Προς άγραν επενδύσεων στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού ο Μητσοτάκης

Προς άγραν επενδύσεων στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού ο Μητσοτάκης
Ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης EPA

Σήμερα και αύριο ο πρόεδρος της ΝΔ θα βρίσκεται στις ΗΠΑ όπου θα συναντηθεί με ομογενείς και με επενδυτές. Στόχος η δημιουργία πολλών και καλών θέσεων εργασίας

Την προσέλκυση επενδύσεων έχει αναγάγει σε βασικό πολιτικοοικονομικό στοίχημα ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος σήμερα και αύριο θα βρίσκεται στις ΗΠΑ προς άγραν επενδύσεων.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα έχει συνάντηση με ομογενείς στη Βοστώνη, αλλά ο κύριος στόχος της επίσκεψης του είναι να προετοιμάσει το δρόμο για επενδύσεις στην Ελλάδα μετά τις εκλογές. Οι ξένες επενδύσεις αποτελούν άλλωστε μία από τις βασικές προϋποθέσεις (μαζί με τη μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων) για την επιτυχία του γαλάζιου οικονομικού προγράμματος, το οποίο όπως έχει δηλώσει ο πρόεδρος της ΝΔ έχει ως κεντρικό στόχο τη δημιουργία θέσεων εργασίας και μάλιστα καλών θέσεων εργασίας, με ικανοποιητικούς μισθούς και σεβασμό στην εργατική νομοθεσία. Για αυτό εξάλλου ο κ.Μητσοτάκης είχε συναντηθεί με Γερμανούς και διεθνείς επενδυτές στο περιθώριο της Διεθνούς Διάσκεψης του Μονάχου, ενώ είχε δει και εκπροσώπους γερμανικών εταιρειών στην Αθήνα.

Ωστόσο ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν θέλει επ ουδενί να κατηγορηθεί ότι καλεί στην Ελλάδα επενδυτές που θα προσφέρουν χαμηλούς μισθούς. Εξάλλουσε συνέντευξη που παραχώρησε στη γαλλική εφημερίδα Figaro ο κ.Μητσοτάκης παρουσίασε το σχέδιο της ΝΔ για ανάπτυξη με κοινωνική δικαιοσύνη. Έκανε λόγο για ένα μοντέλο οικονομικού φιλελευθερισμού που προτάσσει την κοινωνική δικαιοσύνη. «Πιστεύω ακράδαντα ότι η ευημερία στο σύγχρονο καπιταλισμό πρέπει να μοιράζεται με πιο δίκαιο τρόπο» τονίζει ο αρχηγός της ΝΔ δίνοντας έμφαση στην κοινωνική προστασία των πλέον αδύναμων οικονομικά πολιτών.

Και στην ομιλία του χθες στη Ρόδο στάθηκε ιδιαίτερα στα εργασιακά θέματα. Δήλωσε ότι θα σταθεί απέναντι σε φαινόμενα παραβίασης της εργατικής νομοθεσίας και της ανασφάλιστης εργασίας. “Η ευημερία της επιχείρησης περνά μέσα απο τις ικανοποιητικές αποδοχές και την τήρηση της εργατικής νομοθεσίας και αυτή είναι μία θεματολογία στην οποία η ΝΔ επιμένει πολύ” τόνισε μεταξύ άλλων ο κ.Μητσοτάκης.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα