Προφίλ: "Άνθρωπος της χρονιάς ο Παπανδρέου"

Προφίλ: "Άνθρωπος της χρονιάς ο Παπανδρέου"

"Η Ελλάδα θα μπορούσε να είναι χρεοκοπημένη" δηλώνει ο Γιώργος Παπανδρέου στο αυστριακό περιοδικό "Προφίλ", το οποίο τον ανακηρύσσει "άνθρωπο της χρονιάς". Επίθεση σε Ευρωπαϊκή Επιτροπή και... Καραμανλή

Σε "Άνθρωπο της χρονιάς" για το 2011, ανακηρύσσει τον Έλληνα πρώην πρωθυπουργό και σημερινό πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Γιώργο Παπανδρέου, το γνωστό αυστριακό εβδομαδιαίο πολιτικο-οικονομικό περιοδικό "Προφίλ".

Είχε προηγηθεί η εφημερίδα Telegraph, η οποία πριν μια εβδομάδα τον συμπεριέλαβε στη λίστα με τους "ήρωες του 2011".

Το περιοδικό "Προφίλ" στο τεύχος που κυκλοφορεί την ερχόμενη Δευτέρα, δημοσιεύει και συνέντευξη του Έλληνα πολιτικού, στην οποία ο κ. Παπανδρέου επιρρίπτει βαριές ευθύνες στην Ευρωπαϊκή Ένωση για την ελληνική κρίση.

"Η Ευρώπη θα έπρεπε να μας είχε προστατέψει καλύτερα, ακόμη και προς συμφέρον των άλλων χωρών", τονίζει χαρακτηριστικά στη συνέντευξή του ο κ. Παπανδρέου, σημειώνοντας πως οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων θα έπρεπε από την αρχή να ξεκαθαρίσουν ότι η Ελλάδα και κάθε μέλος της Ευρωζώνης θα προστατεύονταν σε κάθε περίπτωση από μια χρεοκοπία, όσο μεγάλο και αν ήταν το κόστος.

Επίθεση σε Επιτροπή και Καραμανλή

Ο πρώην πρωθυπουργός, καθιστώντας την Ευρωπαϊκή Ένωση συνυπεύθυνη για το ελληνικό κρατικό χρέος, επισημαίνει πως "εδώ δεν είναι τελείως ανεύθυνη και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή".

Στη συνέχεια εξηγεί ότι η συντηρητική κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή είχε ψηφίσει το 2004 νόμο με τον οποίο οι τεράστιες αμυντικές δαπάνες εμφανίζονταν όχι στον τρέχοντα προϋπολογισμό, αλλά, αναδρομικά σε παλιούς προϋπολογισμούς.

Ο ίδιος ο κ. Παπανδρέου είχε απευθυνθεί τότε, όπως παρατηρεί, στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, θέτοντας το ερώτημα, γιατί αυτή αποδέχεται κάτι τέτοιο, χωρίς όμως ποτέ να πάρει απάντηση.

"Η Ελλάδα θα μπορούσε να είναι χρεοκοπημένη"

Στη συνέντευξή του στο "Προφίλ", ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εμφανίζεται ικανοποιημένος με το κυβερνητικό του έργο, τονίζοντας πως η Ελλάδα θα μπορούσε σήμερα να είναι χρεοκοπημένη, αλλά κάτι τέτοιο το απέτρεψε η κυβέρνησή του και ο ίδιος αισθάνεται υπερήφανος για αυτό.

Ακόμη ο κ. Παπανδρέου δεν θέλει να αποκλείσει μια επιστροφή του ως πρωθυπουργός, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι "εκείνο που έχει να πει, είναι πως θα γνωστοποιήσει σύντομα τα σχέδιά του για το μέλλον".

SHARE:

24Media Network