Προς κοινό συνέδριο Ώρα Αποφάσεων, Κινήσεις Πολιτών και Μεταρρυθμιστές της Αριστεράς

ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΔΥΟ ΑΡΧΗΓΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ(ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΣΤΑΥΡΟΥ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ) πρ. ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ(ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΝΑΡΑ) ΚΑΙ ΠΟΛΛΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ  (ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΒΕΝΙΖΛΕΟΥ ΑΝΝΑΣ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΓΡΗΓΟΡΗ ΨΑΡΙΑΝΟΥ ΣΠΥΡΟΥ ΛΥΚΟΥΔΗ ΚΩΣΤΑ ΛΑΛΙΩΤΗ ΑΝΔΡΕΑ ΛΥΚΟΥΡΕΝΤΖΟΥ, ΓΙΑΝΝΗ ΜΑΝΙΑΤΗ ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΟΥΜΟΥΤΣΑΚΟΥ ΣΟΦΙΑΣ ΒΟΥΛΤΕΨΗΣ ΒΑΣΙΛΗ ΚΙΚΙΛΙΑ ΜΙΛΕΝΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗ) ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΑΕΚ ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΕΛΙΣΣΑΝΙΔΗ . ΠΟΛΛΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΚΥΡΙΩΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΩΝ ΑΚΡΟΑΤΩΝ ΕΓΙΝΕ Η ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΠΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ (πρ. ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ) ΓΙΑΝΝΗ ΒΛΑΣΤΑΡΗ-ΣΤΗ ΦΩΤΟ ΑΝΝΑ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΣΠΥΡΟΣ ΛΥΚΟΥΔΗΣ  -ΦΩΤΟ ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ//EUROKINISSI
ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΔΥΟ ΑΡΧΗΓΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ(ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΣΤΑΥΡΟΥ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ) πρ. ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ(ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΝΑΡΑ) ΚΑΙ ΠΟΛΛΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ (ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΒΕΝΙΖΛΕΟΥ ΑΝΝΑΣ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΓΡΗΓΟΡΗ ΨΑΡΙΑΝΟΥ ΣΠΥΡΟΥ ΛΥΚΟΥΔΗ ΚΩΣΤΑ ΛΑΛΙΩΤΗ ΑΝΔΡΕΑ ΛΥΚΟΥΡΕΝΤΖΟΥ, ΓΙΑΝΝΗ ΜΑΝΙΑΤΗ ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΟΥΜΟΥΤΣΑΚΟΥ ΣΟΦΙΑΣ ΒΟΥΛΤΕΨΗΣ ΒΑΣΙΛΗ ΚΙΚΙΛΙΑ ΜΙΛΕΝΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗ) ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΑΕΚ ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΕΛΙΣΣΑΝΙΔΗ . ΠΟΛΛΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΚΥΡΙΩΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΩΝ ΑΚΡΟΑΤΩΝ ΕΓΙΝΕ Η ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΠΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ (πρ. ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ) ΓΙΑΝΝΗ ΒΛΑΣΤΑΡΗ-ΣΤΗ ΦΩΤΟ ΑΝΝΑ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΣΠΥΡΟΣ ΛΥΚΟΥΔΗΣ -ΦΩΤΟ ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ//EUROKINISSI EUROKINISSI

Η Ώρα Αποφάσεων των Διαμαντοπούλου-Φλωρίδη- Ραγκούση ανταποκρίθηκε θετικά στην πρόταση των Κινήσεων για τη Σοσιαλδημοκρατία, που συμμετέχει στη Δημοκρατική Συμπαράταξη και των Μεταρρυθμιστών της Αριστεράς του Σπύρου Λυκούδη

Θετικά απάντησε η 'Ωρα Αποφάσεων των Διαμαντοπούλου-Φλωρίδη- Ραγκούση στην κοινή πρόταση των «Κινήσεων Πολιτών για τη Σοσιαλδημοκρατία» και των «Μεταρρυθμιστών της Αριστεράς» για κοινό συνέδριο τον Ιούνιο. 

"Συλλογικό άλμα μπροστά απαιτεί προσωπικά βήματα πίσω" αναφέρει η σχετική ανακοίνωση της Ώρας Αποφάσεων, προσθέτοντας: "Οι πολίτες και ιδιαίτερα όσοι αληθινά νοιάζονται για να γεννηθεί ένας νέος ισχυρός κι ενωμένος προοδευτικός φορέας, δεν αντέχουν άλλο τη μισή ειλικρίνεια και το μηδενικό ουσιαστικό αποτέλεσμα. Εάν με βάση τη θετική πρόταση των «Κινήσεων Πολιτών για τη Σοσιαλδημοκρατία» και των «Μεταρρυθμιστών της Αριστεράς» πρόκειται ειλικρινά να προχωρήσει από μία νέα αφετηρία η πραγματοποίηση ενός ιδρυτικού συνεδρίου, ενός αληθινά νέου φορέα που δεσμευτικά θα περιλαμβάνει την άμεση εκλογή ηγεσίας από τη βάση, τότε θα είμαστε όχι απλώς αρωγοί αλλά και συμμέτοχοι. Διότι ακριβώς αυτό είπαμε κι εμείς από τη Λάρισα. Να δώσουμε προτεραιότητα στα μεγάλα που συμφωνούμε και να αφήσουμε για μετά όσα μας βρίσκουν προς το παρόν αντίθετους. Αν είμαστε όλοι ειλικρινείς, θα αποδειχτεί σύντομα. Σε μια αληθινά νέα, ενωμένη και ισχυρή προοδευτική παράταξη λέμε Ναι. Στο εικονικό ολόγραμμα μιας δήθεν νέας παράταξης λέμε Όχι."

ADVERTISING

Οι Κινήσεις Πολιτών για τη Σοσιαλδημοκρατία που μετέχουν στη Δημοκρατική Συμπαράταξη και οι ΜΕΤΑρρυθμιστές της Αριστεράς, υπό τον Σπύρο Λυκούδη είχαν ειδικότερα προτείνει:

"Σύγκληση ενός ενωτικού, ανοιχτού, δημοκρατικού συνεδρίου της Δημοκρατικής Προοδευτικής Παράταξης, τον Ιούνιο του 2017, με θεσμοθετημένη συμμετοχή όλων των συλλογικοτήτων, αλλά και της κοινωνίας. Χωρίς πλειοψηφίες και μειοψηφίες, αλλά με ένα συμφωνημένο πλαίσιο συνύπαρξης όλων και μία προγραμματική και οργανωτική διαδικασία για την περαιτέρω όσμωση και σύνθεση. Με σεβασμό και εκπροσώπηση όλων των κομμάτων και κινήσεων.

Εκλογή του επικεφαλής από τη βάση της παράταξης μετά το συνέδριο, διαδικασία που θα κινητοποιήσει την κοινωνία και θα σφραγίσει την ενωτική πορεία.

Η μορφή του νέου φορέα θα αποφασιστεί σε επόμενη φάση, με συμφωνία όλων των μερών. Μέχρι τότε, είναι αναγκαίο να υπάρξει ένα κοινό πλαίσιο αρχών λειτουργίας και συντονισμού όλων των κομμάτων και κινήσεων που θα συμμετάσχουν στον νέο, ενιαίο φορέα της παράταξης.

Οι προγραμματικές θέσεις του νέου φορέα θα διαμορφωθούν στην πορεία προς το συνέδριο, σε συνεχή διάλογο με την κοινωνία και τους κοινωνικούς εταίρους. Σε αυτήν τη διαδικασία θα αξιοποιηθούν οι επεξεργασίες και οι προτάσεις όλων των κομμάτων και κινήσεων, των συνεδρίων και των συνδιασκέψεών τους, καθώς και το Πόρισμα της Κοινής Επιτροπής Δημοκρατικής Συμπαράταξης-Ποταμιού, το καλοκαίρι του 2016.

Οι δύο συλλογικότητες θεωρούν ότι τώρα είναι ώρα σύνθεσης όλων των δυνάμεων του χώρου καθώς, όπως επισημαίνουν, «η Ελλάδα βρίσκεται ξανά σε μία ιδιαίτερα επικίνδυνη κατάσταση. Η θέση της στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στη ζώνη του ευρώ βρίσκεται σε κίνδυνο.

Η δεύτερη αξιολόγηση που θα έπρεπε να είχε κλείσει στις αρχές του 2016 δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη, με τεράστιο κόστος για την οικονομία, την ανάπτυξη, την απασχόληση, την κοινωνική συνοχή. Ο εθνολαϊκισμός, ο αυταρχισμός, ο αντιευρωπαϊσμός, τα κρούσματα αλλοίωσης των ερεισμάτων του δημοκρατικού συστήματος της χώρας πολλαπλασιάζονται επικίνδυνα και δηλητηριάζουν τη δημόσια ζωή».

Επίσης, αναφέρουν ότι η χώρα έχει ανάγκη από μία εθνική στρατηγική και ένα εθνικό σχέδιο οικονομικής και κοινωνικής ανασυγκρότησης, που οι ενωμένες δυνάμεις της Δημοκρατικής Προοδευτικής Παράταξης πρέπει να διαμορφώσουν και να υπηρετήσουν, ανταποκρινόμενες στο πιεστικό αίτημα των προοδευτικών πολιτών για ενότητα, ανανέωση και σύγχρονο πολιτικό λόγο, που θα δίνει απαντήσεις για το σήμερα και το αύριο της χώρας."

Υπενθυμίζεται ότι συνέδριο για τη συγκρότηση ενός νέου προοδευτικού φορέα της κεντροαριστεράς έχει εξαγγείλει και η Δημοκρατική Συμπαράταξη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Διαμαντοπούλου: Συμφωνία με το Ποτάμι για το πολιτικό διακύβευμα

SHARE:

24Media Network