Προτάσεις Κατσέλη στον Παπαδήμο

ΑΘΗΝΑ-Η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Λούκα Κατσέλη,ενημερώνει τη Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής.(EUROKINISSI-ΒΑΙΟΣ ΧΑΣΙΑΛΗΣ)
ΑΘΗΝΑ-Η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Λούκα Κατσέλη,ενημερώνει τη Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής.(EUROKINISSI-ΒΑΙΟΣ ΧΑΣΙΑΛΗΣ) EUROKINISSI

Συγκεκριμένες πρωτοβουλίες πρότεινε στον Λ. Παπαδήμο η Λούκα Κατσέλη, ώστε να εξευρεθούν πόροι και να υπάρχουν συγκεκριμένα αποτελέσματα

Συγκεκριμένες κυβερνητικές πρωτοβουλίες με θετικό πρόσημο και μετρήσιμα αποτελέσματα για την τόνωση της οικονομικής δραστηριότητας, τη στήριξη της απασχόλησης και την εξεύρεση πόρων, ενόψει της κατάρτισης του νέου μεσοπρόθεσμου προγράμματος, πρότεινε στον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο, η βουλευτής Β' Αθηνών του ΠΑΣΟΚ και πρώην υπουργός Λούκα Κατσέλη.

Η πρόταση έγινε γνωστή από το δελτίο Τύπου που εξέδωσε το Πολιτικό της Γραφείο.

Στην ανακοίνωση αναφέρονται τα μέτρα που πρότεινε η κ. Κατσέλη στον πρωθυπουργό, τα οποία ειδικότερα είναι:

- Μείωση υψηλού συντελεστή ΦΠΑ όταν οι συναλλαγές διενεργούνται με χρεωστικές κάρτες.

- Έκδοση ασφαλιστικής και φορολογικής ενημερότητας σε υγιείς επιχειρήσεις, όταν οι οφειλές του Δημοσίου προς αυτές υπερβαίνουν τις οφειλές τους προς το Δημόσιο.

- Μείωση τιμών στο ράφι μέσω αποτελεσματικού έλεγχου ενδοομιλικών συναλλαγών. (Η υπερτιμολόγηση σήμερα κυμαίνεται μεταξύ 15%- 20% και η απώλεια φορολογικών εσόδων εκτιμάται σε 1- 1,2 δισ. ευρώ ετησίως).

- Ρευστότητα στην αγορά και εξασφάλιση εσόδων από ΦΠΑ, μέσω υποχρεωτικής αναγραφής του αριθμού τιμολογίου και υποχρέωση των Τραπεζών για άμεση εξαργύρωση των επιταγών.

- Προώθηση επενδύσεων σε ακίνητα και παραθεριστική κατοικία με κατάργηση παράλογων αντικινήτρων και βελτίωση διαδικασιών αδειοδότησης.

- Παροχή διευκολύνσεων σε δημόσιους υπάλληλους, που πλήττονται από την εργασιακή εφεδρεία και τις μειώσεις μισθών, για την αποπληρωμή των υποχρεώσεών τους προς τις τράπεζες.

- Άμεση ενεργοποίηση ταμείων του ΕΣΠΑ που εξακολουθούν σήμερα να είναι ανενεργά, όπως το ΕΤΕΑΝ, δημιουργία νέων ταμείων, όπως το Ταμείο Κοινωνικής Οικονομίας, άμεση έναρξη προγραμμάτων κοινωφελούς εργασίας και Τοπικών Ολοκληρωμένων Προγραμμάτων Στήριξης της Απασχόλησης και ενεργοποίηση των δυνατοτήτων που προσφέρονται μέσω του Ταμείου Παγκοσμιοποίησης.

- Σύσταση Ταμείου Αναχρηματοδότησης και Εγγυήσεων, κατά τα πρότυπα του γερμανικού KfW, για τη χρηματοδότηση σημαντικών επενδύσεων του ιδιωτικού τομέα, με άμεση διοχέτευση εγγυήσεων προς τις επιχειρήσεις.

- Εφαρμογή του νέου τρόπου ανατιμολόγησης των φαρμάκων με βάση το νόμο 3848/2010, επέκταση σε αναλώσιμα και επιτάχυνση ηλεκτρονικής συνταγογράφησης.

SHARE:

24Media Network