Προς παραίτηση ο Ζουράρις

Press conference by the Defence Minister Panos Kammenos and leader of the Independent Greeks party during the 82nd TIF on September 12, 2017. /                 82 , 12  2017.
Press conference by the Defence Minister Panos Kammenos and leader of the Independent Greeks party during the 82nd TIF on September 12, 2017. / 82 , 12 2017. NIKOLAS GIAKOUMIDIS / SOOC

Την παραίτησή του από υφυπουργός Παιδείας αναμένεται να ανακοινώσει ο Κώστας Ζουράρις, έπειτα από προκλητικές δηλώσεις του κατά του Ολυμπιακού και του Άρη που προκάλεσαν σάλο

Προς παραίτηση οδεύει ο υφυπουργός Παιδείας, Κώστας Ζουράρις εξαιτίας δηλώσεών του κατά του Ολυμπιακού και του Άρη, καθώς αυτές ήταν τόσο ακραίες που πλέον εκτιμάται ότι δεν υπάρχει περιθώριο να μείνει στην κυβέρνηση.

Σημειωτέον ότι, κατά πληροφορίες, την «μίνι-κρίση» με τις δηλώσεις του υφυπουργού χειρίζονται οι Ανεξάρτητοι Έλληνες και προσωπικά ο Πάνος Καμμένος, ενώ το Μέγαρο Μαξίμου απλώς περιμένει τις εξελίξεις, με κυβερνητικούς παράγοντες, πάντως, να εκτιμούν ότι η παραμονή του κ. Ζουράρι στην κυβέρνηση είναι από δύσκολη έως αδύνατη. 
Ο ίδιος ο υφυπουργός Παιδείας, σύμφωνα με δήλωσή του στο «Βήμα», θα ανακοινώσει αύριο, από βήματος Βουλής, την παραίτησή του, κάτι το οποίο υποστηρίζουν και παράγοντες των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, αναμένοντας να «διευκολύνει τις εξελίξεις». Πάντως, ο Κώστας Ζουράρις θα παραμείνει βουλευτής, καθώς θα παραιτηθεί μόνο από την θέση του υφυπουργού. 

ADVERTISING

Οι ακραίες δηλώσεις

Όλα ξεκίνησαν με δηλώσεις του στο ραδιόφωνο «Μετρόπολις», της Θεσσαλονίκης. «Στο κατώτερο τμήμα του στεατοπυγικού μου υποσυστήματος και ειδικώς με μια τάση προς το εμπρόσθιο τμήμα του στεατοπυγικού μου υποσυστήματος κάθισαν 10.000 γαύροι…», είπε, μεταξύ άλλων, για τον Ολυμπιακό, ενώ αναφερόμενος στην ομάδα του Άρη, επισήμανε «ποιος τον γαμ… τον Άρη».

Σημειωτέον ότι την αποπομπή του κ. Ζουράρι έχει ζητήσει και ο έτερος βουλευτής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Δημήτρης Καμμένος, που είχε αποπεμφθεί από την θέση του υφυπουργού Βιομηχανίας εξαιτίας παλιότερων αντισημιτικών αναρτήσεών του στο facebook. «Δεν θα ανεχθούμε δεύτερη προσβολή από τον Ζουράρι για τους οπαδούς των δύο ομάδων. Είναι διχαστικές δηλώσεις που δυναμιτίζουν το κλίμα. Ή ο Δημήτρης Καμμένος ή ο Ζουράρις. Να παρθούν αποφάσεις σήμερα. Ας αποφασίσει ο πρωθυπουργός και ο Πάνος Καμμένος», υπογράμμισε ο Δημήτρης Καμμένος, προσθέτοντας με εμφανή ένταση ότι «δεν χωράει ούτε το "ποιητική αδεία". Θα πρέπει να γίνει σοβαρή συζήτηση πλέον. Υπάρχει σοβαρό ζήτημα, εγώ δεν ξανακάνω πίσω. Δεν επιτρέπω σε κανέναν να με προσβάλλει επί προσωπικού».

ΝΔ κατά Ζουράρι

Σημειωτέον ότι επίθεση στον υφυπουργό Παιδείας, αλλά και στο Μέγαρο Μαξίμου, εξαπέλυσε και η ΝΔ: «Με τις τελευταίες δηλώσεις του ο Κώστας Ζουράρις έγινε πια το σύμβολο του εκφυλισμού και της κατάντιας αυτής της κυβέρνησης. Το πρόβλημα της χώρας δεν είναι ο Ζουράρις, αλλά ο άνθρωπος που επέλεξε Ζουράριδες να κυβερνούν»», επισήμανε η αξιωματική αντιπολίτευση.

(Φωτογραφία: Sooc)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Ζουράρις: Συναδέλφισσές μου κάνουν παρενόχληση σε κάτι μπέμπηδες

Ζουράρις: Δεν μπορεί να υπάρξει συμφωνία αν δεν αλλάξει το Σύνταγμα της πΓΔΜ

SHARE:

24Media Network