Προεόρτια ανεξαρτητοποίησης από τον Σαρίδη της Ένωσης Κεντρώων

Προεόρτια ανεξαρτητοποίησης από τον Σαρίδη της Ένωσης Κεντρώων
Ο Γιάννης Σαρίδης Eurokinissi

Παραιτήθηκε από γραμματέας της ΚΟ του κόμματος σε ένδειξη «διαμαρτυρίας» για την άρνηση του βουλευτή Δ. Καβαδέλλα να πληρώσει εισιτήριο στη ΔΕΘ.

Σε μια ηχηρή κίνηση παραίτησης από την γραμματεία της ΚΟ που εκλαμβάνεται και ως προπομπός ενδεχόμενης ανεξαρτητοποίησης από την Ένωση Κεντρώων προχώρησε χθες ο βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης του κόμματος Γιάννης Σαρίδης.

Ο κ. Σαρίδης με επιστολές που απέστειλε τόσο στον Πρόεδρο του Κόμματος Βασίλη Λεβέντη όσο και στον Πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση ο κ. Σαρίδης ανακοίνωσε τους λόγους της παραίτησής του. Αφορμή για την απόφασή του στάθηκε, όπως -αναφέρει ο ίδιος- το θέμα που προέκυψε με τον βουλευτή της Ένωσης Κεντρώων Δημήτρη Καβαδέλλα ο οποίος αρνήθηκε να πληρώσει αντίτιμο επτά ευρώ για να εισέλθει στην ΔΕΘ.

«Οι ενέργειες του συνάδελφου, κ. Καβαδέλλα οι οποίες έγιναν ενώ κατείχα τη θέση του Γραμματέως στην Κοινοβουλευτική Ομάδα, παρόλο που δεν έπληξαν το Κοινοβούλιο εν γένει φοβάμαι ότι στιγματίζουν τη βουλευτική ιδιότητα στα μάτια μερίδας της κοινής γνώμης» σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Σαρίδης και πρόσθεσε ότι με την παραίτησή του  ελπίζει να συμβάλει «στην προστασία του Κοινοβουλευτισμού στη χώρα μας».

 «Η πολιτική μου ευθιξία και η ιδιότητά μου, του βουλευτή Α΄ Θεσσαλονίκης και του γράμματά της κοινοβουλευτικής μας ομάδας, με υποχρεώνουν να αναλάβω μερίδιο της ευθύνης απέναντι στους ανθρώπους της ΔΕΘ αλλά και στους πολίτες της Θεσσαλονίκης, μιας πόλης με την οποία εσείς κι εγώ διατηρούμε ισχυρότατους δεσμούς» τόνισε στον κ. Λεβέντη.

Πάντως κοινοβουλευτικοί κύκλοι εκλαμβάνουν την παραίτηση του κ. Σαρίδη ως μια πρώτη ενέργεια που μπορεί να οδηγήσει ακόμη και σε ανεξαρτητοποίησή του από την Ένωση Κεντρώων. Σε κάθε περίπτωση, πάντως, θεωρείται ότι η κίνηση του κ. Σάριδη θα έχει και συνέχεια.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα