφάτης.

“Στις 7 Ιουλίου, οι πολίτες ανέθεσαν στην Παράταξή μας την ευθύνη για τη διακυβέρνηση του τόπου. Παραμέρισαν το λαϊκισμό, που επέφερε δεινά στη χώρα και έπληξε βάναυσα εκείνους που χάιδευε. Αποδοκίμασαν τα άκρα και έβαλαν στη γωνιά το ναζιστικό μόρφωμα. Απέδειξαν ωριμότητα και επέλεξαν το σχέδιό μας για την Ελλάδα” είπε και πρόσθεσε: “Καταφέραμε την ώρα που η δημαγωγία θεριεύει στην Ευρώπη, να καταγράψουμε μια νίκη που ανοίγει νέους ορίζοντες για την Πατρίδα μας. Καταφέραμε να αποδείξουμε ότι είμαστε κόμμα λαϊκό απέναντι στο λαϊκισμό.”

Στεργίου: Ευρύς συνασπισμός των οπαδών του μέτρου

Ο γραμματέας της ΠΕ της ΝΔ Γιώργος Στεργίου απο την πλευρά του εξαπέλυσε επιθεση στο ΣΥΡΙΖΑ: “Ζήσαμε την ακραία πολιτική αντίφαση. Η Αριστερά, όταν γίνεται κυβερνώσα, ούτε καλή κυβέρνηση είναι, ούτε αριστερά παραμένει. Η συρρίκνωσή της θα ενταθεί το επόμενο διάστημα. Και θα είναι σταθερή, γρήγορη και αναπόδραστη.

Τα απροκάλυπτα ψέματα, οι διχαστικές πολιτικές, η ακραία φρασεολογία και φυσικά οι απλοϊκές εξηγήσεις για σύνθετα και πολύπλοκα ζητήματα έγιναν όπλο στα χέρια κυνικών εραστών της εξουσίας.”

Περιέγραψε δε το στόχο της ΝΔ αφήνοντας να εννοηθεί ότι πρέπει να επιδιώξει άνοιγμα στο κέντρο.

“Η άμεση παροχή πρώτων βοηθειών μπορεί να σώζει ζωές. Δεν θεραπεύει όμως τους ασθενείς.

Για να βγει η χώρα από την εντατική, από τη σκοτεινή περίοδο της 10ετους κρίσης, απαιτείται να οικοδομηθούν ευρύτερες κοινωνικές συμμαχίες. Με όλους εκείνους που μοιράζονται τις ίδιες επιδιώξεις, έχουν τους ίδιους σκοπούς και τις ίδιες αγωνίες με εμάς” είπε ο κ.Στεργίου. Και όρισε ως πολιτική επιδίωξη της ΝΔ: “Να δημιουργήσουμε έναν ευρύ, έναν μεγάλο συνασπισμό των οπαδών του μέτρου και της λογικής. Έναν συνασπισμό, που με επικεφαλής τον Μητσοτάκη, θα μεταβάλει δομικά τους πολιτικούς συσχετισμούς της χώρας μας. Θα αλλάξει τον πολιτικό της χάρτη.”

Το καρφί Αθανασίου για την Προεδρία της Δημοκρατίας

Ο σαμαρικός πρώην υπουργός Χαράλαμπος Αθανασίου δεν αναφέρθηκε στο πρόσωπο, αλλά έκανε μία έμμεση νύξη με ενδιαφέρον για την προεδρική εκλογή. Σχολιασε τη δήλωση της προέδρου του ΚΙΝΑΛ Φώφης Γεννηματα, οτι θα ψηφίσει μονο Πρόεδρο από την προοδευτική παράταξη, λεγοντας: “Αυτό λέμε κι εμείς, ότι η ΝΔ ειναι η πραγματικά προοδευτική παράταξη, συνεπώς η κ.Γεννηματά μας φωτογράφισε”. Υπενθυμίζεται ότι η δήλωση Γεννηματά εχει στην πραγματικότητα ερμηνευθεί ως προαναγγελία ότι δε θα ψήφιζε υποψήφιο απο τη ΝΔ, συμπεριλαμβανομένου εκτός του Προκόπη Παυλόπουλου και του Αντώνη Σαμαρά, αν και συμμετείχε ως υπουργός στην κυβέρνηση του.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα