Προοδευτικό μέτωπο σε Ελλάδα και Ευρώπη προαναγγέλλει ο Τσίπρας

Προοδευτικό μέτωπο σε Ελλάδα και Ευρώπη προαναγγέλλει ο Τσίπρας
Ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας Eurokinissi

Σε εκδήλωση το βράδυ σήμερα όπου θα παρουσιαστεί ο δημόσιος απολογισμός του έργου του Δημήτρη Παπαδημούλη στο Ευρωκοινοβούλιο. Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένονται οι παρουσίες, καθώς κάποια από αυτά τα στελέχη της κεντροαριστεράς θα βρίσκονται στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ.

Τη συγκρότηση του «προοδευτικού μετώπου» σε Ελλάδα και Ευρώπη προαναγγέλλει ο Αλέξης Τσίπρας το βράδυ σήμερα στο «Τιτάνια», μιλώντας σε εκδήλωση με τίτλο «Προοδευτική συμμαχία για μια δημοκρατική και κοινωνική Ευρώπη – Όχι στο νεοφιλελευθερισμό και στην ακροδεξιά οπισθοδρόμηση – Η πρόκληση των ευρωεκλογών».

Στην εκδήλωση ο Δημήτρης Παπαδημούλης θα παρουσιάσει τον απολογισμό της δραστηριότητάς του στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ενώ θα προβληθούν μηνύματα από τους ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιο Κούλογλου και Κωνσταντίνα Κούνεβα, από ευρωβουλευτές της Προοδευτικής Συμμαχίας στο Ευρωκοινοβούλιο και από άλλους αντιπροέδρους του Ευρωκοινοβουλίου.

Πέραν της ομιλίας του Αλέξη Τσίπρα το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στις παρουσίες στελεχών από το χώρο της κεντροαριστεράς, καθώς κάποιοι εξ αυτών αναμένεται να στελεχώσουν και το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ. Η σχετική συζήτηση για την διεύρυνση του ευρωψηφοδελτίου έχει ήδη γίνει στην Πολιτική Γραμματεία της Κουμουνδούρου, χωρίς όμως να συζητηθούν συγκεκριμένα ονόματα, κάτι που θα γίνει τον επόμενο μήνα.

Υπενθυμίζεται ότι στην προηγούμενη παρουσίαση του απολογισμού του Δημήτρη Παπαδημούλη, τέλη Σεπτέμβρη του 2016, είχε μιλήσει πάλι ο Αλέξης Τσίπρας και είχαν παραβρεθεί ο Φώτης Κουβέλης και η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, που σήμερα βρίσκονται στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Στόχος η αποτροπή της εκλογής Βέμπερ στη θέση του Προέδρου της Επιτροπής

Στόχος της συμμαχίας αριστερών, σοσιαλιστών και πρασίνων στην Ευρώπη πάντως είναι η αποτροπή της εκλογής Βέμπερ στη θέση του Προέδρου της Κομισιόν και η αποτροπή της συμμαχίας του ΕΛΚ με την ακροδεξιά για τη συγκεκριμένη επιλογή.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα