Πρόκληση Τούρκου βουλευτή: “Μονομερείς εξορύξεις στην Κυπριακή ΑΟΖ θα έχουν συνέπειες”

Πρόκληση Τούρκου βουλευτή: “Μονομερείς εξορύξεις στην Κυπριακή ΑΟΖ θα έχουν συνέπειες”
Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Αποστολάκης μιλάει στις Υπο-Επιτροπές για Δημοκρατική Διακυβέρνηση και Διατλαντικές Σχέσεις Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης ΝΑΤΟ, στη Βουλή. -

Ο Τούρκος βουλευτής Αχμέτ Γιλντίζ κατά την διάρκεια της διακοινοβουλευτικής συνέλευσης του ΝΑΤΟ που διεξάγεται στην Βουλή των Ελλήνων εξίσωσε την Κυπριακή Δημοκρατία με το ψευδοκράτος και απείλησε με συνέπειες σε περίπτωση εξορύξεων.

«Όταν οι εξορύξεις είναι μονομερείς σε μία περιοχή που ανήκει και στις δύο πλευρές, αυτό δεν είναι αποδεκτό κι έχει συνέπειες» απείλησε ο Αχμέτ Γιλντίζ, Τούρκος βουλευτής του κυβερνώντος AKP κατά την συνεδρίαση επιτροπών της κοινοβουλευτικής συνέλευσης του ΝΑΤΟ που γίνεται στο κτίριο της Βουλής.

Ο Αχ. Γιλντίζ υποστήριξε ότι «υπάρχουν δύο μέρη στην Κύπρο κι αν υπάρχει ανάγκη για υδρογονάνθρακες θα μπορέσει αυτό να γίνει μετά την επίλυση του ζητήματος». Ο Αχ. Γιλντίζ ισχυρίστηκε ότι αν υπάρχει επειγόντως ανάγκη για τις εξορύξεις των υδρογονανθράκων «τότε κι οι δύο πλευρές από κοινού να μοιράζονται τις άδειες».

Μάλιστα, ο Αχ. Γιλντίζ «έτεινε χείρα φιλίας» παρατηρώντας ότι «αν οι Ελληνοκύπριοι συνάδελφοι το θέλουν πραγματικά, η πόρτα είναι ανοικτή. Ελπίζω οι δύο πλευρές να μπορέσουν να συνεργαστούν για μια τέτοια δίκαιη συμφωνία». Βέβαια, ο Αχ. Γιλντίζ είχε υποστηρίξει νωρίτερα ότι το Κυπριακό δεν επιλύθηκε με ευθύνη της Ελληνικής κι όχι της Τουρκικής πλευράς.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα