Πρόκληση: Επίθεση τουρκικού ΥΠΕΞ στην ελληνική Δικαιοσύνη

Πρόκληση: Επίθεση τουρκικού ΥΠΕΞ στην ελληνική Δικαιοσύνη
O Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου AP

Με μία προκλητική ανακοίνωση, το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών σχολιάζει την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για χορήγηση ασύλου στον έναν από τους 8 τούρκους αξιωματικούς, κάνοντας λόγο για "προσβολή της συνείδησης του τουρκικού έθνους". Στο ίδιο μήκος κύματος και ο εκπρόσωπος του AKP.

Για “σκανδαλώδη” απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας κάνει λόγο σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας, μία ημέρα μετά την ανακοίνωση της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας για χορήγηση ασύλου σε έναν από τους 8 τούρκους αξιωματικούς, τους οποίους η Άγκυρα κατηγορεί για συμμετοχή στο αποτυχημένο πραξικόπημα της 15 Ιουλίου 2016.

Στην ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ γίνεται λόγος για απόφαση που καταστρατηγεί τις διεθνείς υποχρεώσεις της Ελλάδας στη μάχη της τρομοκρατίας αλλά και όρους  της συνθήκης της Γενεύης, ενώ τονίζει πως τέτοιου είδους αποφάσεις “προσβάλλουν την συνείδηση του τουρκικού έθνους”.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ

“Το ελληνικό Συμβούλιο της Επικρατείας έβαλε την υπογραφή του σε μία ακόμη σκανδαλώδη απόφαση, απορρίπτοντας την αίτηση ακύρωσης της Ελληνικής Κυβέρνησης στην απόφαση χορήγησης ασύλου στον Σουλεϊμάν Οζκαϊνάκτσι, έναν από τους υπαίτιους του πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου.

Η απόφαση αυτή όχι μόνο καταστρατηγεί τις διεθνείς υποχρεώσεις της Ελλάδας για την μάχη κατά της τρομοκρατίας αλλά, επιπλέον, αποτελεί παράβαση των όρων της συνθήκης της Γενεύης για το καθεστώς των προσφύγων.

Απορρίπτοντας το αίτημα έκδοσης των πραξικοπηματιών προδοτών, η Ελλάδα προετοίμασε το έδαφος για τέτοιες αποφάσεις, οι οποίες προσβάλλουν την συνείδηση του τουρκικού έθνους.

Οι ελληνικές αρχές δεν θα πρέπει να επιτρέψουν περαιτέρω, η χώρα τους να παρέχει ασφαλές καταφύγιο σε συνωμότες πραξικοπήματίας χρησιμοποιώντας ως δικαιολογία την Δικαιοσύνη, η οποία παραβιάζει τις διεθνείς υποχρεώσεις της Ελλάδας με τέτοιες παράνομες αποφάσεις”.

Τσελίκ: Η ελληνική Δικαιοσύνη θέλει να συμμαχήσει με τους εχθρούς του έθνους μας

Με ιδιαίτερα επιθετικό τρόπο επέλεξε και ο εκπρόσωπος Τύπου του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης(AKP), Ομέρ Τσελίκ, να σχολιάσει μέσω Twitter, την απόφαση της ελληνικής Δικαιοσύνης, σχετικά με την χορήγηση ασύλου στους 8 τούρκους στρατιωτικούς.

Ο εκπρόσωπος τύπου του ΑΚP, κάνει λόγο και αυτός για “σκανδαλώδεις ενέργειες υπόθαλψης πραξικοπηματιών”, αναφέροντας ότι παρά το γεγονός πως η Ελλάδα έχει υποφέρει στο παρελθόν από πραξικοπήματα,  η ελληνική Δικαιοσύνη διέπεται από “άλλου είδους κίνητρα”, τα οποία την αναγκάζουν να παρεκτρέπεται της νομιμότητας, προστατεύοντας πραξικοπηματίες.

“Οι πραξικοπηματίες είναι οι χειρότεροι εχθροί για το έθνος και το κράτος μας και όπως φαίνεται η ελληνική Δικαιοσύνη θέλει να συμμαχήσει μαζί τους, συνεχίζει προσθέτοντας πως οι πραξικοπηματίες θα πρέπει να αντιμετωπίζονται όπως οι τρομοκράτες από την Δικαιοσύνη, και αυτό σκοπεύει να κάνει η Τουρκία”.

“Θα συνεχίσουμε να μαχόμαστε ενάντια στους πραξικοπηματίες όπως ακριβώς μαχόμαστε ενάντια στους τρομοκράτες. Δεν θα ξεχάσουμε όμως ποτέ ποιοί τους υποστήριξαν παρέχοντας τους όπλα ή προστασία”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα